1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

geen zenders meer te sorteren op Sony tv (alphacrypt)

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door twigger, 23 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Er is wel een verband met CI+. Voor CI+ is namelijk de software update uitgebracht die het sorteren verhindert.
   
 2. Nee die software is niet alleen uitgebracht voor Ci+ maar ook voor de tv.
  De sorteerfunctie heeft niks met Ci+ te maken.
   
 3. Er is in zoverre een verband met CI+ dat Ziggo voor de "certificering" van een TV een fabrikant dwingt om de firmware (= software) van de TV zodanig aan te passen dat het sorteren van de basis kanalenlijst niet meer mogelijk is. Een functionele eis van Ziggo dus, maar geen technische implementatie consequentie van het hebben van een CI+ slot.

  Voor alle zekerheid nogmaals: Een CI(+) is geen digitale ontvanger in PCMCIA kaartformaat. Een CI(+) CAM zoekt geen kanalen, sorteert geen kanalen en geeft geen kanalen weer. Dat doet de TV of een digitale ontvanger met een CI(+) slot waarin de CI(+) CAM gestoken kan worden.
   
 4. Dat blijf je maar herhalen, ondanks het feit dat dit bij Philips ook in de basislijst niet het geval is.
  En ook Sony bezig is z'n software aan te passen en de sorteerfunktie terug te brengen, zie eerder postings.

  Groet,
  JW
   
 5. Dan voldoet de Philips TV niet aan de door Ziggo gestelde eisen voor "certificatie". Althans de Ziggo medewerkers hebben aangegeven dat de kanalen in basislijst niet gesorteerd, hernummerd of verwijderd mogen worden. Dat was ook de reden waarom de functionaliteit van de basislijst in de Sony TV's moest verdwijnen. Ellenlange discussies heb ik daarover gevoerd om aan te geven dat dit niet nodig is en dat er allerlei andere oplossingen te bedenken zijn om de door Ziggo gewenste functionaliteit voor het up-to-date houden van de kanalenlijst zijn te verzinnen en implementeren.

  Voor zover mij bekend mag de klant straks zijn favorietenlijsten sorteren, niet de basislijst. Athans zo is dat door Ziggo medewerkers hier vermeld.

  Maar goed, dat was hier niet de vraag. De vraag is of een CI(+) CAM er voor zorgt of dat de sorteer functie niet te gebruiken is en daarop geef ik de vraagsteller antwoord door aan te geven dat het sorteren functionaliteit is van de firmware in de TV en niet van de CI(+) CAM.

  Edit:
  P.S. Als je deze discussie wilt voortzetten dan verzoek ik je vriendelijk om je stelling in het volgende topic te deponeren dat daar destijds speciaal voor is geopend: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=21606
   
 6. We zullen zien hoe de SW Update uitpakt die Sony nú aan het maken is.

  Dat "andere draadje" is me zeer wel bekend, dat ontstond toen jij bleef doorhameren op dit thema, ná er door mij op gewezen te zijn dat dit niet het geval is bij Philips.
  Kennelijk is er sprake van voortschrijdend inzicht bij Ziggo :wink:

  Groet,
  JW
   
 7. Erg flauw om nu hier in dit topic te reageren. Nogmaals: Als je deze discussie wilt voortzetten dan verzoek ik je vriendelijk om je stelling in het volgende topic te deponeren dat daar destijds speciaal voor is geopend: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=21606
   
 8. Ik poneer geen stelling, ik geef feiten weer die betrekking hebben op Sony en de aktie's die er lopen om de Firmware van de Sony aan te passen. Daar is een heleboel over geschreven op dít forum.

  Om díe reden ga ik over dit onderwerp niet in dat andere draadje posten, dat is op dit punt een academische discussie die achterhaald is door de realiteit.
  Gewoon afwachten dus hoe de Firmware Update van Sony uitpakt. Hopelijk op dezelfde manier als bij Philips, daar heeft de gebruiker de volledige mogelijkheid te sorteren in de basislijst.

  Groet,
  JW
   
 9. Het is niet voor niets dat ArChie aandacht vraagt voor dit thema, het is namelijk voor eindgebruikers één van de meest zichtbare en ergerlijke consequenties van de louter commerciële, niet technische, redenen om te eisen dat de basiskanalenlijst in alle door Ziggo gecertificeerde ontvangers niet naar eigen inzicht kan worden ingericht.

  Zolang het ging om decoders of PVR's was dit eenvoudig door te drukken door Ziggo, maar nu met de certificatie van CI+ TV's ligt dit toch net even anders. TV's hebben namelijk traditioneel de mogelijkheid om de kanalenlijst (zowel analoog als digitaal) geheel naar eigen inzicht in te richten, waarmee ik bedoel dat niet alleen de volgorde, maar ook de kanaalnummers en het weglaten van eventuele ongewenste kanalen geheel naar eigen inzicht door de gebruiker kunnen worden ingesteld.

  Hier lag dus al van meet af aan een conflict met de certificatie-eisen van Ziggo. Ziggo meende zich daarbij het recht toe te kunnen eigenen om van fabrikanten wier CI+ toestellen voor certificatie in aanmerking zouden komen te eisen dat deze de genoemde faciliteiten om de (digitale) kanalen in de zogeheten basislijst naar eigen inzicht te sorteren en nummeren zouden blokkeren althans in de voor Nederland bestemde versies van de firmware.

  Het debacle met een voor intern gebruik bestemde testversie van de Sony firmware die onbedoeld op een deel van het Ziggo netwerk kwam te staan en waardoor prompt en onaangekondigd de mogelijkheid tot sorteren verdween bij veel bezitters van Sony CI+ TV toestellen heeft de discussie over dit onderwerp in ieder geval op de kaart gezet. Wat dat betreft zou je kunnen spreken van een geluk bij een ongeluk, zie ook hier. In hoeverre er echt sprake is van voortschrijdend inzicht bij Ziggo is zeer twijfelachtig. Als er al sprake is van een bijstelling van de certificatie-eisen voor CI+ TV toestellen, dan gebeurt dit eerder als reactie op de ontstane commotie en daardoor vrees voor imago schade alsmede door tegenwerking van fabrikanten dan door kritische zelfreflectie. Het zou mij niet verbazen als de vertraging bij de certificatie van Philips CI+ TV's mede het gevolg is van onderling gesteggel tussen Philips en Ziggo over (de implementatie van) de certificatie-eisen van Ziggo, waaronder niet in de laatste plaats het saboteren van de sorteerfuncties.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 nov 2009
 10. Met permissie: dit is een discussie die niet relevant (meer) is op dít forum.
  We hebben te maken met de situatie van vandaag, en die is dat er bij Philips door de kijker zelf de volgorde bepaald kan worden en dat dit ook bij Sony staat te gebeuren.
  Gewoon even afwachten of dat laatste gebeurt, zou ik zeggen. En vervolgens je zegeningen tellen :)

  Groet,
  JW
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina