1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

geen zenders meer te sorteren op Sony tv (alphacrypt)

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door twigger, 23 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Even goed lezen wat ik heb geschreven: nooit updaten is niet vol te houden. Je kunt namelijk nooit een latere update kiezen die je wel zou willen. Keuzevrijheid is er niet.
   
 2. Tuurlijk wel. Om te beginnen word je niet gepest met reminders om alsnog te updaten wanneer de automatische firmware update functie uit staat in Sony TV's, en verder is er technisch gezien geen enkele reden om aan te nemen dat het toestel niet gewoon blijft werken. De firmware in het toestel heeft namelijk helemaal niets te maken met de CI+ certificatie waaraan een CI+ toestel sowieso voldoet. Vanuit het perspectief van de gebruiker gezien is er ook geen enkele reden om de firmware van een toestel dat goed functioneert te gaan updaten.
   
 3. Dat is in principe waar, maar er zijn updates die functionaliteiten toevoegen. Ik kan mij voorstellen dat iemand zo'n update wel zou willen, maar die mogelijkheid is er niet gezien de cumulatieve werking van updates.
   
 4. Gisteren had ik niet veel tijd, maar ik gaf dus aan dat bij mijn T.V. hetzelfde was gebeurt.
  Ik heb een Sony KDL40W5720, dus niet de 5710.
  En ik gebruik geen Alphacrypt Cam, heb inderdaad wel mijn ingebouwde tuner getest en kijk ook Ned 1 in HD.
   
 5. Die SD-versies staan nu verderop in de lijst.
   
 6. Dan is het op dat moment dus aan de klant om te bepalen of die het voordeel van die toevoeging vindt opwegen tegen de nadelen die bekend zijn van de firmware update(s), zoals nu bijvoorbeeld al bekend is dat je de controle over de kanalen lijst kwijt raakt. Sony heeft bijvoorbeeld tot nu toe niets gedaan aan het verspreiden van firmware updates voor haar TV's, dus het is heel goed mogelijk dat een gekochte TV nooit een firmware update heeft gekregen en toch normaal heeft gefunctioneerd.

  De consensus over firmware updates is dat die altijd zullen leiden tot verbeteringen. Helaas hebben ervaringen met door Ziggo "goedgekeurde" firmware updates geleerd dat dit veelal niet het geval is en dat firmware updates regelmatig leiden tot meer problemen voor de klanten dan dat ze oplossen. En helaas is Ziggo ook nog eens de partij die eventueel de release notes opstelt en zoals uit uitspraken van Ziggo medewerkers is gebleken worden de release notes eerst nog door Ziggo gefilterd op "relevantie" voor de klant. Ofwel: Men houdt informatie achter die als nadelig voor de klant bestempeld kan worden. Voor een beter overzicht van de release notes ben je dus altijd afhankelijk van de ervaringen van gebruikers die besloten hebben om wel de firmware update te installeren. Zo komen we er dus achteraf achter dat bij de Cisco de S-Video optie en de Original resolution modus zijn verdwenen.
   
 7. Oftewel: de conclusie moet zijn: nooit deze updates downloaden.
  Een enorme toekomstonzekerheid en - zoals al eerder op de forum is geconcludeerd - een waardevermindering van de Sony, die niet eens het eigendom van Ziggo is.
   
 8. Belangrijk voor Sony bezitters

  Voor de Sony bezitters die ook die 'ziggo' firmware er op hebben zitten:
  De ondertiteling op alle zenders staat nu standaard uit(Dit is ook veroorzaakt door de firmware update.)

  Ga naar digitale setup dan naar ondertiteling instellen dan zie je maar 1 optie voor de ondertiteling in te stellen en die staat op nederlands maar werkt dus niet meer, ga met de cursor omlaag dan verschijnt er een 2e optie waar je de ondertiteling kan instellen en die werkt wel.
  Je ziet dus nu 2x de optie voor ondertiteling in te stellen waarvan de originele optie niet meer werkt.

  Er is dus niet alleen met de sorteer functie geknoeid.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 jul 2009
 9. Ja ok, daar heb je een punt. Ik ken die 5000 serie verder niet, maar een 4000 serie sony scant volgens mij geen digitale kanalen in de setup wizzard.
  Anyway alle auto updates staan hier toch uit, dat moest al want de 40w4000 (geen ci+) gooit wel eens alle kanalen weg als de autoservice update aan staat. Daardoor heb ik de autosoftware download ook maar uit gezet.
  Voor zover ik kan zien (dvbviewer-transedit scanner) staat de sony loader nog niet op het Ziggo-Casema netwerk.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 jul 2009
 10. Even voor de goede orde: hebben de "slachtoffers" al geprobeerd via de geëigende kanalen (en daarmee bedoel ik dus niet het jammeren in deze gebruikersgroep) Ziggo een reactie te ontlokken?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina