1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
    Ontzet Notitie

Bereikbaarheid en uitleesbaarheid van Modems

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door meesdroo, 20 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. JD1

    JD1 Forum Member

    Berichten:
    51
    Typisch... Welke h/w en s/w-versies van de Arris heb jij? Misschien dat daar het verschil in zit. Ik heb:

    System:
    ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.0 Touchstone Telephony Modem
    HW_REV: 8
    VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
    BOOTR: 1.2.0.7
    SW_REV: 7.0.74
    MODEL: TM702B
     
  2. Vrijevogels

    Vrijevogels Forum Member

    Berichten:
    1.025
    Bij mij staat er iets anders:

    Bootr: 1.2.0.13
    sw_rev: 7.0.72

    De rest is het zelfde als bij jouw.

    Zou 't kunnen dat het oude @home gebied andere versies gebruikt dan casema en multikabel? Kan trouwens ook alleen maar op goed geluk 't modem uitlezen
     
  3. Ifeman

    Ifeman Forum Member

    Berichten:
    40
    Ex @Home:

    HW_REV: 8
    BOOTR: 1.2.0.13
    SW_REV: 7.0.72

    Ik kon de modem pas uitlezen nadat ik de winodws firewall had uitgezet. Ik zit achter een D-Link DIR-655 gigbit router
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 24 aug 2009
  4. JD1

    JD1 Forum Member

    Berichten:
    51
    Net als Vrijevogels kan ik de modem vanachter de router maar nu en dan uitlezen. Kun jij dit wel continu / elke keer dat je het probeert?

    (Ik heb trouwens ook de DIR-655. Bevalt mij prima, erg stabiel tot nu toe.)
     
  5. TRaSH

    TRaSH Forum Member

    Berichten:
    1.207
    System: ARRIS EuroDOCSIS 3.0 / EuroPacketCable 1.0 Touchstone Telephony Modem
    HW_REV: 7
    VENDOR: Arris Interactive, L.L.C.
    BOOTR: 1.2.0.7
    SW_REV: 7.0.72
    MODEL: TM702B


    Options:
    Firmware Build and Revisions
    Firmware Name: TS070072_020509_model_7
    Firmware Build Time: Feb 5 2009 15:58:45

    en die aan de linksys WRT610n,
    niet soms maar altijd kan ik op me modem komen met welke pc hier ook in huis.
    voormalig MK gebied.
     
  6. Sebasteaan

    Sebasteaan Forum Member

    Berichten:
    5
    Vorige week een arris modem opgestuurd gekregen, aangesloten en werkte niet. Donderdag kwam er een monteur langs en die heeft een Ubee 3200 modem geplaatst en dat werkte wel alleen stuit ik op het volgende probleem. Ik kan met geen mogelijkheid verbinding van buitenaf krijgen met mijn pc of wat dan ook. Sluit ik het oude modem aan en dan werkt alles perfect. Bel ik hp net op en die zeggen dat ze dat niet ondersteunen of de verbinding wordt gewoon verbroken als de medewerker zegt dat hij wat gaat vragen :evil: Het lijkt mij dat er iets in het modem niet goed staat maar ja het is mij niet gelukt om daar op in te loggen. Andere die ook dit probleem hebben of een oplossing hebben?
     
  7. JD1

    JD1 Forum Member

    Berichten:
    51
    Bedankt voor je snelle reactie. Jouw modem is een HW-versie ouder dan de mijne, de SW ook. Zou het 'm nu in de HW- of SW-versie zitten?

    Vraag 1 is dus of anderen met HW-versie 7 altijd in hun modem kunnen komen vanachter de router. En of degenen met versie 8 dat alleen zo nu en dan kunnen.

    Vraag 2 is of degenen met SW 7.0.72 altijd in hun modem kunnen komen vanachter de router. En of degenen met versie 7.0.74 dat alleen zo nu en dan kunnen.

    Als Ifeman zijn modem (HW-versie 8, SW_REV: 7.0.72) altijd kan uitlezen, zit het mogelijk in de SW-versie.
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 24 aug 2009
  8. wolfman

    wolfman Forum Member

    Berichten:
    7
    Voor de mensen die graag in de advanced pagina's van de Arris TM702b modem willen komen nadat deze is geregistreerd aan het Ziggo netwerk, hier een simpele procedure:
    1> reset je modem (stekker eruit en erin)
    2> connect naar 192.168.100.1
    3> ga naar de advanced pagina en als het goed is staat de datum op 01/01/1970
    4> log in met de password of the day: XCA2Y12U71

    Nu kan je de advanced pagina's benaderen en ze zien veranderen naarmate de modem online komt op het Ziggo netwerk. Aangezien je sessie nog actief is, blijft hij ook werken nadat de datum en tijd van je modem veranderd is. (weet niet voor hoelang) Nadat je browser sessie is afgesloten, is het over met de pret en moet je weer van voren beginnen.

    Ik heb op deze manier in ieder geval alle informatie zichtbaar gekregen en ik hoop dat dit ook bij andere werkt. Success :wink:

    PS. Ik maakte gebruik van een pc rechtstreeks aan de modem met een extra IP adres 192.168.100.30
     
  9. meesdroo

    meesdroo Forum Member

    Berichten:
    704
    Sebasteaan,
    Wat bedoel je met verbinding van buitenaf?
    Hoe is daarvan de opzet?
    Hoe test je dat?
    Met welke instellingen?

    Mees de Roo
     
  10. mennog

    mennog Forum Member

    Berichten:
    262
    denk dat hij probeerd op ze pc te komen met remote desktop of iets dergelijks.
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina