1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

geen zenders meer te sorteren op Sony tv (alphacrypt)

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door twigger, 23 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik weet wel dat anoniem ergens noemde dat een deel van die certificering er uit bestond dat bepaalde zenders op een bepaalde plaats stonden.
  Er zullen wel zenders betalen om op 123 te mogen staan.
  Zo had consumententv ook een landelijk kanaalnummer dat bij alle operators bekend was.
  Net als de niet aangekondigde qam256 test kan Ziggo besloten hebben de firmware ( al dan niet in overleg met de fabrikant ) te wijzigen.
  Als test misschien,zo van volgen de tv's het netjes op en met de firmware die aanwezig is,is de tv gecertificeerd.
  Zo zou een tv met firmware B niet gecertificeerd kunnen zijn,terwijl dezelfde tv met firmware B dat wel is.
  Hiermee praat ik niet goed wat er is gebeurd,maar het zou een reden kunnen zijn waarom ze besloten hebben dit te doen.
   
 2. Nogmaals, Ziggo kan de firmware niet wijzigen. Alleen Sony kan dat. De firmware is eigendom van Sony.
   
 3. Uiteindelijk zou de eindgebruiker dit alleen maar kunnen doen.
  Als er een firmware update beschikbaar is via het Ziggo netwerk, dan ga ik er redelijkerwijs maar even van uit dat dit in samenspraak met de desbetreffende producent van de TV is gedaan.
  De beslissing om de updaten moet natuurlijk wel bij de gebruiker liggen.

  Ziggo zal ook altijd kunnen zeggen dat de TV in kwestie een minimale firmware revisie moet hebben, om gecertificeerd te zijn voor het Ziggo netwerk.
  Ook dan zou het aan de gebruiker moeten zijn om zijn TV gecertificeerd te maken, middels de firmware update, of niet.


  in het geval van de OP:
  Waarschijnlijk hadden alle 3 de opties uit uit moeten staan.

  Helaas is dat nu een beetje mosterd na de maaltijd.
   
 4. Aan de ene kant, ja, aan de andere kant heeft Ziggo nu wel een probleem dat ze mee zal moeten helpen op te lossen. Deze update had nooit op het net gemoeten.

  M.i. moet reparatie wel kunnen met een nieuwe (retro-)update.

  En verder...moet iedereen nu gewaarschuwd zijn voor de nieuwe mogelijkheden. Bovenal de klant, die eigenaar is en baas moet zijn over zijn in volledig eigendom verkregen apparatuur.

  Nog een update en daarna die ongewenste functionaliteiten allemaal maar op UIT.
  Misschien kunnen Sony en Ziggo daar gelijk bij de volgende update ook even voor zorgen..:wink:
   
 5. Ja dat had ik al opgelost, dank daarvoor twigger.

  Ben benieuwd of er voor dit probleem met die firmware ook een oplossing komt, want ik vind het absoluut niks zo.
  Gr. R
   
 6. Heb je al kontakt gezocht met Ziggo/Sony en de winkel waar je de tv gekocht hebt. Dat lijken me de goede kanalen voor je probleem niet hier hopen op een reactie van Anoniem of iemand anders van Ziggo. Die gaan heus niet zeggen dat er iets verkeerd is gegaan zodat jij met een printscreen naar allerlei instanties kan gaan.
  Ik ga dit draadje wel volgen want ik blijf het een bizarre situatie vinden. Vooral ook dat sommigen het al enigszins goed praten. Want als er een bedrijf zuinig is met updates is het Sony wel en nu krijg je hem ongevraagd.
   
 7. Dit is echt de spijker op zijn kop!:thumb up:

  En juist daarom geeft dit allemaal zeer te denken. Dit is echt Big Brother in action!:shock:
   
 8. Ok,dan heeft Sony dat gedaan voor de certificering van de toestellen,maar Ziggo heeft dat dan toch op het netwerk gezet,wat ze normaal niet doet.
  Als ziggo voor elk merk tv een upgrade zou gaan verzorgen op hun netwerk zou ze daar een dagtaak aan hebben met al die verschillende merken.
  Iets heeft er voor gezorgd dat Ziggo uitgerekend voor de televisiemerken die een certificering willen hebben,een upgrade heeft vrijgegeven.
  Ziggo laat Sony echt niet op hun netwerk,dus zou je kunnen concluderen dat Ziggo tegen Sony heeft gezegd,met de huidige firmware kunnen wij geen certificering afgeven,Sony heeft een nieuwe firmware gemaakt en die is op de een of andere wijze op het netwerk terecht gekomen.
  Terwijl Ziggo normaal gezien in hun testlab eeuwen test en diverse firmwares voor decoders heeft afgewezen,is deze op het netwerk gekomen.
  Vraag is natuurlijk dan al snel gesteld,gaat met de originele firmware de door Ziggo ontwikkelde CL+ Cam werken,of ben je alsnog verplicht om op die crappy firmware over te stappen als je niet met een alphacrypt wil blijven werken ?
   
 9. De firmware update die Ziggo erdoor probeert te drukken heeft niets te maken met de CI+ certificatie (waar Ziggo sowieso niets over te zeggen heeft) maar alles met de aanvullende eisen die Ziggo stelt aan de door haar te certificeren ontvangers. De CI+ modules van Ziggo zullen dan ook 100% gegarandeerd werken in CI+ toestellen, ook zonder de beperkingen in de gebruikersinterface die Ziggo probeert af te dwingen, en dus ook zonder de - ongewenste - firmware updates.
   
 10. Ik denk dat we langs elkaar heen praten,ik begrijp heel goed wat je bedoelt alleen neem je mijn tekst te letterlijk.
  Uiteraard begrijp ik dat Ziggo niets te zeggen heeft over de CI+ norm en certificatie want die zijn "universeel" ,het is een norm,een standaard.
  Waar ik "bang" voor ben is dat als een tv merk/model niet voldoet aan die aanvullende eisen Ziggo ze kan Blacklisten waardoor hun eigen cam het niet meer doet in dat model.
  Het model voldoet dan niet meer aan hun aanvullende eisen.

  Daarnaast zit je nog met wat anders, stel je hebt de update niet laten doorgaan (zowieso schijnt het alleen in het @home gebied gebeurd te zijn) en je hebt nog de originele firmware en er ontstaat een bug in, ik noem maar een voorbeeld,de DVB ondertiteling en daar komt een patch voor in de vorm van een nieuwe firmware.
  Meestal zijn die gebaseerd op eerdere versies.
  Dan is je ondertitel probleem wel opgelost maar kan je dus ,als in een latere versie het op nummer zetten van de zenders niet wordt gefixt, opeens niet meer je oude functionaliteit gebruiken.
  Ikzelf durf niet zonder meer te zeggen dat zonder firmware updates de Ziggo cam het altijd zal blijven doen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina