1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Bereikbaarheid en uitleesbaarheid van Modems

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door meesdroo, 20 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik hoop dat het je nu lukt..
   
 2. Connectie problemen met de ARRIS modem

  Sinds dat ik mijn Arris modem heb gekregen voor mijn snellere internet verbinding, kreeg ik regel matig last van korte time-outs. De problemen werden steeds erger en op den duur zelf uren lang geen internet meer.
  Afgelopen week is op verzoek van Ziggo de coax aansluitpunt thuis vervangen, mocht ook niet helpen.

  Vandaag kreeg ik te horen dat het nu om een bekend probleem gaat, ze zijn ermee bezig en ze wachten nu op een nieuwe firmware.

  Er is dus een probleem met de Arris modem en wanneer je denkt dat het aan je router ligt, je kabels of wat dan ook, dan weet je het nu dat dit niet zo is.

  Verder is de Arris modem bij een storings onderzoek niet gemakkelijk, ze is een bitch van een ding. Ook de field engineer die langs kwam gebruikte de 192.168.100.1 adres om na te gaan wat er aan de handt was. Maar ja, wanneer de modem een publiek IP adres krijgt uitgedeeld, dan kan je je onderzoek niet meer voorzetten, Arris reageert dan niet meer op de 192.168.100.1. Ook zijn collega vanuit Ziggo kon niet naar de Modem kijken, hij zag hem niet, wat juist het probleem is. De Arris is ook voor Ziggo engineers een koppijn apparaat.

  Vandaag heb ik mijn Motorola terug gezet, de modem was GELUKKIG nog terug gestuurd. Na een belletje met support hebben ze de moden weer geactiveerd. 3 minuten werk. Ik blij, zij blij. De verbinding met de Motorola werkt gewoon goed.
   
 3. Dat de Arris niet meer reageert op 192.168.100.1 zodra het online is en een publiek adres heeft is niet waar.
  Als ik hier de WAN interface van mijn router ip-adres 192.168.100.2 met netmask 255.255.255.0 toebedeel kan ik het modem prima bereiken vanaf elke op de router aangesloten PC.
   
 4. Dat werkt voor jou. Maar voor mij en vele anderen niet....
   
 5. Vergeet dan niet de gateway op 192.168.100.1 te zetten en de virusscanner uit. In alle gevallen kom ik hiermee op het modem uit.
   
 6. Upstream signaal-niveau vrij hoog, maar net niet te hoog.
  Mogelijk een paar T3's meer dan ideaal, maar het is maar een klein stukje log.
  Alle andere waarden vrijwel ideaal.
  Conclusie: zolang het goed loopt zeker niets aan doen, maar wel zo nu en dan kijken of het upstream-signaal niet nog hoger wordt.

  Mees de Roo
   
 7. Dank je.
  Zal met m'n handen van het modem afblijven :).
  Bernd
   
 8. Zijn dit normale waarden? Download power lijkt me afwijkend van wat ik tot nu toe heb gezien hier.

  [​IMG]
   
 9. Alles is zeer ruim binnen de specificaties. Die specificaties staan trouwens eerder in deze draad apart vermeld; dan kun je in het vervolg zelf kijken of alles (nog) in orde is.

  Mees de Roo
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina