1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

geen zenders meer te sorteren op Sony tv (alphacrypt)

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door twigger, 23 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Op de nederlandse site van sony staat de 5710 niet eens bij, alleen de 5500 series.
   
 2. Dat kan bij de Sony ook inderdaad.

  Daar heb je wel een punt.
   
 3. Dat begrijp ik, maar dat is een formeel standpunt.

  Tot nu toe hebben alle updates die ik tot nu toe heb uitgevoerd op mijn apparaten door de jaren heen altijd iets toegevoegd, nooit ingeperkt.

  De updates die ik tegenwoordig uitvoer, worden allemaal vergezeld van een ReadMe. Een bewust keuzemoment voor mij. Sommige updates zijn alleen relevant voor het buitenland bij bv. bij een satellietontvanger. Die kan ik dan overslaan. Maar de meeste updates zijn wel cumulatief, dus een latere update zal meestal de eerdere ingebouwd hebben. Als dat zo is, kun je helemaal geen gebruik meer maken van de updatefunctie, omdat je dan alsnog de update(s) binnenhaalt die je niet wilde. Dat zou bij genoemde Sony-tv dus ook kunnen gebeuren als je die functie deze keer netjes UIT had staan maar later wel eventjes op AAN zet om een specifieke latere update binnen te halen.
   
 4. Hallo,

  Ik ben ook eigenaar van een sony 40w5500 en heb het zelfde probleem.:cry:

  Ik heb contact gezocht met sony en kreeg het volgende antwoord:

  Geachte heer Tent,

  U kunt dan het toestel "resetten" naar de fabrieksinstellingen. Op pagina 40 van de PDF-handleiding staat het beschreven.

  Tot slot wil ik nog opmerken dat het overkomt als een firmware-update van Ziggo. Ook omdat Sony hier geen firmware update voor heeft.

  Met vriendelijke groet,

  Consumenten Informatie Centrum
  Sony Nederland

  Ik heb de 'reset' geprobeerd maar werkt natuurlijk niet. Vervolgens gebeld met sony.

  Kreeg het verhaal te horen dat Ziggo CI+ nog niet ondersteunt blablabla
  Maar ben met deze uitleg niet akkoord gegaan, en heb aangegeven dat volgens mij een firmware update altijd nog door Sony gemaakt is. En kreeg als antwoord dat het signaal dat de sorteer funtie uitschakeld van Ziggo komt. Ik gaf toen aan dat mijn firmware versie aangepast is en dat ik niet de enige ben die dit probleem heeft. Toen wist de medewerker het niet meer. Hij gaf aan dat hij me vrijdag terug zal bellen.

  Hier verwacht ik ook niet erg veel van maar je weet het nooit.:?:

  Als er nog suggesties zijn mbt argumenten die ik kan gebruiken als ik sony weer aan de lijn heb hoor ik het graag.


   
 5. Ik ben benieuwd hoe je vervolgcontact met Sony gaat verlopen en of Sony je überhaupt een oplossing gaat bieden. Zoals ik al heb aangegeven denk ik niet dat ze dat zullen doen omdat ze daarmee de policy van Ziggo zouden doorkruisen, terwijl Sony juist de oren laat hangen naar Ziggo door firmware te ontwikkelen die aan de aanvullende eisen van Ziggo tegemoetkomt.

  De enige optie die je hebt lijkt mij dat je terug gaat naar de handelaar waar je het toestel hebt gekocht en aanspraak maakt op garantie (lees: omruil voor een nieuw exemplaar), omdat het toestel nu immers niet meer werkt zoals in de handleiding is beschreven en dus als 'defect' moet worden aangemerkt. Uit berichten op dit forum heb ik begrepen dat er al toestellen om deze reden zijn omgeruild.
   
 6. Goed bezig. Ben benieuwd naar het vervolg!

  Eigenlijk komt het hier op neer: Sony geeft de schuld aan Ziggo en Ziggo geeft de schuld aan Sony.

  :rolleyes:
   
 7. Voor zover ik me kan herinneren heeft Sony Nederland tot nu toe altijd het standpunt ingenomen dat de ingebouwde digitale tuner (DVB-C) in ons land niet ondersteund werd.

  Dat die tuner in de praktijk best redelijk werkte met een Alphacrypt is natuurlijk bekend al moest je wel regelmatig handmatig de zenders opnieuw instellen na een zender update.

  Je zou je dus kunnen voorstellen dat Sony op het standpunt staat dat er geen functionaliteit is "verwijderd" aangezien de DVB-C tuner functionaliteit tot op heden niet ondersteund is. Bij mijn weten geldt tot nu toe hetzelfde verhaal voor de CI+ TV's van Sony.

  Daarnaast heeft ook Ziggo vaak genoeg duidelijk gemaakt dat ook de Alphacrypt geen ondersteund apparaat is.

  Het zijn zo maar wat overwegingen waarvan ik natuurlijk bij voorbaat weet dat velen het hier niet mee eens zullen zijn........
   
 8. Helaas nauwelijks een verrassende reactie van Sony Nederland. In tegenstelling tot hetgeen Ziggo medewerkers beweren weet Sony van niets en ook niet van een eventuele firmware update om de wijzigingen ongedaan te kunnen maken. Was ook niet te verwachten omdat er dan eerst een firmware update moet worden uitgebracht met een hoger versie nummer dan nu ongevraagd geïnstalleerd is als test firmware versie op de TV klanten. Lagere versie nummers worden immers niet geaccepteerd door de Sony TV's. En zo worden de klanten weer aan hun lot overgelaten.
   
 9. ...... zegt Sony van niets te weten.
   
 10. TV bij de Mediamarkt gekocht?

  De 57xx nummers zijn er om commerciële redenen. Ze zijn technisch vrijwel identiek aan de 5500 serie (en als ik naar de firmware kijk die je voor je ongewenste update had, staat er zelfs oudere firmware op dan op mijn W5500).
  Die nummers worden alleen gebruikt door grote ketens als de Mediamarkt. Voor zover ik het weet heeft dat te maken met prijsafspraken (inkoop) tussen dergelijke ketens en de fabrikant.

  Het gaat dus in ieder geval niet om een nieuwere of uitgebreidere variant van de W5500, maar om hetzelfde beestje met een andere naam. Vandaar ook dat je dit niet terugvindt op de officiële productsites van Sony

  Het zou me overigens niets verbazen dat winkels het hogere serienummer gebruiken als een excuus om boven de adviesprijs te gaan zitten. Klanten laten zich daarin algauw bij de neus nemen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina