1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geen tv beeld door interne beveiliging in cisco 8455 dvb

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door de Haan, 25 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben er zojuist achtergekomen dat door een interne beveiliging (tegen het kopieëren) in de Cisco 8455 HD kabelontvanger het NIET mogelijk is om TV beeld te ontvangen wanneer de Cisco ontvanger wordt aangesloten rechtstreeks naar de receiver.
  Mijn apparatuur: Samsung Full HD TV type 656A - Playstation3 - Denon AVR 2809 Surround Receiver en de Cisco 8455 DVB HD kabelontvanger met harde schijf.
  Wanneer ik de Cisco probeer aan te melden bij de receiver, lukt dit niet.
  Als ik de Cisco rechtstreeks aansluit (HDMI) op een ingang van de TV lukt het wel. Dat is de enige manier dat ik TV beeld krijg! Ik kan geen TV beeld krijgen via de receiver. Zijn er meer mensen met dit specifieke geval?
  Laat van je horen.... Via andere forums ben ik er op deze manier achtergekomen dat het aansluiten via de receiver tot gevolg hebt dat je geen TV beeld krijgt. Dit schijnt te liggen aan een ingebouwde beveiliging in genoemde Cisco tegen het kopieëren. Weet iemand een manier om deze beveiliging te omzeilen of op te heffen?
   
 2. Dit zal niet de beveiliging an sich zijn., want via de meeste versterkers werkt het prima. Iig bij de Sony STR-DA5200ES van mij.
  Als je nml een goede HDMI versterker hebt (en dat is die Denon voor zover ik kan zien) kan die gewoon met de beveiliging overweg.

  Wel is de HDMI handshake wat flaky geimplementeerd, wat wel soms deze problemen geeft. Oplossing is vaak: eerst TV/versterker aan, pas als die volledig opgestart zijn: Cisco aan.

  De Cisco verwacht kennelijk direct een antwoord van de HDMI handshake terug en raakt in de war als niet direct een antwoord komt omdat TV en/of versterker nog aan het opstarten zijn.
   
 3. Beste Xahmol,

  Bedankt voor de suggestie, maar dit heb ik al enkele keren uitgevoerd, zoals jij hebt omschreven, echter zonder het gewenste resultaat.
  Ik kan dus de Cisco niet rechtstreeks op mijn receiver aansluiten, want ik krijg geen TV beeld.

   
  Laatst bewerkt door een moderator: 26 jul 2009
 4. Vaag. Ik weet nml dat er mensen op dit forum zijn die de Cisco wel met een Denon (weliswaar een andere als jij hebt) aan de praat hebben gekregen door deze truc.
   
 5. Kun je niet een hdmi splitter gebruiken ? die bestaan toch?
   
 6. Philips Soundbar hdmi in en hdmi uit naar tv werkt vlekkeloos met de cisco.
   
 7. Ik heb deels jouw problemen ook. Soms is het beeld paars/groen, soms heb ik geen geluid wanneer ik overschakel van Dolby Digital naar stereo etc. Vanmiddag schakel ik weer over van Dolby Digital naar stereo en toen stond de resolutie weer op 576 dpi. i.p.v. 1018i wat ik ingesteld heb. Mijn reciever: Pioneer VSX-1018AH-S. Sony playstation 3 heeft totaal geen problemen hiermee. Waarschijnlijk ga ik weer een Samsung HD-ontvanger aanschaffen.

  Ik snap alleen niet wanneer deze problemen bekend zijn, er niks aan gedaan wordt. De ontvanger is nou niet bepaald gratis en je mag toch een goed werkend product verwachten.
   
 8. Probleem is dat de Samsung alleen behoorlijke lipsync issues heeft (zie deze thread) en dat de Humax ook HDMI handshake issues schijnt te hebben (zie deze thread o,a,).

  Kortom: kennelijk is het knap lastig een goed werkende HD decoder te bouwen.

  Bij mij is gelukkig het issue binnen aanvaardbare proporties. Maar topicstarter krijgt überhaupt geen beeld (ipv groen/paars/sneeuw beeld) en dat is natuurlijk nog irritanter.
   
 9. opstart/schakelproblemen met de cisco

  Ik herken de problemen. Heb ongeveer 1 week geleden een marantz 6003 receiver, een ps3 en de cisco decoder op elkaar aangesloten en dagelijks problemen. De decoder en de ps3 zijn via een hdmi kabel van monster aangesloten op de marantz die het beeld via een hdmi kabel doorgeeft aan de tv (samsung led 6000).
  Nu ben ik erachter dat ik het minst problemen heb als ik eerst de tv, dan de marantz en dan pas een van de inputs, de decoder danwel de ps 3 aanzet. Het is zelfs zo dat als ik tv kijk via de decoder eerst de input van de marantz op de ps3 moet switchen alvorens ik deze aanzet, anders heb ik alweer een storing. Het ligt dus allemaal heel gevoelig.
  Ik baal hier wel van en heb elke dag wel de boel 1 of meerdere keren moeten resetten. Heb ik daarvoor zoveel geld uitgegeven denk ik dan?
  Of werkt de receiver niet helemaal naar behoren?
  Wat denken jullie?
   
 10. Het zou best wel eens aan de Cisco kunnen liggen. Ik had van m'n buurman een Samsung HD decoder aangesloten en die gaat als een speer, totaal geen last van wat dan ook. Maar dit zou toch niet mogen? HDMI is toch een standaard? Daar moet je toch niet aan gaan sleutelen in de vorm van 'beveiliging' wanneer je hem rechtstreeks op je reciever aansluit? Het laatste heb ik juist gedaan omdat je audio en video in één keer kan schakelen zonder problemen. Nergens staat dat dat niet kan om welke reden dan ook. Volgens een medewerker van Ziggo moet het ook gewoon kunnen.
  Ik weet niet of jullie onderstaand ook hebben:

  Wanneer de Cisco aanstaat (Radio/TV modus) en ik doe m'n TV uit (Plasma scherm), is 9 van de 10 keer m'n geluid ook weg. Met de Samsung komt dit na een 5 seconden weer terug, maar met de Cisco is het angstig stil. Wellicht heeft dat ook met 'handshaking' te maken?

  Ik hoop dat er snel een oplossing komt want dit vind ik onacceptabel, zeker voor het geld wat het apparaat kost. Ik denk er ook aan om dit 2-jarig contract ongedaan te maken vanwege het niet voldoen wat mij beloofd is. Maar ik blijf er van overtuigd dat het niet aan de Cisco zelf ligt, maar aan de software. Ziggo: Zet dit nou eens zo, zoals de fabrikant bedoeld heeft. Hebben we wellicht ook weer ondertiteling via teletekst.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina