1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

geen zenders meer te sorteren op Sony tv (alphacrypt)

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door twigger, 23 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Ja, ware het niet dat Sony die firmware niet aan eindgebruikers ter beschikking stelt. Dat is dus geen optie en TS is gewoon de sjaak. Ik heb er weken geleden al voor gewaarschuwd dat dit kon (en zou) gebeuren. Wat mij alleen een beetje verbaast is dat dit al zo snel is gebeurd.
   
 2. Pio

  Pio Forum Member

  Berichten:
  1.276
  Ja wat er zou kunnen gebeuren bij gecertificeerde tv's. Maar aangezien niemand die nog kan hebben ( behalve full HD :mrgreen:) is dit gewoon een foutje van Ziggo.
  Als je al aan oude firmware kan komen is het maar de vraag of je dat erop krijgt omdat sommige apparaten weigeren een oudere versie over een nieuwere te installeren.
  Gradus Vos kan weer op komen draven op TV denk ik.
   
 3. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Nee, dat is niet wat ik had gezegd. Ik had ervoor gewaarschuwd dat mensen die al een (niet gecertificeerd) toestel in huis hadden uit één van de modelreeksen die door Ziggo zullen gaan worden gecertificeerd hiermee geconfronteerd zouden gaan worden. Ik had alleen niet gedacht dat dat al zo snel het geval zou zijn, namelijk nog vóórdat de lijst met 'gecertificeerde' toestellen door Ziggo naar buiten is gebracht. Maar een foutje is het beslist niet, het is doelbewust (sabotage)beleid.
   
 4. FullHD

  FullHD Forum Member

  Berichten:
  91
  Met een KDL46w5500 geen problemen.
  Wat is een 40w5710??? IMport?

  De 40W5710 staat niet in het Nederlandse Sony programma!!!

  Maar 1 ding:" Vertrouw nooit Ziggo".
   
 5. catastrofus

  catastrofus Forum Member

  Berichten:
  4.754
  Of het doelbewust sabotagebeleid is daar kan ik niet over oordelen, maar het geldt dus voor die mensen die kijken dmv een alphacrypt cam? If so, dan mag dit natuurlijk niet gebeuren en daar heeft onze kabelboer uiteraard het recht niet toe en zullen zij ervoor moeten zorgen dat de handel wordt terug gezet in oorspronkelijke vorm en, uiteraard, op hun kosten. De kabelboer bepaald niet de firmware-versie van je tv, althans niet op dit moment.

  Gert.
   
 6. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Waarschijnlijk heb je dan de automatische software update uit staan. Als je dat zelf niet hebt uitgezet, dan heb je geluk gehad dat je handelaar of installateur dat voor je heeft gedaan. Absoluut uit laten staan, anders zul je geconfronteerd worden met hetzelfde probleem dat je toestel door Ziggo kreupel wordt gemaakt.

  Nee, Sony heeft de gewoonte om toestellen met afwijkende modelnummers maar met dezelfde techniek als soortgelijke bestaande nummers (in dit geval de W5500 reeks) te produceren die dan bijvoorbeeld exclusief via bepaalde winkelketens kunnen worden verkocht. Door gebruik te maken van een ander modelnummer kunnen hiervoor aparte prijsafspraken worden gemaakt met de afnemers. Het is dus geen importmodel.
   
 7. Pio

  Pio Forum Member

  Berichten:
  1.276
  Ziggo "ondersteunt" toch alleen decoders/pvr's en geen televisies met losse CAM modules.
  Dus hebben ze ook niks te veranderen aan je tv.
   
 8. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Nee, dit heeft niets met de AlphaCrypt te maken. Ook mensen die helemaal geen CAM in hun toestel hebben zitten zullen de ongewenste firmware update ongemerkt door de strot gedouwd krijgen, tenzij de automatische firmware update in het toestel uit is gezet.
   
 9. catastrofus

  catastrofus Forum Member

  Berichten:
  4.754
  M.a.w. het geldt dus ook voor die mensen die gewoon analoog kijken? Oeps, dat had ik niet verwacht... :wink: Ik vind dat wel heel apart hoor. Hoe weet zo'n teevee dan dat er ge'update' moet worden? Even afgezien de instellingen van die tv. Dacht echt dat het alleen gold voor die mensen die via dvb-c keken...

  Gert.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 jul 2009
 10. JW-NHS

  JW-NHS Forum Member

  Berichten:
  712
  Daarover zijn we het eens, uiteraard.
  Maar er is een forse discrepantie tussen gelijk hebben en gelijk zien te krijgen.
  Dáár zouden die "kleine lettertjes" een rol kunnen spelen.

  Groet,
  JW
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina