1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

geen zenders meer te sorteren op Sony tv (alphacrypt)

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door twigger, 23 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ja, ware het niet dat Sony die firmware niet aan eindgebruikers ter beschikking stelt. Dat is dus geen optie en TS is gewoon de sjaak. Ik heb er weken geleden al voor gewaarschuwd dat dit kon (en zou) gebeuren. Wat mij alleen een beetje verbaast is dat dit al zo snel is gebeurd.
   
 2. Ja wat er zou kunnen gebeuren bij gecertificeerde tv's. Maar aangezien niemand die nog kan hebben ( behalve full HD :mrgreen:) is dit gewoon een foutje van Ziggo.
  Als je al aan oude firmware kan komen is het maar de vraag of je dat erop krijgt omdat sommige apparaten weigeren een oudere versie over een nieuwere te installeren.
  Gradus Vos kan weer op komen draven op TV denk ik.
   
 3. Nee, dat is niet wat ik had gezegd. Ik had ervoor gewaarschuwd dat mensen die al een (niet gecertificeerd) toestel in huis hadden uit één van de modelreeksen die door Ziggo zullen gaan worden gecertificeerd hiermee geconfronteerd zouden gaan worden. Ik had alleen niet gedacht dat dat al zo snel het geval zou zijn, namelijk nog vóórdat de lijst met 'gecertificeerde' toestellen door Ziggo naar buiten is gebracht. Maar een foutje is het beslist niet, het is doelbewust (sabotage)beleid.
   
 4. Met een KDL46w5500 geen problemen.
  Wat is een 40w5710??? IMport?

  De 40W5710 staat niet in het Nederlandse Sony programma!!!

  Maar 1 ding:" Vertrouw nooit Ziggo".
   
 5. Of het doelbewust sabotagebeleid is daar kan ik niet over oordelen, maar het geldt dus voor die mensen die kijken dmv een alphacrypt cam? If so, dan mag dit natuurlijk niet gebeuren en daar heeft onze kabelboer uiteraard het recht niet toe en zullen zij ervoor moeten zorgen dat de handel wordt terug gezet in oorspronkelijke vorm en, uiteraard, op hun kosten. De kabelboer bepaald niet de firmware-versie van je tv, althans niet op dit moment.

  Gert.
   
 6. Waarschijnlijk heb je dan de automatische software update uit staan. Als je dat zelf niet hebt uitgezet, dan heb je geluk gehad dat je handelaar of installateur dat voor je heeft gedaan. Absoluut uit laten staan, anders zul je geconfronteerd worden met hetzelfde probleem dat je toestel door Ziggo kreupel wordt gemaakt.

  Nee, Sony heeft de gewoonte om toestellen met afwijkende modelnummers maar met dezelfde techniek als soortgelijke bestaande nummers (in dit geval de W5500 reeks) te produceren die dan bijvoorbeeld exclusief via bepaalde winkelketens kunnen worden verkocht. Door gebruik te maken van een ander modelnummer kunnen hiervoor aparte prijsafspraken worden gemaakt met de afnemers. Het is dus geen importmodel.
   
 7. Ziggo "ondersteunt" toch alleen decoders/pvr's en geen televisies met losse CAM modules.
  Dus hebben ze ook niks te veranderen aan je tv.
   
 8. Nee, dit heeft niets met de AlphaCrypt te maken. Ook mensen die helemaal geen CAM in hun toestel hebben zitten zullen de ongewenste firmware update ongemerkt door de strot gedouwd krijgen, tenzij de automatische firmware update in het toestel uit is gezet.
   
 9. M.a.w. het geldt dus ook voor die mensen die gewoon analoog kijken? Oeps, dat had ik niet verwacht... :wink: Ik vind dat wel heel apart hoor. Hoe weet zo'n teevee dan dat er ge'update' moet worden? Even afgezien de instellingen van die tv. Dacht echt dat het alleen gold voor die mensen die via dvb-c keken...

  Gert.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 24 jul 2009
 10. Daarover zijn we het eens, uiteraard.
  Maar er is een forse discrepantie tussen gelijk hebben en gelijk zien te krijgen.
  Dáár zouden die "kleine lettertjes" een rol kunnen spelen.

  Groet,
  JW
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina