1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Goede vervanger voor de H360RS !?

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door Titan1980, 18 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb een Sony Bravia Full HD lcd tv (KDL-32W400) en nu een Samsung HD Decoder de H360RS. We hebben Ziggo Alles-in-1 extra (met HD pakket) maar niets dan gedonder, geluid dat hebben we gewoon stereo met rood wit tulp en video HDMI. Geluid valt vaak even weg en komt dan weer terug. Dit schijnt een bekend probleem te zijn met dit model, ook doet de remote het soms niet en moet je de batterijen eruit en in doen om vervolgens hem weer te kunnen gebruiken.:rolleyes:

  Nu begint ons geduld een beetje op te raken en willen we een andere HD decoder aanschaffen waarbij het geluid het wel continu doet en de remote idem dito! :cool:

  Welke merken/modellen zijn gelijkwaardig of beter dan deze H360RS? Tevens kan ik mijn decoder alleen op 1080i krijgen en niet 1080p? Kan dit helemaal niet of ondersteund dit model dat niet? :?

  graag advies en ervaringen..
   
 2. Zou ik niet doen. Je hebt een TV met een uitstekende ingebouwde DVB-C HD tuner, dus koop een AlphaCrypt module en ga eindelijk eens genieten. Is (a) goedkoper én (b) beter én (c) gebruiksvriendelijker dan welke externe HD decoder dan ook.
  HD uitzendingen vinden plaats in 720p of 1080i. Natuurlijk zou het mogelijk zijn de deïnterlacing door de decoder te laten doen, maar dat kan je Sony TV net zo goed. Niet druk over maken dus. Er zijn overigens geen (gecertificeerde) decoders die 1080p output leveren.
   
 3. Ik heb zelf de DCB-H360RSA, je beschrijft meerder problemen. Het enige wat ik deels herken is de matige standaard afstandbediening, ik gebruik echter een Logitech Harmony One, deze heb ik zo geprogrameerd dat hij de audio van de tv regeld omdat de HDMI uitgang van de samsung z'n audio niet laat regelen.

  Heb jij je audio probleem op alle zenders? Hoe is je signaal op de verschillende zenders? De Humax 5000C is redelijk gelijkwaardig aan de Samsung, heeft geen harddisk, z'n broer de 5050c heeft wel een harddisk.

  1080p wordt op dit moment nog door geen enkele HD decoder ondersteund, het is allemaal 1080i, de HD zenders bij ziggo worden op dit moment op 1080i door gegeven, 1080p heeft dus ook geen zin, of je moet het signaal willen upscalen
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 jul 2009
 4. Sport1 werkt met 720p, maar dat terzijde. Het verschil tussen 1080i en 1080p heeft niets met upscaling te maken, maar alles met deïnterlacing. Een decoder met een goede deïnterlacing die 1080p output levert zou in bepaalde gevallen wel zin kunnen hebben, namelijk als de deïnterlacer in de gebruikte TV niet zo jofel is en bijvoorbeeld niet goed onderscheid maakt tussen video mode en film mode deïnterlacing. Maar de genoemde Sony heeft daar juist met HD signalen geen problemen mee.
   
 5. Ok. Dus als ik HD wil zien hoef je niet eens perse een decoder te kopen maar
  een AlphaCrypt kaartje doet t zelfde werk?! Is dit gewoon een legale manier of kan ziggo dmv updates het gebruik van n alphacrypt tv kijken onmogelijk maken?! Hier in groningen hebben we een schotel winkel en daar zijn
  ze te koop voor rond de 100€, zijn dat normale prijzen of heb je ze ook nog in types?!. Als ik zo'n kaartje koopin mijn tv druk is t plug and Play of lastige instelm
  procedures!!

  Alvast bedankt weer..
   
 6. Je TV doet in samenwerking met de AlphaCrypt hetzelfde werk.

  Het ligt allemaal iets complexer. Het is namelijk gewoon een legaal om een AlphaCrypt CAM te gebruiken aangezien de fabrikant netjes een licentie overeenkomst heeft met Irdeto. Ziggo wil echter niet dat je van een standaard DVB CI CAM gebruik maakt, dus is het mogelijk dat ze in de toekomst met een actie komen om het gebruik van de AlphaCrypt te blokkeren. Je zal dus een afweging moeten maken of je een weer een nauwelijks gesupporte externe HDTV ontvanger neemt of het risico neemt om een AlphaCrypt aan te schaffen.

  Naast de duurdere AlphaCrypt Classic CAM, die vanaf zo'n 100 euro verkrijgbaar zijn, is er nu ook een uitvoering die wat goedkoper is, namelijk de AlphaCrypt IC CAM voor zo'n 80 euro. Het nadeel van de AlphaCrypt IC CAM is dat deze niet net als de AlphaCrypt Classic CAM ook nog ondersteuning heeft voor het Conax Conditional Access System (CAS) naast het Irdeto CAS. Op zich zal je geen gebruik maken van die Conax CAS functionaliteit, maar mocht Ziggo ooit met een blokkeer actie komen dan kan je de AlphaCrypt Classic CAM altijd nog verkopen aan een Digitenne van KPN klant waar wel het Conax CAS wordt toegepast. Het verkopen van de AlphaCrypt IC CAM zal lastiger worden aangezien hier in Nederland verder geen enkele DVB-S of DVB-T provider nog gebruik maakt van het Irdeto CAS.

  Helaas geen Plug and Play aangezien je de kanalen handmatig zal moeten sorteren en je ook de automatische update functie van de TV moet uitzetten omdat anders de kanalenlijst van tijd tot tijd verdwenen is. Als gevolg daarvan zal je bij kanalenwijzigingen opnieuw moeten zoeken naar kanalen en de boel weer opnieuw moeten sorteren. Meer werk dus dan bij een externe kabel ontvanger.
   
 7. Hallo,
  ik heb na een jaar of wat geleden na een teleurstellende start met de Samsung H360 (die na een reparatie en een tweede exemplaar, die beide
  teruggegaan zijn naar de leverancier) de stoute schoenen aangetrokken en afgelopen vrijdag een Humax HD5000C gekocht.
  Ik ben tot zover zeer tevreden over de ZAP snelheid, de lipsync (waar overigens een aparte knop voor op de AB zit) en de beeldkwaliteit.
  Het is weliswaar nog vroeg maar ik ben optimistich dat het dit keer wel gaat lukken. Op de Humax zit overigens ook geen 1080P.

  1080I of 1080 P: wat ik begrepen heb, wordt er voorlopig niet in 1080 P uitgezonden en is dit alleen haalbaar met een Blurayspeler.

  Groetjes,
  Cees
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina