1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

geen zenders meer te sorteren op Sony tv (alphacrypt)

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door twigger, 23 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik begrijp niet waarom je dat verbaast, en al helemaal niet omdat je het gevaar wel vooraf hebt gezien door de TV niet via RJ45 aan je netwerk te hangen. In de handleiding staat toch echt dat automatische updates via de kabel mogelijk zijn, en dat die mogelijkheid per default aan staat. Updates via RJ45 zijn bij deze Sony TV bij mijn weten juist niet mogelijk.
  Vergeet het maar. Het is de bedoeling om voor alle gecertificeerde toestellen nieuwe firmware versies via het kabelnetwerk te gaan verspreiden. De nu verspreide testversie had uiteraard nooit 'live' gezet mogen worden, maar eigenlijk is het juist mooi dat dit wel is gebeurd, omdat dit al een aardig voorproefje geeft van hoe het er in de nabije toekomst aan toe zal gaan.
  Mooi dat je meldt dat je nog analoog kijkt. Ik had in deze thread al eerder gewaarschuwd dat ook mensen die uitsluitend analoog keken met één van de betreffende Sony toestellen de ongewenste firmware update zouden krijgen tenzij ze de automatische firmware update vooraf expliciet uit hadden gezet, maar dat werd niet geloofd.
   
 2. Daarom heb ik het er ook explicitiet bijgezet. [​IMG]
  Qua firmware update via de kabel, ik wist dat dit kon voor digitale decoders, maar had er geen benul van dat dit ook voor de tv kon gelden als je analoog zou kijken.

  Qua handleiding ... sja die kijk ik pas in om bepaalde functies op te zoeken voor meer info of uitleg, voor firmware update ... die optie had ik nog niet eens gezien [​IMG]
   
 3. Kan je na die ongewenste update nog wel de zenders weer in je eigen gewenste volgorde zetten?
   
 4. Als je het over Sony tv hebt dan is het antwoord nee, ik heb dit topic gestart omdat de sorteer functie niet meer werkt na die update.

  Anoniem is in overleg met Sony om de sorteer functie weer terug te krijgen op de Sony toestellen, maar de delete functie komt niet terug.
  Hoelang dit gaat duren is onbekend maar zal niet snel gaan denk ik.
   
 5. Ik vraag me af of dit zomaar mag!

  Het is denk ik een functie die de meeste consumenten niet kwijt willen.

  En ik vind het zeer slap van Sony om daar aan mee te werken.

  Dat alles goed werkt op een Ziggo kabelnet tot daar aan toe, maar dat je bepaalde basisfuncties uit een televisie haalt, wat het in je eigen volgorde van zenders zetten is, gaat volgens mij een paar stappen te ver.

  Ik zou dit aankaarten bij consumentenorganisaties als ik jou was.

  Ik hoop dat Philips niet meerwerkt aan die onzin van eigen zender volgorde saboteren.

  Een grote schande vind ik dit, echt!!

  Ook Ziggo moet zich de ogen uit zijn hoofd schamen.

  Ze gaan nu echt tien stappen te ver.
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Tja de meeste TV fabrikanten gaan natuurlijk diep door het stof om hun TV maar op de "Ziggo gecertificeerd" lijst te krijgen.
  De belangen zijn natuurlijk (zeer) groot.
  Ziggo kan met CI+ gewoon bepaalde TV's van hun netwerk weren als deze naar hun mening teveel of "verkeerde" functionaliteit bieden.

  Neem bijvoorbeeld een functie zoals bitrate viewer, waarbij de kijker een idee kan krijgen van de uitgezonden kwaliteit van een bepaalde zender.
  Ik kan mij voorstellen dat Ziggo ook dat soort functies liever niet in de gecertificeerde TV's ziet? :wink:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 aug 2009
 7. Bestaat er dan een functie ala een bitrate-viewer in bepaalde tv's? Is niet negatief bedoeld maar ik heb niet verwacht dat sommige tv's dit soort functionaliteiten zouden bezitten...

  Gert.


  Gert.
   
 8. Van Loewe TV's weet ik toevallig dat ze een dergelijke functie bieden, maar dan alleen via de verborgen service menu's die normaal niet toegankelijk zijn voor de klanten.

  Wat ik me eerder afvraag is of fabrikanten met TV's waarin dubbele DVB-C tuners en een HDD voor PVR functionaliteit zit kans maken op "certificering" door Ziggo. Of TV's met een enkele DVB-C tuner en met voldoende geheugen aan boord voor het timeshiften van het te bekijken kanaal. Of TV's waarbij de klant zelf kan instellen van welke kanalen er wel of niet EPG informatie moet worden verzameld zodat de hoeveelheid EPG informatie overzichtelijk blijft. Zeg maar alles wat voor Ziggo afwijkt van de basis functionaliteit van ontvangers of functionaliteit waarvan Ziggo het vermoeden heeft dat ze daar in de toekomst misschien nog wel eens een betaalde dienst van zouden kunnen maken waardoor ze er niet op zitten te wachten dat de TV fabrikanten dergelijke functionaliteit standaard in de TV's gaan stoppen.
   
 9. Pas maar op, straks komt er via het Ziggo netwerk een firmware upgrade voor je Loewe tv en voor het weet kan je de zenders niet meer zelf verplaatsen :-P
   
 10. Hallo,

  Is mijn conclusie juist dat het niet meer kunnen sorteren van zenders uitsluitend betrekking heeft op de digitale kanalen?

  Vr. gr.
  Internetter.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina