1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Geluid via HDMI

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door ronvm, 26 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Ik heb sinds zaterdag m'n geluid van de Cisco via HDMI op een nieuw gekochte Pioneer VS-1018 AH versterker geschakeld. Wat mij meteen opvalt is dat het 'gewone' geluid heel erg veel zachter is dan wanneer er op Dolby D overgeschakeld wordt. Helaas doet het probleem zich ook met radio en de zenders voor die in gewoon stereo uitzenden, die zijn dus allemaal te zacht. Ik krijg dat niet harder en kan het ook nergens instellen. Schakel je van de Cisco (op de Pioneer) over naar een andere bron of naar Dolby D, liggen je speakers 2 km verderop in de kamer :).
    Weet iemand hier een oplossing voor?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 26 jul 2009
  2. 2 kilometer lange speaker kabels en oordopjes ?!?:oyeah:.
     
  3. Tja, da's een mogelijkheid :oyeah: maar is wel erg duur met 'vandenhul' kabel ertussen, de oordopjes zijn dan nog wel betaalbaar :schater: . In elk geval heb ik het gevonden, ik had destijds de afstandsbediening zo ingesteld dat ik het volume van de TV ermee kon bedienen, nu met een 7.1 set erop hoeft dat niet meer, maar het volume van de PVR bleek op 30% te staan. De afstandsbediening weer naar "0" geprogrammeerd en ik kon het volume van de PVR weer opschroeven. Dus alles werkt gelukkig zoals bedoeld is.
     
  4. Een tip voor latere lezers met hetzelfde probleem: Als je je afstandbediening niet naar 0 wilt programmeren, kun je het volume van de Cisco zelf ook aanpassen met de knoppen op de decoder.
     
  5. Oh wat errug...je hebt gelijk, ik had het gewoon op de PVR zelf kunnen doen, nooit aan gedacht. Maar bedankt voor de tip :oops:
     
  6. antoon: ik heb hetzelfde probleem, hier uren over gebeld, software moet worden aangepast wordt er gezegd. Ik had nog een tuner van 30 oud , kon alleen 2 speakers aansluiten, geluid werkt perfect.
     
  7. misschien is de software van de cisco ook 30 jaar oud , verklaard een hoop :oyeah:
     
  8. raar geluid

    het meest beroerde is dat ik € 459,00 heb betaald voor deze pvr van sisco, 16-05-09, en dat ZIGGO hiervan € 325,00 zou terugstorten, nog geen cent gezien!!!:no:
     
  9. Bij mij is het andersom heb hem al maanden en nog geen cent betaald.
     
  10. ik ga van de cisco met HDMI naar de TV, maar gebruik de rood/wit tulp audio voor naar mijn versterker, zet ik em aan vandaag geeft de cisco ineens geen geluid meer via de rood/wit tulp ????!!!!!

    versterker gecheckt, maar daar ligt het niet aan.....
    via HDMI geeft het wel geluid op de TV.

    en ik heb geen audio uit rood/wit op mijn tv die het doet als ik via HDMI aangesloten ben, die werkt alleen via scart.

    al iets bekend over nieuwe firmware ? ik vind het wel een erg brak ding zoals het nu gaat, vaak opnieuw installeren, langzaam, en regelmatig heeft dat ding kuren...

    Update:

    stekker van de cisco er uit gehaald, 5 minuten gewacht, er weer in en de audio uitgang doet het weer....

    pfffff is niet echt bevordelijk voor het apparaat dat aan/uit/opnieuw installeren/stekker er uit/ er weer in etc etc.
    misschien ligt het aan mij maar ik vind em nog niet echt goed werken, veel gezeur met dat ding, zijn er meer mensen die dit ook zo ervaren ?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 27 jul 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina