1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

geen zenders meer te sorteren op Sony tv (alphacrypt)

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door twigger, 23 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ok, duidelijk.

  Als Ziggo een toestel "kreupel" maakt zul je toch echt Ziggo verantwoordelijk moeten stellen voor hun praktijken.
  Het is dan namelijk willens en wetens.
   
 2. Ja maar alleen als je wel digitale tv hebt ingesteld, via de analoge kabel krijg je echt geen updates hoor.
   
 3. Nee, ook dat is een misvatting! Ook mensen die uitsluitend analoog kijken met één van getroffen toesteltypen krijgen de ongewenste update ongemerkt door de strot gedouwd. Bij de eerste ingebruikname van het toestel is er namelijk een wizard doorlopen die automatisch alle beschikbare digitale en analoge kanalen heeft ingescand. Het toestel is zodoende in staat om automatische updates op het Ziggo netwerk te detecteren en ongemerkt te installeren, tenzij de automatische update functie expliciet uit is gezet.
   
 4. En dus alleen voor de gebruikers van alphacrypt dus...

  Gert.
   
 5. Nee dus. Nogmaals: dit heeft niets met AlphaCrypt te maken en de ongewenste firmware update wordt in de getroffen toestellen ook geïnstalleerd als er uitsluitend analoog mee wordt gekeken. Alleen zullen de analoge kijkers daar niets van merken. Dat komt later pas, als ze besluiten toch digitaal te gaan kijken en dan tot de ontdekking komen dat de in de handleiding beschreven functionaliteit om de (digitale) zenders te sorteren niet (meer) werkt.
   
 6. Waarom zou zo'n update ook voor bezitters gelden die alleen analoog kijken? Die hebben alle vrijheid en kunnen dat ding instellen zoals ze willen, dit in tegenstelling van dvb-c cam gebruikers... Dus overtuig me, voorlopig ga ik er vanuit dat het alleen geldt voor de dvb-c kijkers van dit soort toestellen. Want ik heb niet het gevoel dat die een bepaalde freq kunnen uitlezen waar verteld wordt dat er een update klaar staat.

  Gert.
   
 7. Waarom? Er zullen genoeg klanten met een Sony TV zonder AlphaCrypt toch even geprobeerd hebben of hun TV de digitale kanalen weet te vinden en of ze daarvan Nederland 1 en Nederland 1 HD kunnen bekijken. Vanaf dat moment weet de TV ook via welke Transport Stream de firmware updates worden doorgegeven en kan er dus een automatische update van de firmware plaatsvinden als bijvoorbeeld de TV standby staat. Ik neem tenminste aan dat tijdens standby stand de firmware updates worden uitgevoerd net als tijdens standby stand de kanalen lijst wordt bijgewerkt als dat aan staat.
   
 8. Ik heb hierboven alles al duidelijk uiteengezet. De betreffende Sony toestellen zijn zodanig geconcipieerd dat aangeboden firmware updates automatisch en zonder dat daarvoor toestemming van de gebruiker wordt gevraagd worden geïnstalleerd, tenzij de automatische updatefunctie uit is gezet. Dat gebeurt ook als het toestel uitsluitend wordt gebruikt om analoog te kijken, alleen zullen de gebruikers er dan (nog) niets van merken.
   
 9. Waarom zou het wel of niet verkrijgen van een firmware update afhangen van de manier waarop je de TV gebruikt. Wel is het zo dat Ziggo waarschijnlijk alleen wijzigingen laat uitvoeren in het DVB deel van de firmware dus zullen klanten die alleen rechtstreeks analoog kijken met de TV niets merken van de wijziging die plaats heeft gevonden in de digitale modus van de TV tot het moment dat ze het gaan gebruiken. En dan weten ze waarschijnlijk niet eens dat de originele DVB firmware eerst anders functioneerde.
   
 10. Zou best kunnen hoor, ik word niet gehinderd door kennis van deze materie maar ik ben wel benieuwd hoe een tv kan weten via de niet-gecodeerde kanalen (in mijn geval ned1, ned1hd & nickelodeon) waar een update klaar staat voor deze tv. Ik ken hier het fenomeen van de freq 369 MHz waar je in de zenderlijst elke 'decoder' tegen komt.

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina