1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo-topman: kabel na openbreken nauwelijks goedkoper

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door propper, 14 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik hoop dat de openstelling ook geldt voor de HD kanalen in het basispakket.
  Dan kan UPC het nog weleens heel benauwd krijgen, want die geven geen enkel HD kanaal door in hun basispakket. Tevens kost het digitale basispakket bij UPC 4 euro extra per maand. Als de andere aanbieders dat ook nog eens zonder meerkosten gaan aanbieden en voor het analoge gedeelte een lagere prijs en niet meer die verplichte mediabox, krijgt UPC een enorme leegloop van klanten.

  Ziggo pakt het flexibeler aan en staat zelfs een eigen codering toe of FTA, als ik het goed heb gelezen.

  Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed zal uitpakken.
   
 2. Tis net de zorgverzekering. Dat zou toch ook goedkoper worden door de concurrentiewerking. Nou nee hoor. Kreeg vandaag de polis van Ohra voor volgend jaar weer binnen. Wederom weer een aantal procenten omhoog.
   
 3. Ik hoop dat Caiway een gooi gaat doen in Ziggo-gebied.
   
 4. Dat gebeurt niet. Die zogenaamde openstelling is alleen voor nieuwkomers op de kabelmarkt.
   
 5. Precies. En zo zal het met de kabel ook gaan. Kijk maar naar de VS. Daar heb je concurrentie, maar mensen betalen zich blauw aan de kabel. Kabel is daar zo duur dat vele huishoudens met een laag inkomen zich dat niet eens kunnen veroorloven. Let maar eens goed op als je straatbeelden ziet in Amerikaanse TV-series of zo. Is het niemand ooit opgevallen dat je ook in verstedelijkte gebieden heel veel huizen ziet met (hark)antennes op het dak? Ondertussen blijven velen hier de (vermeende) zegeningen van marktwerking en kapitalisme prediken. Nou, mensen, vergeet het maar.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 nov 2009
 6. Dan blijft er weinig over denk ik. Wie/welk nieuw bedrijf gaat nu in deze tijd van economische recessie nog investeren in analoge of digitale doorgifte van kanalen.

  Je kan op je vingers natellen dat de nieuwkomers buitenlandse bedrijven zijn, die hier graag in Nederland een graantje mee willen pikken.

  Al met al als de openstelling alleen maar geldt voor newbee´s heeft Ziggo vooralsnog weinig te vrezen.
   
 7. Ik kan er over heen gelezen hebben, maar ik zie niet zo snel dat het alleen toegankelijk is voor nieuwkomers...

  Gert.
   
 8. OPTA heeft de twee grootste kabelmaatschappijen, UPC en Ziggo, verplicht om hun analoge aansluiting administratief door te verkopen aan andere aanbieders*. Deze partijen kunnen op hun beurt de aansluiting plus een televisiepakket aanbieden aan consumenten. KPN kan van deze verplichting geen gebruik maken om de investeringen in haar eigen netwerk niet af te remmen. KPN kan via IP tv en Digitenne reeds tv bieden aan haar klanten. Door deze maatregelen kunnen alternatieve tv-aanbieders via het netwerk van deze kabelaars analoge televisie aanbieden. Daarnaast kunnen zij hun eigen digitale diensten over het kabelnetwerk leveren. In overleg met kabelexploitanten en nieuwe toetreders gaat OPTA in 2009 het aanbod van UPC en Ziggo vormgeven. In dit aanbod staan alle maatregelen die technisch en administratief nodig zijn om andere aanbieders op de kabel toe te laten, zoals afspraken over de overstap van klanten, levertermijnen, opzeggingsvoorwaarden, en gebruik van elkaars decoder. OPTA let erop dat overstappen zo eenvoudig mogelijk wordt voor de consument. Daarnaast stelt OPTA de tarieven voor de doorverkoop van de aansluiting en het doorgeven van tv-signalen vast. Als alternatieve tv-aanbieders van deze mogelijkheid gebruik gaan maken, kunnen consumenten straks kiezen op de kabel.
   
 9. Tot nu toe hebben zich alleen Tele 2 en die club van Jergersma zich gemeld als afnemer/doorverkoper van het UPC en Ziggo signaal.
  IMHO zal het nog heel lang duren voordat het gerealiseerd wordt. (Als het al gebeurt vanwege het onrendabele vooruitzicht voor de wederverkopers.)
   
 10. haha kreeg net mailtje van ziggo dat het abonnement al duur van alles in een
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina