1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Wanneer RTL Gemist beschikbaar

Discussie in 'Digitale TV - On Demand & Replay' gestart door Marcel F, 15 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb meegedaan aan het testtraject voor de Cisco en ben hierna dus helemaal gestopt met iTv.
  Echter heb ik nog wel interesse in uitzendinggemist (maar dan van RTL)
  Ik zag dit in de testperiode wel al staan bij de Cisco, alleen geen content beschikbaar.
  Is dit inmiddels al veranderd (want dan zou ik hier wel weer een abbo op nemen)?
   
 2. Werkt hier iig niet, hoop wel dat het na de zomer werkt...
   
 3. is er al nieuws?
   
 4. aangezien deze er de komende smartguide update uitgehaald wordt, zou ik er niet op gaan wachten. Ik denk dat Ziggo en RTL er kennelijk niet uitgekomen zijn en RTL Gemist voorlopig niet op de Cisco te zien zal zijn. Daarnaast zal UPC ongetwijfeld een exclusiviteitsclausule nagestreefd hebben en zal Ziggo wellicht sowieso voorlopig niet in aanmerking komen.
   
 5. Onwaarschijnlijk, exclusiviteit zou pas zin hebben als er competitie zou bestaan tussen Ziggo en UPC en je denkt toch niet dat RTL maar even de helft van de markt laat schieten?
   
 6. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat RTL Ziggo geen toestemming geeft om hun Video On Demand (VOD) content zonder encryptie naar de ontvangers van de klanten te versturen waardoor het mogelijk is om de VOD content te copiƫren. Misschien interessant om eens aan de publieke omroepen, Warner Bros. International Television Distribution en Sony Pictures Television te vragen waarom zij Ziggo daarvoor wel toestemming hebben gegeven.
   
 7. Toch is dat niet zo onwaarschijnlijk als het lijkt. Winstgevende business modellen voor de toekomst zullen veelal afhankelijk zijn van added value en on demand diensten zullen daarin een steeds belangrijker rol gaan spelen.

  De tripleplay markt bestaat niet alleen uit UPC en Ziggo, maar ook KPN, Tele2 en de glasboeren. Daarnaast heeft Canal Digitaal inmiddels gesnapt dat ze voor een stuk toekomstzekerheid de breedte in moeten en de samenwerking met online opgestart.

  Tele2 heeft met de opstart van de uitrol van VDSL2 en hun reeds aanwezige tripleplay infra de mogelijkheid om op heel korte termijn een volwaardig concurrerent pakket neer te zetten, inclusief meerdere simultane HD kanalen en on demand diensten. Binnen de huidige maximale bandbreedte van ADSL2 is dit nog onvoldoende mogelijk. In combinatie met een analoog pakket is Tele2 dan in staat om een compleet en volwaardig multiplay aanbod te doen inclusief on demand diensten.

  Voor KPN is het uiteraard ook een kleine moeite om over te gaan op VDSL2 en ook zij hebben reeds alles in huis om met direct volwaardige multiplay pakketten in de markt te zetten.

  VDSL2 dekt in prinncipe al zo'n 2 miljoen huishoudens. Daarnaast kan binnen ADSL2 nog steeds het huidige, zij het beperktere triple play/vod pakket van Tele2 en KPN Interactief worden geboden, wat de dekking uitbreidt naar meer dan 80% ven de markt. Zowel KPN als Tele2 beschikken beide over een wireless infrastructuur (al dan niet in eigen beheer) en kunnen kunnen dus zelfs zogenaamde quadplay diensten bieden en daarmee alle terreinen bestrijken.

  Canal Digitaal icm online hebben het voordeel dat directe feeds via de satelliet geleverd kunnen worden en dus uitsluitend het on-demand gedeelte hoeft via internet. Zelfs met ADSL2 kun je dan minimaal 1 ondemand stream per huishouden leveren. Ook daar geldt weer dat met een relatief kleine investering uitgebreid kan worden naar VDSL2 waar meerdere streams mogelijk zijn. Zeker de combinatie CD en Online kunnen dus door de bredere dekking van ADSL2 en de lagere bandbreedte eisen op korte termijm bij een groot percentage van de Ziggo en UPC klanten een volwaardig alternatief bieden voor de kabelgebaseerde tripleplay en vod diensten. Voor "Gewoon" tripleplay zonder VOD diensten beschikken zij over een potentiele dekkingsgraaf van nagenoeg 100%.

  De glasmarkt is momenteel grotendeels een nichemarkt en gezien de enorme investeringen die nodig zijn om de nog ontbrkende infrastructuur in te vullen maken dat deze geen directe concurrentie betekenen. De verhoogde snelheden van Ziggo en UPC nemen daarbij het laatste zuchje wind uit de zeilen waardoor er eigenlijk geen winstgevend model op glas te maken is, anders dan bij directe verglazing tijdens nieuwbouw.

  De diverse uitzending gemist diensten vormen binnen een toekomstzeker en commercieel businessmodel een belangrijk onderdeel dus is het voor al deze partijen en consortiums lukratief om de concurrentie voor te zijn. Exclusiviteitsafspraken voor 1 tot 2 jaar doen behoorlijk inbreuk op het opstartsucces van de andere spelers. uiteraard zijn Ziggo en UPC geen daadwerkelijke concurrenten maar een deal waarbij uitsluitend Ziggo en UPC geleverd krijgen wordt op monopolistische gronden direct afgeschoten.

  Samengevat wordt het weer een interessant jaar.


  Lol, RTL kijkt vast mee op het forum en hebben gezien dat jij illegaal meekijkt ;) Er zit desalniettemin zeker wat in. Ik denk dat Ziggo probeert te besparen op Irdeto encoders en licenties. Hoe zal je dat eigenlijk moeten afrekenen: elke stream naar een eindgebruiker is feitelijk een aparte uitzending. Dus per vod afnemer een eigen encoder en encoderlicentie? Ja, ze hebben het maar zwaar daar bij Ziggo....
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 sep 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina