1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

geen zenders meer te sorteren op Sony tv (alphacrypt)

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door twigger, 23 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Uiteraard mag dat, maar daarvoor moet je de tv danwel instrueren en niet vragen ongevraagd maar een update uit te voeren, want dat is wat de TV zelf doet !
   
 2. Ik heb deze discussie een beetje gevolgd, maar als ik als leek zie dat er een update klaar staat dan verwacht ik een update die fouten hersteld of iets goeds doet met mijn apparaat. In dit geval doet de update iets heel anders (het pakt gebruikersvriendelijke opties af). Kortom Ziggo moet zorgen dat een dergelijke update niet bij de gebruiker komt en niet andersom. Als gebruiker weet je niet beter. Hier is toch echt een stukje consumentenbescherming van toepassing.
   
 3. Dat kan wel zo zijn, maar feit blijft dat er een firmware versie op het Ziggo netwerk is blijven staan die niet bedoeld was voor eindgebruikers en nu toch op toestellen van sommige Ziggo abonnees is terecht gekomen. Hier is Ziggo dus zeker iets te verwijten.
  Dat klopt, we zijn het erover eens dat Sony het firmware update mechanisme niet op een verstandige manier heeft geïmplementeerd:

  (a) door stilzwijgende updates zonder notificatie of interventie van de gebruiker mogelijk te maken.

  (b) door deze stilzwijgende updates per default aan te zetten waardoor een gebruiker weliswaar impliciet toestemming heeft gegeven voor de stilzwijgende updates maar daar in de meeste gevallen niet van op de hoogte zal zijn.

  (c) door een downgrade naar een firmware versie met een lager versienummer te blokkeren.

  Niettemin blijf ik van mening dat Ziggo hier ook medeverantwoordelijkheid draagt voor de gang van zaken. Zoals gezegd had de testfirmware niet op een zodanige manier op het Ziggo netwerk mogen staan dat deze überhaupt op productietoestellen van eindgebruikers had kunnen worden geïnstalleerd.

  Verder moet je je er ook rekenschap van geven dat een gemiddelde eindgebruiker onmogelijk kan overzien wat precies de implicaties zijn van een firmware update. Ook een update mechanisme waarbij in ieder geval steeds interventie (in casu toestemming) van de gebruiker is vereist voordat een specifieke firmware update kan worden geïnstalleerd vrijwaart een eindgebruiker niet voor mogelijk ongewenste wijzigingen in de functionaliteit van zijn of haar toestel.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 aug 2009
 4. Om even terug naar de basis te gaan. Uiteindelijk is het dus de bedoeling dat we als Ziggo klanten niet meer zelf onze kanalen mogen sorteren? Wat is anders de reden om hiermee tests uit te voeren? Mischien gaat digitale tv afgezien van de beeldkwaliteit toch meer nadelen krijgen dan in eerste instantie voorzien.
   
 5. Ik vind jouw reactie nog erg mild. Voor mij is Ziggo de initiator van het hele probleem.
   
 6. Nee,

  Van Ziggo mag je best de kanalen sorteren. Alleen niet op de basis lijst, maar wel op de favorieten.
   
 7. Ziggo gaat CI+ ondersteunen

  Alleen: dat is het punt dus niet. Het punt is dat Sony van een product zonder instemming van de eigenaar een functionaliteit heeft verwijderd. Dat is een principiële kwestie. Als je er werk van wilt maken, moet je Sony aanspreken. Er is een rechtstreekse, zakelijke relatie tussen Sony en de koper van een Sony-product. Ziggo mag hier een rol in hebben vervuld, maar Sony moet zich houden aan de specs van haar product.

  En de rest moet Sony met Ziggo oplossen. Sony is trouwens allerminst "slachtoffer" van de wensen van Ziggo. Het stond Sony vrij om ergens "nee" tegen te zeggen. Alleen ben ik wel bang dat de Ziggo-ontwikkelingen ook al Europees zijn, en dat Sony ook een nieuwe markt ziet voor CI+ buiten Nederland. Reken maar dat het hier om Europese CI+ modellen gaat die niet alleen naar Nederland gaan (maar ook naar bv. Duitsland).
   
 8. Er zullen best wel mensen zijn die hier héél erg boos om worden en Sony aansprakelijk stellen.. Wat gaat Sony dan doen? Juist: de specs aanpassen. De koper weet dan vóór de aanschaf welke funties de TV dus niet heeft.

  Vervolgens is er een fabrikant X die niet mee gaat met Ziggo. Dit resulteerd dus in een product met een betere funtionaliteit, maar anderzijds in incompatibaliteit met het Ziggo-netwerk.

  Klanten van Ziggo zijn dus gebonden aan bepaalde producten met een BEPERKTE functionaliteit. Niet-Ziggo klanten zullen eerder kiezen voor merk X, want deze producten hebben immers een betere funtionaliteit.

  Of gaat Sony haar producten alleen beperken voor Ziggo klanten? Dat kan natuurlijk ook nog. Sony kan dan in ieder geval nog producten met volledige functionaliteit aanbieden aan NIET-Ziggo klanten.

  Ik noem hier Sony als voorbeeld, maar dit verhaal geld natuurlijk voor iedere fabrikant die wil participeren in het spinnenweb dat Ziggo heet.

  Conclusie: Als Ziggo klant ben je gewoon de sjaak.
   
 9. @Riparius (of andere die antwoord weten)

  In de lijst van tv's met CI+ die anoniem gepubliceerd heeft staat de Sony 40W5710 niet bij, je zei laatst dit in dit topic dat de 5710 dus ook van een CI+ is voorzien.
  De 5710 is toch een nieuwer model dus zou die toch ook geschikt moeten zijn voor CI+

  Ik vind het i.i.g vreemd dat die niet in de lijst met gecertificeerde Sony tv's staat.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 aug 2009
 10. Ik heb hier ook gemengde gevoelens over. Aan de ene kant wil ik een toestel met zoveel mogelijk functionaliteit, aan de ander kant wil ik ook een toestel dat 100% werkt.

  Voor een Sony TV weet ik het niet, maar bij een Philips toestel kun je talen/landen instellen. Per land gelden er andere specificaties.

  Ik snap je gevoel dat je bij Ziggo de Sjaak bent, maar bij Ziggo heb je tenminste nog (enige) keuze. Bij UPC wordt CI+ niet eens geimplmenteerd en zit je vast een paar UPC boxen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina