1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Maximale grootte email

Discussie in 'Internet - Email' gestart door Key, 26 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ziggo hanteert een limiet voor totale email-grootte van 10 miljoen bytes, ofwel ruim 9,5MB. Ik verstuur zelden bestanden van >1MB per email, maar als ik het doe gaat het wel vaak meteen over meer dan 10MB per keer, zoals bv. met digitale foto's.

  Als ex-Multikabel-abonnee heb ik een tijd (ca. een jaar?) mogen genieten van een limiet die hoger was dan 10MB, nadat ik daarover al vaker navraag had gedaan bij MK. Met de overgang naar Ziggo is dit dus weer teruggezet op 10000000 bytes.
  Hierover heb ik weer contact gezocht met Ziggo, en na twee keer het webformulier invullen en twee brieven sturen kreeg ik eindelijk een inhoudelijke reactie: de limiet was bij Multikabel inderdaad hoger, en deze is weer teruggeschroefd. Als reden voor dat laatste geeft men aan dat er geen vraag zou zijn naar meer. Hoe hoog de limiet bij MK geweest is weet ik niet precies, maar het was minstens 15MB dus ik vermoed 20 miljoen bytes (Helpdeks meldt dat het niet 25MB was).

  Nu vraag ik mij het volgende af:
  1. Als er echt geen vraag naar is, waarom zou MK de limiet dan ooit verhoogd hebben?
  2. Als er echt geen vraag naar is, wat schaadt het dan om die limiet hoger te zetten? Het zou hen die er behoefte aan hebben enorm helpen.
  3. Is er echt geen vraag naar, of is het voor de gemiddelde gebruiker teveel moeite om zo'n vraag kenbaar te maken (zie mijn eigen ervaring)?

  Hoe denken anderen hier over?

  Overigens meen ik mij ook een belofte te herinneren dat overgang van MK naar Ziggo geen nadelen voor de gebruiker zou brengen, maar in dit geval is dat dus wel zo (en het is heel stilletjes doorgevoerd).


  Erik

  N.B. verwante discussie hier
   
 2. Overweeg het gratis gebruik YouSendIt.com.

  De lite versie is gratis en hiermee maak je gebruik van een zogenaamde dropdown box. Je upload de file naar YouSendIt en de ontvanger krijgt een download link toegestuurd. Helemaal makkelijk met de Outlook plugin.
   
 3. Dank je, YouSendIt kan zeker handig zijn, maar het is een work-around. Ik concludeer wel dat er toch vraag is naar meer dan 9,5MB per email. :wink:
  Die limiet staat ook niet in verhouding tot snelheid, prijs, of bv. de newsgroup-quota van Z3, toch?

  Erik
   
 4. Het mag dan een workarround zijn maar ik zit er niet op te wachten dat iemand mijn mailbox aan het volpompen is met 10mb+ bestanden. Dropdown box is dan, vind ik, makkelijker.
   
 5. Het email-protocol is niet ontworpen voor het overbrengen van hele grote attachments. Die 10Mbyte is niet zomaar gekozen, maar is bij vele mailservers/providers in gebruik. Door hem onbeperkt te verhogen naar bijvoorbeeld 100Mbyte is de kans groot dat je mails nooit aan zullen komen omdat de ontvangende mailservers er niets mee aan kunnen.

  Ik vermoed dat het ondertussen wel iets meer zou kunnen zijn dan 10Mbyte, maar of een verhoging naar 15 of 20 Mbyte nu zoveel zoden aan de dijk zet als je een stuk of wat digitale foto's van 15Mbyte per stuk wilt versturen vraag ik me af.

  In elk geval blijft email niet echt geschikt om grote bestanden te versturen.

  Behalve die YouSendIt kun je de foto's ook op je webspace neerzetten en stuur je een email met een link daarheen. Er bestaan mooie gratis fotoalbums die je op je gewone webspace kunt zetten. Via Ziggo webspace kun je eventueel ook bestanden in de 'privé' sectie zetten wat via een wachtwoord is beveiligd.
   
 6. Beste mensen, het gaat niet over het volpompen van mailboxen of waanzinnige attachments van 100+ MB. Het gaat ook niet over het vertonen van foto's. Het gaat over het terugzetten van de email-limiet naar iets van 15 of 20MB, wat in veel gevallen nou eenmaal net iets praktischer is dan 9,5MB. Althans, in mijn ervaring.

  De vraag is dus of ik hier alleen in sta zoals Ziggo beweert, of dat nog meer mensen dat zo zien. Overigens komt 10MB zeker vaak voor, maar meer net zo goed. Xs4all hanteert 30MB.
  De andere vraag is of Ziggo dit wel zomaar mocht terugdraaien bij bestaande abonnementen.

  Erik
   
 7. Nee, ook ik loop wel eens tegen die limiet aan, zeker nu mijn nieuwe digitale camera foto-bestanden van meer dan 5MB per foto levert. Nu kan ik soms niet eens 2 foto's per email versturen, en moet ik ze dus over meerdere emails verdelen :mad:.
  Lijkt mij niet. Beloofd is, dat we geen nadelige gevolgen zouden ondervinden, en dat blijkt nu toch het geval te zijn. Dus: belofte geschonden, en dat hoort niet zo :no:.

  Jan.
   
 8. Als het ingesteld word, dan word het ook gebruikt. Mail is nu niet het ideale medium om bestanden van dergelijk formaat te verspreiden. Daarnaast loop je het risico dat je de mail niet aankomt omdat de ontvangende mailserver alsnog een limiet van ongeveer 10MB heeft.

  Je schiet er weinig mee op, en als je echt regelmatig dergelijk grootte mails wil/moet versturen kan je beter een ander en beter geschikt medium kiezen.
   
 9. Dan voorziet het dus in een behoefte. Ziggo doet voorkomen dat die er niet is, en geeft dat als reden om het niet mogelijk te maken.

  Grappig dat je dat zegt. Waar ik namelijk nog vaker last van heb dan de verzendlimiet, is dezelfde limiet voor ontvangst.
  Onder mijn 'naasten' ben ik één van de weinigen met wat je rustig een power-abonnement mag noemen - en ik heb de laagste email-grootte-limiet van allemaal! Het is gewoon niet in verhouding, ook niet met een mailbox van 250MB.

  Zodra het gaat over meer dan ca. 20MB zie ik email ook niet meer als geschikt medium. 20MB is al heel wat, maar 9,5MB is tegenwoordig niet echt een groot bestand meer. En voor bv. één originele foto van een 12Mp-camera is niets zo handig als hem even aan een mailtje hangen. En dat kan dus niet meer bij Ziggo, terwijl het bij Multikabel wel kon.


  @ Jan: dank je.

  Erik
   
 10. Hoe je het ook bekijkt, email is niet een medium om grootte bestanden over te versturen, en onder groot valt alles van 10MB of groter. Daar is bijvoorbeeld FTP voor bedacht/ontworpen.

  Daarnaast zijn er legio mogelijkheden om grotere bestanden met anderen te kunnen delen, zowel gratis als betaald, elk met hun eigen mogelijkheden, van heel eenvoudig tot zeer uitgebreid.

  Het is wel handig als je grotere bestanden kunt versturen, maar het gehele emailprotocol is er gewoon niet voor ontworpen/geoptimaliseerd. En als je dan bijvoorbeeld een email van 20-30MB (als dat zou kunnen) aan 1 geaddresseerde stuurt valt het nog mee, maar dan zijn er ook nog genoeg mensen die het "even" aan een groot aantal mensen sturen, en daar word een mail-server echt niet vrolijk van.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina