1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

geen zenders meer te sorteren op Sony tv (alphacrypt)

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door twigger, 23 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Volgens mij heeft anoniem laatst ergens in dit forum gezegd dat je bij de installatie voor Nederland moet kiezen als je CI+ gaat gebruiken.
   
 2. Het zal best dat hij dat gezegd heeft, want alleen als je voor Nederland kiest krijg je de door Ziggo gewenste en doorgedrukte aanpassingen van de firmware voor je kiezen. Maar dat bewijst niet dat het niet werkt als je een andere landeninstelling kiest.

  In andere Europese landen zijn er kennelijk (nog) geen kabeloperators die zulke idiote eisen stellen aan de inperkingen van de functionaliteit van de gebruikersinterface zoals het niet naar eigen inzicht kunnen sorteren en nummeren van de kanalen in de basislijst of het verwijderen van kanalen uit die lijst, en zodoende is die functionaliteit nog gewoon in de nieuwe firmware aanwezig bij alle landeninstellingen behalve Nederland.
   
 3. Precies! Als blijkt dat de TV het gewoon doet met de buitenlandse instellingen dan vind ik het wel gezegend. Het is mooi dat Ziggo het updaten van het zenderpakket eenvoudig wil maken maar als dat ten koste gaat van dit soort functionaliteit, dan voer ik zo nu en dan wel een herinstallatie uit. Ik zie een herinstallatie als een uur ergernis terwijl het niet kunnen sorteren een voortdurende ergernis is.

  Als ik het goed heb begrepen was het voornaamste probleem dat zenders niet terugkwamen nadat je ze weggegooid hebt. Die actie zal bij mij praktisch nooit voorkomen en als ik al een zender wegkegel, dan is het niet voor niets zullen we maar zeggen...
   
 4. Maar er zijn toch meerdere kabelaars etc in Nederland? Ok, op dit moment is Ziggo de enige die CI+ doet, maar wat als het wat later is?

  En ik blijf ook nog steeds zitten met het probleem wat er moet gebeuren als ik mijn TV ooit weer verkoop, bijvoorbeeld aan iemand die bij UPC zit...
   
 5. Abonnees van andere nederlandse kabelaars worden ook gedupeerd door de onder druk van Ziggo doorgevoerde wijzigingen in de firmware. Als een andere kabelaar niet de door Ziggo gebruikte implementatie van de LCN hanteert kan het zelfs zo zijn dat het toestel na een automatische scan de digitale kanalen in ogenschijnlijk willekeurige volgorde zet en dat de gebruiker die volgorde - die nergens op slaat - ook niet kan wijzigen. Dit heeft trouwens niets met CI+ an sich te maken. Bij andere Nederlandse kabelexploitanten (uitgezonderd UPC) blijft de AlphaCrypt gewoon werken in een CI+ toestel en wordt alleen de 'gewone' CI functionaliteit gebruikt.
  UPC is echt the least of your worries. UPC ondersteunt de ingebouwde DVB-C tuners in TV's sowieso niet (ongeacht of het toestel nu een CI of een CI+ slot heeft) en ziet ook geen reden om hierin verandering te brengen (tenzij ze bijvoorbeeld door wetgeving gedwongen zouden worden om andere dan de door hunzelf geleverde ontvangers te gaan ondersteunen).
   
 6. Andere landen kennen ook operator specifieke aanpassingen, daar wordt ook juist de landkeuze voor gebruikt. Als je een andere landkeuze selecteert dan zul je op de voorhand niet weten weten welke ondersteuning een dergelijke keuze oplevert. Zo wordt bij een aantal landen geen automatisch netwerkupdate gesupport door de software. Zodra er een aanpassing op het netwerk plaatsvindt zal de applicatie dit niet opmerken en aanpassen. Het gevolg is dat je zelf een her-installtie moet uitvoeren en alles opnieuw moet indelen.
  Uiteraard staat het ieder vrij om een andere landkeuze te maken om daarmee een mogelijkheid te hebben voor het sorteren van kanalen. Ik heb de vraag al weken uitstaan bij Sony UK maar tot op heden is er geen duidelijkheid of het enable'n conflicten oplevert met de autonetwerk update functionaliteit. Alle andere operators (muv UPC) ondersteunen dezelfde functionaliteit. Sterker nog alle andere operators testen dezelfde producten gezamenlijk met Ziggo.

   
 7. Maar Ziggo kan toch ook onmogelijk blij zijn met al die Sony bezitters die straks hun televisie niet meer kunnen bedienen zoals ze willen?

  En speelt dit probleem bij alle andere merken televisies die Ziggo geceritficeerd zijn niet?

  Kan je daar nog wel gewoon al je zenders in je eigen volgorde zetten en verwijderen naar wens?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 31 aug 2009
 8. De kabelboer is wel blij, de gebruikers niet.

  Bij die andere teevee's gaat hetzelfde gebeuren. Waarom zou dit specifiek voor Sony's gelden dan?

  Ik denk het niet.

  Gert.
   
 9. Tja, als sony het probleem niet oplost, voor het uitrengen van de CA+ cams door ziggo. zal dit zeer veel negatieve publiciteit opleveren.
  en de verkoop in het ziggo gebied zeker geen goed doen.
   
 10. Hoezo? Dat is een manco, voor de teevee's, die gaat komen door de introduktie van de CI+ cams eigenlijk.

  Gert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina