1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Bereikbaarheid en uitleesbaarheid van Modems

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door meesdroo, 20 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. CeeS,

  Heb je een hub en/of een Y-cable waardoor je kan sniffen tussen modem en router?
  Ikzelf heb die spullen wel, maar niet het juiste modem, maar ik wil dolgraag zien wat er werkelijk over de lijn gaat.

  Mees de Roo
   
 2. Die codes werken niet. Er is ook een tooltje wat die codes uitrekent, daar moet je een 'seed' invullen en als je dat niet weet kloppen de codes niet. De default seed werkt in elk geval niet.
   
 3. Jammer,ik dacht dat we dat wel konden gebruiken.
  Net een potje UT online gespeeld,wat een grafping haal ik zeg,ben bijna in staat weer naar IJmuiden te verhuizen in het multikabel gebied,dat casema netwerk is gewoon nog steeds ruk
   
 4. De meeste consumentenrouters gebruiken echter standaard 192.168.x.0/24 (x=vaak 0, 1 of 2). Dan is het naar buiten routeren van 192.168.100.1 niet zo vreemd meer.
  Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows CE; IEMobile 6.12) PPC; MDA Touch/1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1
   

 5. Bij een normale verbinding pc -> router -> modem krijgt de externe interface van de router een public ip-adres, terwijl het modem is uit te lezen op een private adres. Beide interfaces zitten dus op hetzelfde fysieke netwerk, maar op een verschillend L3-netwerk. Dat lijkt mij theoretisch niet juist en het verbaast me dan ook niet dat het niet goed werkt. Het maakt daarbij ook niet uit dat het ene adres public en het andere private is, maar wel dat dat ze tot verschillende ip-netwerken behoren en op hetzelfde fysieke netwerk zitten.

  Geef ik nu de externe interface mijn router een adres van het netwerk van de modem (in dit geval de range 192.168.100/24), dan zit deze daarmee op hetzelfde netwerk als de interface van de modem en werkt het zoals het hoort, zonder vaag gedoe van 'soms wel / soms niet'.
   
 6. En weet je zeker dat je dan ook *altijd* in de interface van de modem kunt komen ?? Heb je dat ook langdurig uitgetest ?

  192.168.100.1 is bij mij netwerktechnisch altijd bereikbaar, het is namelijk een publiek ip-adres en geen private omdat hij buiten het netmask van mijn private range valt. Routering is ook geen probleem, want als ik niet in de webinterface kan komen, kan ik het modem nog gewoon pingen, dus route-technisch is er niets aan de hand.
   
 7. Watbetreft dat vage soms wél soms niet, ben ik het helemaal met je eens.
  Dat is eigenlijk alleen maar verklaarbaar door buggy software, en dat geeft een zéér onbehaaglijk gevoel watbetreft de stabiliteit van de rest van die firmware.

  Maar de regels voor het routen van ip-adressen zijn simpel; alles wat niet thuishoort op het lokale LAN, gaat via de gateway de deur uit, omdat het niet op het lokale LAN zit en dus ergens anders thuishoort. Kijk maar in je routing tables waar rest-ip's (0.0.0.0) terechtkomen.

  Laten we een voorbeeld nemen.
  De router is 192.168.0.1 in een LAN netwerk 192.168.0.0 met netmask 255.255.255.0
  192.168.100.1 valt nu niet binnen het LAN en moet dus via 192.168.0.1 naar buiten worden doorgegeven.
  Was het netmask daarentegen 255.255.0.0 geweest dan had de router niets doorgegeven omdat 192.168.100.1 nu (geswitched) binnen het LAN gezocht was.

  Probleem is nu dat goedkope routers (en personal firewalls) gaan proberen veilig te doen (Leuk daarbij is wel dat de echte prijsbrekers, die zelfs dat niet proberen hier geen fouten maken).

  Op je eerder genoemde LAN mogen pakketten bestemd voor het blok 192.168.0.0/24 onder geen voorwaarde naar buiten worden doorgegeven.
  Ook mogen pakketten afkomstig van het blok 192.168.0.0/24 die aan de WAN kant van de router arriveren nooit naar binnen worden doorgelaten; zij zijn hoogst waarschijnlijk een gespoofde aanval, of een ernstige layoutfout van het netwerk.
  Maar dat alleen behandelen van die, veranderlijke want instelbare, blokkade, vraagt zorgvuldig ge-parametriseerd programmeren voor de router programmeurs. En zo'n consumer-router hangt toch altijd aan internet en je wilt toch ook niet dat allerlei andere pakketten aan de deur kloppen dus je blokkeert uit gemakszucht als default, in ieder geval binnenkomend, gewoon fixed het gehele blok 192.168.0.0/16 (een WAN alias overruled die regel, vandaar de goede resultaten van die aanpak).

  Daarom probeer ik iemand te vinden die kan sniffen. Het vervelende daarvan is dat dat moet gebeuren met een extra PC op fixed ip-adres en gespoofde MAC die via een 100Mbit Hub (worden zeldzaam) of Y-cable (nog zeldzamer) tussen modem en router/PC hangt. In geval van een PC wil je van binnenuit dan ook nog sniffen om die twee verhalen naast elkaar te leggen.

  Ikzelf heb die spullen, maar ik heb dat modem niet. Eigenaars van zo'n modem staan tot dusverre niet echt in de rij.

  En dus blijven er vragen .......

  Mees de Roo
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 aug 2009
 8. zou wel willen testen. Woon ook niet zover van je vandaan. Weet alleen niet hoe. Maar ik kan me modem altijd bereiken. Zit zelf op 192.168.2.x range intern.
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 9. Bedankt voor het aanbod, maar ik zoek echt iemand die liefst intermittend, of anders helemaal niet op het modem kan komen.
  Op die manier kan ik kijken tot hoever de pakketten komen, of welke (foute) antwoorden verantwoordelijk zijn voor alle rare verschijnselen.

  Ik ben zelf niet heel erg mobiel, dus, wanneer je zelf geen spullen heb, zou ergens in mijn buurt goed uitkomen...

  Mees de Roo
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina