1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sony Bravia met ingebouwde ontvanger

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door rlodewijks, 26 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Goede morgen,

  Ik heb nu digitale tv van digitenne en internet van Telfort.
  Nu ben ik van plan om over te stappen naar Ziggo alles-in-1 plus. Echter voor ik hier aan begin heb ik na het doorspitten van het forum toch nog enkele vragen.
  Ik heb verleden maand de Sony Bravia KDL37v5500 gekocht.
  Deze beschikt zowel over DVB-T als de DVB-C functie;

  [​IMG] Afstemming
  Analoge Terrestrial Tuner
  JA
  Digital Terrestrial Tuner (MPEG-2)
  JA
  Digitale TV-kabeltuner (met ondersteunde operators)
  JA
  High Definition TV-tuner (MPEG-4) - H.264 (met ondersteunde operators)
  JA
  CI+ Ready met ondersteunde kabeloperators
  JA
  Favoriete kanalen
  JA
  Auto Labelling
  JA
  Auto Start-Up/Tuning
  JA
  Kanaalbereik CATV
  S1-S20
  Kanaalbereik HYPER
  S21-S41
  Kanaalbereik UHF
  E21-E69
  Kanaalbereik VHF
  E2-E12
  Kanaal overslaan
  JA
  Aantal tuners
  1
  Stationsnamen
  JA  <LI _extended="true">Bekijk digitale TV-programma's met de geïntegreerde Standard Definition Digital Terrestrial Tuner (MPEG-2, ontvangt ook analoog) <LI _extended="true">Bekijk kabeluitzendingen met de geïntegreerde digitale kabeltuner (afhankelijk van het land en alleen met ondersteunde operators) <LI _extended="true">CI+ Ready (met ondersteunde kabeloperators) <LI _extended="true">Leverbaar vanaf maart 2009 <LI _extended="true">Het registreren van uw BRAVIA-product is eenvoudig, dus doe het vandaag nog en word lid van My Sony <LI _extended="true">* De HDTV-tuner van Sony voldoet aan de DVB-T- en DVB-C HD-uitzendspecificaties die momenteel in verschillende Europese landen zijn geïmplementeerd. Vraag uw dealer naar de uitzendspecificaties van uw land.

  (Bovenstaande informatie komt van de Sony site).


  Echter ben ik na het lezen van het forum er niet meer zo zeker van om over testappen, omdat ik er niet zeker van ben of deze televisie ondersteunend is. Het zou mooi zijn als dit wel het geval is, zodat ik van al die kastjes af ben.

  Mocht dit het geval zijn dan heb ik nog een tweetal vragen;

  1) Kan ik de huidige Cam module van Digitenne gebruiken? (Ziggo heeft dit gisteren telefonisch bevestigd).
  2) Bij digitenne is de DVD recorder aangesloten op de Digitale Twin Tuner. Echter hoe is de aansluiting van de recorder als ik gebruk maak van de ingebouwde DVB-C functie, zodat ik tijdens het opnemen gewoon naar een andere zender kan kijken, bij Digitenne is dit niet mogelijk.

  Hopelijk kunnen jullie mij meer informatie verschaffen.
   
 2. Niet te geloven wat voor een onzin Ziggo toch allemaal verspreid. Uiteraard kan je niet je CAM voor Digitenne bij Ziggo gebruiken. Digitenne maakt namelijk gebruik van Conax en Ziggo van Irdeto. Je zal dus een voor Ziggo geschikte Irdeto CAM moeten aanschaffen. Zelf brengt Ziggo binnenkort een voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM uit. Probleem is echter dat "binnenkort" een zeer rekbaar begrip blijkt te zijn. Onduidelijk is dus wanneer die voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM op de markt komt.

  Het enige andere alternatief is een AlphaCrypt CAM die wel gewoon verkrijgbaar is. Deze AlphaCrypt CAM wordt echter niet door Ziggo ondersteunt en de kans bestaat dat Ziggo die op termijn gaat blokkeren. Aan jou de keus.

  Dat is ook bij Ziggo niet mogelijk. Je zou een goedkope SDTV kabel ontvanger kunnen nemen als tuner voor je DVD recorder.
   
 3. Dus het komt er eigenlijk op neer dat ik net zo goed bij Digitenne (7,50) en telfort (30,00) kan blijven.
   
 4. of gewoon analoog opnemen.
  je hebt bij kabel niet zoals bij digitenne bij elke TV een kastje nodig,
  alleen als je overal digitaal wilt gaan kijken/opnemen.
  als je digitaal wilt opnemen dan zal je toch voor losse decoder moeten kijken of nog beter een twin-tuner waarbij een HD al in zit.
  dan kan je digitaal opnemen en ondertussen digitaal op een andere zender kijken.
  of zelf de uitzending even op pauze zetten.
   
 5. Het verhaal van de cam module houd me al tegen. Nu ben ik nog verplicht om een extra ontvanger te nemen terwijl die in me tv zit. Ik vind dit een beetje een krom van Ziggo, hun bepalen gewoon welke ontvanger je neemt. Terwijl er 1 in me tv zit.

  Zie ook; http://www.consumentenbond.nl/forum/showthread.php?t=4525
   
 6. Ik raad je aan nog even af te wachten.

  Ziggo komt binnenkort met CI+ modules, welke door Ziggo ondersteund zullen worden. Overigens alleen op de door Ziggo geteste TV's. Maar het lijkt me stug dat jouw sony daar niet bij zit.

  Het opnemen kun je het beste analoog doen. Je kan dan een andere zender gewoon bekijken.

  Wil je perse digitaal opnemen dan is de Humax 5050 wat voor jou. Deze kan in HD opnemen, terwijl je naar een andere zender kijkt.

  Een groot voordeel van Ziggo is dat je enkele zenders in HD krijgt (zoals NED1 HD, NED2HD en NED3HD). Bij digitenne is dit niet mogelijk. Ook is het standaardpakket van ziggo een stuk uitgebreider.

  pvd
   
 7. bepaalt digitenne ook niet welke ontvanger je moet nemen (voor elke TV die je wilt aansluiten ?)
  gelukkig is ziggo wel zo om te vertellen wat ze gaan ondersteunen,
  en heb je zowat vrije keus welke decoder je wilt kopen om digitaal wilt kijken(mits hij aan de eisen doet)
  bij UPC bv zit je gewoon aan hun aangeboden kastje gebonden en heb je geen andere keus.
  en onthoud wel als je de kaart in je TV doet dat opnamen dus altijd analoog zullen zijn.
   
 8. Nee, Digitenne van KPN brengt al jaren een starterskit met Conax CAM uit voor klanten die zelf willen bepalen welke apparatuur ze willen gebruiken. Net als CanalDigitaal die voor dat doel ook een eigen CAM uitbrengen.

  Ziggo heeft extra beperkingen laten activeren op hun smartcard waardoor deze alleen te gebruiken is in door hen "gecertificeerde" ontvangers. Dat kan ik toch moeilijk een vrije keus noemen. Om zoveel mogelijk klanten aan de digitale TV te krijgen is de belangrijkste eis dat die "gecertificeerde" ontvangers zo goedkoop mogelijk zijn wat in de praktijk dus goed te merken is aan de kwaliteit en ondersteuning van deze "gecertificeerde" ontvangers. De eerste probleemloze, bugvrije en kwalitatief goede ontvanger moet nog steeds worden uitgebracht. Ik geef liever wat meer uit aan kwaliteit en actieve ondersteuning door de fabrikant, maar dat mag ik niet van Ziggo. Dus heb ik een buggy Humax IR-FOX C die ik regelmatig mag resetten omdat hij anders niet meer normaal functioneert. Dat is overigens ook de enige ondersteuning die Ziggo biedt op al haar "gecertificeerde" ontvangers, namelijk een reset procedure.
   
 9. En hoelang gaat het nog duren voordat ze met zo'n Irdeto CI+ CAM's op de markt komen. Of is dat gewoon afwachten?
   
 10. Het is gewoon afwachten. De voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM's hadden er al moeten zijn. Er worden door diverse bronnen verschillende data genoemd, eind juli, september en ook heb ik al ergens oktober gelezen. Ervaring leert dat Ziggo nog nooit een officieel afgegeven datum heeft gehaald en meestal mankeert er dan nog van alles aan als er uiteindelijk iets beschikbaar komt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina