1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

geen zenders meer te sorteren op Sony tv (alphacrypt)

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door twigger, 23 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Wil je de CI+ interface gaan gebruiken op het Ziggo netwerk dan moet je dus updaten. Als er dan niet gedelete kan worden omdat dat een voorwaarde van Ziggo is dan zul je hiermee akkoord moeten gaan. Of je blijft lekker een STB gebruiken. Je gooit de zenders die je niet wilt helemaal achteraan. Ik zie het probleem daar niet in.

  Ik heb zelf alleen mijn 37w5500 via hdmi aangesloten en kijk dus niet via de tuner van de TV zelf. Sorteren van zenders heb ik nog niet gemist. Hoop wel dat de functie in een nieuwe firmware terug komt. Zal er dan waarschijnlijk wel gebruik van gaan maken.
   
 2. Zolang er maar aan gewerkt wordt en het niet "vergeten" wordt.
   
 3. Nee, een firmware update van een CI+ TV toestel is niet vereist om de door Ziggo gecertificeerde CAM in dat toestel te kunnen gebruiken.
   
 4. Lijkt mij stug. Maar wellicht heb ik dat verkeerd begrepen/gelezen.
  Het werken en het gecertificeerd zijn, zijn natuurlijk wel 2 verschillende dingen. Maar met alle beveiliging van CI+ zou het anders niet mogen werken. Toch?
   
 5. Jawel, er is een spraakverwarring. Een CI+ TV toestel voldoet aan de eisen van het CI+ consortium vanaf het moment dat je dat toestel koopt. Een CI+ module voldoet ook aan die eisen. De combinatie zal dus hoe dan ook werken. Ziggo heeft niets te zeggen over de CI+ certificatie an sich.

  De certificatie van CI+ TV-toestellen door Ziggo heeft uitsluitend betrekking op de extra eisen die Ziggo stelt aan ontvangers. Dit staat los van de CI+ certificatie. De certificatie van CI+ modules door Ziggo heeft betrekking op de technische eisen waaraan de modules ├╝berhaupt moeten voldoen om op het Ziggo netwerk te kunnen functioneren (zoals de implementatie van het Irdeto2 protocol met de specifieke Ziggo aanpassingen).
   
 6. Qua hardware heb je helemaal gelijk. Qua software is het volgens mij een ander verhaal. Zelfs al koopt een TV leverancier een CI+ gecertificeerde software stack, dan wil dat nog niet zeggen dat deze goed is geintegreerd. Er kunnen dus nog software problemen zitten in de combinatie van de hele TV stack met de CI+ API. Het goede nieuws is dat als er problemen zijn dit met nieuwe firmware te verhelpen is.
   
 7. Ik heb een vraag aan de forumleden die de gecastreerde FW versie op hun toestel hebben mogen ontvangen.
  Ik ben benieuwd welke functionaliteit exact verdwenen is. Ik heb hier alleen maar gelezen dat de sorteerfunctie is verdwenen en dat er iets van een kinderslot was bijgekomen...

  Echter heb ik grote vraagtekens bij de volgende 2 functies die in deze draad of op een andere plek op het forum genoemd zijn door Anoniem:

  • De mogelijkheid om een "Full scan" te doen (dus niet middels een network ID en frequentie)
  • Het deleten van zenders
  Ik heb zo'n vermoeden dat in de huidige test FW alle 3 functies het niet doen (full scan, sorteren en deleten) en dat nu alleen gepraat wordt met Sony over de sorteerfunctie.

  Ik vind persoonlijk de "Full scan" functie van een televisie, zowel analoog als digitaal een basisfunctie van een televisie die ik niet graag zie verdwijnen!
   
 8. Kijk, hiermee komen we ergens. Dat de delete-functie verdwijnt kan ik persoonlijk mee leven.
   
 9. Het CI+ gebeuren heeft me naar dit forum geleid.
  Aangezien ik mijn 40W5500 nog maar net een maand heb, zit ik nog even te wachten op de CI+ CAM.
  Tot ik vandaag opeens opmerkingen las over de Sony firmware update ... maar even hier lopen zoeken.

  Tot mijn grote verbazing lees ik hier dus dat een firmware update via de kabel kan gebeuren, dat is nou net waarom ik de RJ45 netwerkaansluiting niet heb aangesloten op het netwerk.

  Na alle pagina's gelezen te hebben, begon ik enorm pissig te worden en vooral bang dat ik zometeen ook met een televisie zit zonder de functionaliteiten die in de handleiding staan.
  Vanavond als ik weer terug thuis ben, maar gelijk naar de firmware versie kijken en het updaten hiervan disablen, mocht hij nog de oude versie hebben.

  Ik hoop dan ook ernstig dat Ziggo/Sony hier snel wat aan gaat aanpassen.
  Erg beschamend dat zoiets heeft kunnen onstaan en ik hoop dat Ziggo hier een lesje mee heeft geleerd.

  @Anoniem: bedankt voor je moeite om hier te posten en je contact met Sony hierover.

  [edit]
  En inderdaad ik heb ook de 1.538 versie :censored:
  Dat wordt dus hopen dat Ziggo/Sony z.s.m. de update beschikbaar stelt, hopelijk voordat de CI+ CAM's op de markt komen.
  Zolang blijf ik nog wel even analoog kijken.
  [/edit]
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 aug 2009
 10. Hier ook nogmaals bevestigd door onze anonieme vriend.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina