1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Modem verliest telkens signaal

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door boolean, 28 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb nu sinds 3 maanden ziggo alles-in-1 extra met een Motorola modem (Casema gebied). Op mijn motorola modem zit een Sitecom Wireless 300N XR router aangesloten. Nu heb ik het probleem dat het internet signaal van het modem telkens weg valt. De ene dag valt hij 2x uit, de andere keer 5x in het uur. Het modem is dan niet meer te bereiken via 192.168.100.1 en via de sitecom router zie ik dat hij geen ip adres meer krijgt van het modem. Na het resetten van het modem (stekker in en uit) werkt de verbinding weer een tijdje. Er zijn geen DECT telefoons in de buurt. Ik heb de volgende waardes uit het kabelmodem kunnen halen. Mij zegt het vrij weinig, hopelijk jullie wat meer?[​IMG]

  Uit het tabblad "Logs" krijg ik de volgende waardes:

  [​IMG]

  Volgens mij ligt het niet aan de router, maar echt aan het signaal of het modem zelf. Helaas heb ik er te weinig verstand van om het zelf te beoordelen. Heeft iemand een idee wat er fout gaat?

  ps. Ik heb geen snelheidsproblemen als het wel werkt:

  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 jul 2009
 2. Je upstream powerlevel is te hoog. Als je huisinstallatie in orde is, kun je het beste een monteur bestellen via de klantenservice.
   


 3. Hoe weet ik of mijn huisinstallatie in orde is? Kan ik nog bepaalde dingen nakijken om het eventueel zelf op te lossen/te verbeteren? Want ik begrijp dat als mijn huisinstallatie niet in orde is, ik zelf voor de kosten op kan draaien..? Het modem is destijds aangesloten door een monteur van Ziggo
   
 4. Dan mag je er van uitgaan dat de installatie in orde is. Enige wat je zelf dan nog zou kunnen doen is even nalopen of alle stekkers goed vast zitten.
   
 5. De ideale powerlevel voor downstream is 0 dBmV (-15dBmV - +15dBmV zijn de grenzen voor zover ik weet), maar wat is de ideale upstream powerlevel?

  Alvast bedankt,

  Pvd
   
 6. Ligt een beetje aan je regio. @Home: 30-50, Cas/MK: 40-50. 54 is tegenwoordig het maximum, en kan uitval geven, vroeger was dat 58.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina