1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax storingsgevoelig?

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door vanrooij, 25 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb sinds kort een extra digitale ontvanger, namelijk de Humax IR Fox C. Ik had al een Samsung, maar die is naar boven verhuisd.

  Vandaag was mijn zoontje met zijn walkie talkies aan het spelen en het viel op dat we steeds een e48 melding kregen als hij de 'zend' knop indrukte. Het klinkt misschien gek, maar het gebeurt heel consequent: telkens als je die knop indrukt schiet de Humax op e48 zolang je de knop ingedrukt houdt.

  We zijn dit eens gaan testen en dit gebeurt zelfs als hij aan de overkant van de straat staat met zijn walkie talkies. Vreemd he?

  Mijn Samsung ontvanger heeft er totaal geen last van, alleen de Humax.

  Lijkt me niet echt normaal toch?
   
 2. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Heb je al getest om je Humax even te wisselen met de Samsung? Zowel boven als beneden.
  Het zou aan je bekabeling kunnen liggen dat die niet goed afgeschermd is.
   
 3. De Samsung had ik al wel beneden getest en die gaat helemaal goed daar. Ik zal het inderdaad ook eens andersom doen :)
   
 4. Is dat zo'n PMR portofoon? Gebeurd dit op elk kanaal? Je hebt er 8.
  Ik heb er net zelf opgezeten met m'n Kenwood maar geen rare dingen gemerkt.
   
 5. Het is gewoon een simpele Alecto portofoon. Eigenlijk alleen geprobeerd met kanaal 1. Het gebeurt maar met een paar zenders: Jetix, Net5, RTL8 en nog een paar.

  Het kan haast niet in m'n bekabeling zitten. In de meterkast zit de hoofdaansluiting en daar zit dat verdeelblok van Ziggo op met een draad naar de digitale ontvanger en een draad naar m'n modem.
   
 6. Heb ik hier ook geprobeerd. Kanaal 1 en de zenders die u noemde. Geen probleem. Hij is er gewoon tegen bestand. Vrees dat de porto niet goed is.
   
 7. Dan nog is het vreemd toch, zo'n simpel apparaatje wat een storing geeft op een digitale ontvanger die z'n signaal niet uit de lucht maar uit een kabeltje haalt.

  Ik ga morgen maar eens verder op onderzoek uit :)
   
 8. Kabeltjes kunnen, als er iets aan de afscherming mankeert, juist fungeren als antenne, zeker als het een antennekabel betreft. Dit geldt net zo hard voor de verbindingen als voor componenten binnen in de apparatuur, alleen is dat laatste minder voor de hand liggend.

  Dat het bij de ene combinatie wel gebeurt en bij de andere niet is een kwestie van "afstemkring" die tesamen wordt gevormd door de componenten in de ontvanger en de aangesloten kabels.

  Zo'n onbedoelde/ongewilde afstemkring (interferentie) is dus gevoelig voor een bepaald frequentiegebied en zal dus normaliter zichtbaar zijn op een beperkt aantal zenders.

  Dit effect kan verergeren als de zendende bron erg sterk is of naast de eigen frequentie ook nog eens andere frequenties opwekt. Bij goede zenders worden die (harmonischen) uitgefilterd. Daarnaast krijg je ook nog eens te maken met "verschilfrequenties" als 2 signalen elkaar ontmoeten.

  Vandaar ook dat als Ziggo nieuwe frequenties op de kabel toevoegt en/of er in de omgeving nieuwe zenders (digitenne, politie, mobieltjes, dectfones, portofoons, magnetrons enz) worden gebruikt er opeens een heel scala aan nieuwe combinaties van interferenties ontstaat. Dikke kans dat je installatie, ook al gaat het al jarenlang goed, opeens hier last van lijkt te krijgen.

  Om deze buiten te sluiten is het dan een vereiste om te zorgen dat de bekabeling zo optimaal mogelijk wordt aangesloten. Dus zonder plastic maar met metalen verbindingen en goed passend. Een goede kwaliteit COAX en geen gevlochten/folie afschermingen die maar net aan op een paar draadjes contact maken.

  Juist de plaatsen waar het signaal wordt onderbroken (verdelers, splitters, versterkers) kunnen aanleiding geven tot verstoring door gebruik van kwalitatief minder materiaal.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina