1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

geen zenders meer te sorteren op Sony tv (alphacrypt)

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door twigger, 23 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Via de DVB Service Information (DVB-SI). Het kanalen overzicht op de Digitalekabeltelevisie website is ook opgebouwd op basis van die DVB-SI. Zoek maar even naar Sony IDTV. De TV weet zo ook de locatie te vinden van waar de firmware updates worden uitgezonden.

  http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/tvhome.shtml
   
 2. Nou ja, dat de oorspronkelijke firmware eerst anders functioneerde zullen ze dan kunnen concluderen uit de meegeleverde handleiding, waarin functionaliteiten zoals het sorteren en verwijderen van kanalen staan beschreven, die dan niet meer werken.

  Maar ja, de meeste mensen lezen geen handleidingen, en al helemaal niet vóór aankoop. Ik doe dat zelf wel, altijd, want ik wil weten wat ik van een toestel kan verwachten en wat voor mogelijke pitfalls er zijn. Toen ik - vóór aanschaf dus - las over die automatische firmware updatefunctie gingen er al meteen alarmbellen rinkelen. Daar ben ik namelijk niet van gediend, net zo min als bijvoorbeeld bij besturingssystemen voor computers. Ik wil zelf de regie houden, altijd. Dus heb ik die updatefunctie meteen bij de ingebruikname en nog vóór aansluiting van de coaxkabel uitgezet. En terecht, zo blijkt.
   
 3. Weer wat geleerd. :pompom: Maar wat ik nog niet begrijp is dat bezitters die uberhaupt geen dvb-c cam gebruiken (en dus alleen maar analoog kijken) ook deze update zouden kunnen krijgen. Oei, ok, ik snap het wel. Zo'n tv heeft natuurlijk geen aparte aansluiting om te kijken via dvb-c maar alles gaat via 1 input. Ok, duidelijk.

  Gert.


  Gert.
   
 4. Anders gezegd: de tv volgt gewoon (slaafs) de commando's op die die binnenkrijgt. Tenzij je juist die functie uitzet, m.a.w. de kraan dichthoudt.
  Maar dat lijkt me op de lange termijn niet vol te houden, omdat je niet kunt kiezen welke updates je wel wilt, en welke niet. Updates werken immers cumulatief: elk hoger versienummer bevat de lagere bij voorbaat, dus ook de updates die je niet wilde.
   
 5. Als je niet wil dat Ziggo bestaande functionaliteit van je TV om zeep gaat helpen dan moet je uiteraard helemaal geen firmware updates accepteren. Ik zie niet in wat je probleem nu precies is. Natuurlijk is dit gemakkelijk vol te houden, gewoon een kwestie van de automatische update functie altijd uit laten staan.
   
 6. Tenzij het uiteindelijk neer gaat komen op 'updaten of niet kunnen kijken'...
   
 7. Dat is, althans voorlopig, niet aan de orde. Als je een CI+ toestel hebt (want over deze toestellen hebben we het nu) en straks een door Ziggo gecertificeerde CI+ CAM, dan zal het toestel gewoon werken en ook blijven werken, zolang het niet door toedoen van Ziggo expliciet op een blacklist komt te staan.
   
 8. Makes sense. Grappig dat het uiteindelijk zo zou kunnen zijn dat de eigenaren van niet-ziggo-gecertificeerde CI+ toestellen / software versies beter af zijn...
   
 9. Ik begrijp dat Twigger kwaad is, maar volgens mij is het probleem met de kanalenlijst wel op te lossen. Op de Sony Europe site is FW versie 1.303EA beschikbaar met een beschrijving van de updateprocedure met een USB stick. Deze FW zit ook in mijn TV (Sony KDL-46W5500E) en is zo geleverd uit de winkel. Ik heb op internet gezien dat dezelfde FW ook in TV's zit in de UK en Duitsland.
  Deze FW is geschikt voor volgende modellen, dus ook het model van Twigger:


  • KDL-22E5300 / E5310
  • KDL-32E5500 / E5510 / E5520 / V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740
  • KDL-37V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740
  • KDL-40E5500 / E5510 / E5520 / V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740 / WE5
  • KDL-46V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740 / WE5
  • KDL-52V5500 / V5610 / W5500
  Wel twee aandachtspunten:

  • Er is een disclaimer, dus ik weet niet hoe het zit met garantie als het flashen fout gaat!
  • Er is geen support om een oudere FW te flashen. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk indien een Ziggo versie FW door de TV als nieuwer wordt gezien dan een standaard verkrijgbare FW!
  Dit is de link naar de FW: http://support.sony-europe.com/TV/downloads/downloads.aspx?l=en&f=FW_Bravia1303EA
   

 10. Goede tip, ik was ook al op zoek naar geschikte firmware om Twigger en mogelijke andere slachtoffers van de sneaky praktijken van Ziggo te helpen, maar nu lees ik bij de mogelijke foutmeldingen die kunnen optreden bij het updaten ook het volgende:

  "Update data of newer version is not detected" is displayed on the TV front panel display

  Your TV set already has newer firmware installed.

  Dit wijst erop dat de Sony TV's geen downgrade accepteren naar een 'oudere' firmware versie. Kortom, dit zal niet werken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina