1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Afstand tussen Modem en Router

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Pantech, 16 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoi
  Speelt de afstand tussen het modem en de router een rol?
  Het modem wordt bij mij namelijk in de kelder geplaatst en om een beter bereik te hebben ben ik van plan om de router een verdieping hoger te plaatsen; afstand ca. 10 meter.
   
 2. maximaal 100 meter
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/15.0.015; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 3. Verschil in afstand is te verwaarlozen, hier stond de router 20 meter van de modem af, echt geen probleem en zoals Droopy al zegt, max 100 meter maar of het verschil dan ook te verwaarlozen is?
   
 4. In principe wel, mits je goede kabels gebruikt, of eigenlijk vooral goede stekkers. Als je zelf de stekkers gaat knijpen, dan wordt het een ander verhaal en moet je wel weten hoe. Een twist teveel eruit en dan is zelfs 10 meter al teveel. Bij een fabriekskabel met gegoten stekkers is het zeker geen probleem. Neem vooral cat-5E of cat-6 om "giga"-ready te zijn.
   
 5. Ik heb ze zelf geknepen hier in huis... 3 kabels, voornamelijk om zo min mogelijk loos te krijgen. Was eerste keer (paar jaar terug) nog een heel uitgezoek hehe.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 jul 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina