1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe Arris modem blijft firmware updaten

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Zyphrax, 25 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Had hetzelfde.

  Sinds gisterenavond wordt de Ziggo helpdesk overspoelt met klachten van ziggo gebruikers die geen internet meer hebben maar wel hun kabelmodel goed werkt (op eerste gezicht) en router doet het ook prima.

  Heb 2x gebeldt en blijkt dat het komt door nieuwe firmware. Nieuwe firmware wordt geladen maar zet blijkbaar het mac adres van kabelmodem naar 000000000 etc... hiermee krijg je geen DHCP adres.

  Heb mijn mac doorgegeven en naar 6 uur kan ik weer internetten.
   
 2. Hier in heiloo hetzelfde. Met een andere twist toch. Mijn modem wijgert ook te updaten (blijft dus op febr firmware) maar knalt wel mijn mac/ip adres eruit. vannochtend 2x gebeld. 20x gereset als alle lampjes weer eens branden..

  Grrr niks helpt. Geen internet wel telefoon. Al 2 dagen. Morgen maar weer bellen.

  Ar
   
 3. Ook hier in Hoofddorp.
  Wat bij mij hielp is de utp stekker uit het modem halen en weer terugplaatsen.(bij werkend modem)
   
 4. Dat is inderdaad de oplossing.
   
 5. Het zou kunnen dat het volgende gebeurt:

  • Tijdens de reboot van het modem ziet je router of je pc dat de ethernet verbinding wegvalt en gaat zodra de ethernet lijn weer signaal geeft het ip-adres vernieuwen.
  • Op dat moment heeft het modem nog geen internet verbinding (hij is aan het opstarten) en deelt dus een lokaal ip-adres uit aan je router/pc (een 192.168.100.xxx nummer)
  • De router/pc blijft met dit nummer online, maar krijgt nooit een internet verbinding
  Wanneer je de kabel even uit je modem haalt en er daarna weer indoet zal je router/pc het ip-adres proberen te vernieuwen, maar krijgt daarna wel een publiek ip-adres, mits je modem dan online is.

  Je zou dit ook op kunnen lossen door je PC of router pas aan te zetten als het modem online is, of de router/pc te resetten. (als je moeilijk bij de kabel kunt komen, maar wel in de setup van je router bijvoorbeeld)
   
 6. Gisteravond laat de stroom van mijn modem gehaald. Daarna weer aangesloten en hij begon volgens mij de nieuwe firmware te downloaden. Modem startte diverse keren opnieuw op. Na dit alles had ik nogwel telefoon maar geen internet. Kreeg geen ip-nummer. Vanmorgen werkte alles weer als vanouds. Of ik inderdaad de nieuwe versie heb kan ik niet bekijken, kom met geen mogelijkheid op de statuspagina van het modem.
   
 7. status pagina

  Maar de kabel van splitter naar modem los. Start het modem opnieuw op wacht een minuut en daarna in de status balk van je browser ingeven 192.168.100.1 zet ook even internet securety en firewal uit. dan zou het moeten lukken tenminste hier wel.

  suc6
   
 8. Ik heb al het hele weekend geen internet, moet ik nu wel of niet de stroom van het Arris modem afhalen 10 sec??

  Gaat hij vanzelf een nieuwe firmware downloaden?
   
 9. Ben net gebeld door mijn vriendin dat het nu ineens wel werkt, dus weet niet wat het probleem was?!?!?!?
   
 10. Nee, dat is het niet. Zelfs 100x ipconfig /renew deed niets. Ik las ergens dat het modem het MAC-adres van de verbonden netwerkkaart (zij het desgewenst een router) 'vergeet' en daarom niet meer kan communiceren (bug in nieuwe firmware). Door de netwerkkabel opnieuw aan te koppelen wordt er een nieuwe fysieke verbinding gemaakt en 'ziet' het modem de netwerkkaart wel.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina