1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Bereikbaarheid en uitleesbaarheid van Modems

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door meesdroo, 20 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nee de Pc gaat niet over zijn nek; die wordt hooguit langzaam. Het verschijnsel doet zich voor mét en zonder router. Een PC die via een router een modem kan resetten is veel te ver gezocht.

  Bovendien heeft het modem geen benul van het type pakketten dat hij doorgeeft (TCP, UDP, ICMP, IGMP het zal hem worst zijn, laat staan dat hij in die pakketten gaat kijken wat er in zit)

  Realiseer je even wat er zo bijzonder is aan torrents. Het aantal verbindingen, inderdaad, maar ook de eigenschap het upload-kanaal 100% vol te kunnen gooien (daarom hebben providers altijd zo de pest aan torrents; download-capaciteit hebben ze genoeg, upload altijd te weinig).

  Nee je hebt twee data streams in de vorm van pakketten.

  Download komt binnen met (in dit geval) 20 Mbit/s en wordt doorgegeven met (in dit geval) 100 Mbit/s. Ergo, wat je ook doet, je hebt hooguit één pakket in je buffer, en geen enkel probleem.

  Upload komt binnen met (in dit geval) 100 Mbit/s (niet geknepen torrents) en gaat er weer uit met (in dit geval) 2.8 Mbit/s. Ergo, wat je ook doet, je upstream buffer zit voortdurend tot de strot toe vol. En voor ethernet bestaat er geen RTS/CTS. Dus blijven pakketten toestromen tot er van de andere kant geen ACKS meer terugkomen. Maar om lekker hard te gaan heb je natuurlijk een gigantische RWIN ingesteld (TCPoptimizer.exe); niet alleen voor het receive window, maar voor alle zekerheid (is trouwens ook default) ook nog maar even voor het send window. En zoveel geheugen heeft dit modem niet, of het behandelt het niet goed, of het heeft geen optie om pakketten eenvoudigweg te droppen enz.enz.

  Dus knijp je torrents; je download heeft er geen last van en je Peers maar een klein beetje (of zelfs minder want het modem blijft in de lucht).

  Mees de Roo
   
 2. Mees, bedankt voor je snelle en heldere reacties. Ik ga dit vanavond eerst proberen als ik thuis ben (zit nu op het werk:wink:) Zal vanavond mijn upload eens knijpen en kijken of het werkt. (ik hoop het)

  P.s. Heb trouwens 25/4 mbit :thumb up:
   
 3. Dat @Bleet niet in zijn modem komt en een oplossing zoekt voor zijn BT probleem is duidelijk. Echter zijn andere topic hierover loopt ook gewoon door. Niet op 2 plaatsen svp.
   
 4. Net gebeld door oud collega van Ziggo die bevestigde dat de firmware de boosdoener is van alles. en deze over 2 weken uitgerold gaat worden dus eerste of tweede week september.
  Ze hebben het nu getest bij een aantal klanten verspreid over het ziggo gebied en daar waren de klachten weg.
  geldt zowel voor up en downstream problemen
   
 5. Lost deze firmware update ook het probleem op van het maar hebben van 1 downloadstream?
   
 6. Volgens hem wel dit was 1 van de 9 problemen die ze hebben met de arris modems
   
 7. Aansluiten modem voor internet

  Als nieuwe Internet gebruiker bij Ziggo probeer ik de computer (laptop) aan te sluiten aan het modem (Arris).
  Ik ben een leek en wil gewoon internetten. Volgens de gebruiksaanwijzing is dit erg makkelijk. Alle kabels zitten goed en de lampjes op het modem branden (soms 2, dan ineens weer 4 + 2 knipperend). Je moet dan www.ziggo.nl intypen en dan kan je je activatiecode en wachtwoord ingeven blijkbaar.
  Ik kom niet eens zover, krijg niet eens een scherm waar ik wat kan intypen. Bestaat er een DUIDELIJKE handleiding die ik als leek ook begrijp? Wat doe ik fout?
  De abonnementskosten gaan wel in één keer goed....
   
 8. Sorry maar dit moet ik ff kwijt en is niet boos bedoeld...

  Als je zo weinig verstand hebt waarom heb je dan niet de gratis Monteur erbij genomen?

  Het is nu echt makkelijk..
  1.) je start je modem op en wacht tot alle lampjes branden.
  2.) je verbind de laptop met het modem en start hem op.
  3.) Je opend de Internet Explorer en typt boven in de adresbalk activatie

  Nog een opmerking... Wat je schrijft over de abbokosten.. hoe wil je dat nu
  al weten of heb je al betaald voor dat je het pakket kreeg?
   
 9. vaak maakt het niet eens uit wat je intikt als je modem nog geen profiel heeft gaat hij automatisch naar de activatie pagina toe
   
 10. Bertk, begrijp je reactie. Er zit een verhuizing tussen de levering van het pakket en de aansluiting nu. (2 mnd) Is overigens bestemd voor mijn dochter die absoluut zeker wist dat dit een fluitje van een cent was........
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina