1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo-topman: kabel na openbreken nauwelijks goedkoper

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door propper, 14 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Je vergeet satelliet (CDS) te noemen, al is die hard bezig de concurentiestrijd te verliezen, zo ze die al niet verloren hebben.
   
 2. Misschien een idee om de kabeltarieven internationaal eens te vergelijken en de Duitse kabelaar toelaten in Nederland

  Internet und Telefon im "Paket Classic" von Kabel Deutschland

  Das "Paket Classic 1000" beinhaltet eine Internet-Flatrate, die bis zu 6000 kbit/s im Downstream liefert. Die Upload Geschwindigkeit liegt bei bis zu 460 kbit/s.
  Das Paket enthält sodann einen Telefonanschluss mit Anrufbeantworter. Realisiert werden beide Funktionen über Internet.
  Die Telefon-Verbindungspreise werden minütlich abgerechnet. Wer eine Telefon-Flatrate für Gespräche ins deutsche Festnetz benötigt, kann diese für 9,90 Euro monatlich hinzubuchen. Die ersten drei Monate gibt es die Telefon-Flatrate kostenlos.
  Dieses Paket kostet 12,90 Euro pro Monat für die ersten 12 Monate und 19,90 Euro pro Monat danach.
  Doppel-Flatrate im "Paket Comfort" von Kabel Deutschland

  Mit einem Flatrate-Downstream von 32 Mbit/s bietet das "Paket Comfort" bereits erheblich mehr Internetgeschwindigkeit als das "Classic"-Paket. Der Upstream beträgt bis zu 2000 kbit/s.
  Telefonanschluss und virtueller Anrufbeantworter sind inklusive - ebenso wie eine Flatrate für kostenlose Gespräche in das deutsche Festnetz.
  Preis für dieses Paket: 22,90 Euro pro Monat im ersten Jahr - das entspricht der Mindestvertragslaufzeit -, danach werden 29,90 Euro fällig.
   
 3. Geloof mij maar dat er minimaal ca € 5,= pure winst zit in het basispakket. Met het kleiner maken van deze pakketen (uitschakelen van analoge kanalen) wordt dit alleen maar goedkoper. Het basisabo was 5 jaar terug ook zonder digitale televisie al zo duur, echter probeert men nu de prijs te vergoeilijken met het feit dat dit er opeens bij in zit!!!!! ja Daag! :schater:
   
 4. Dat zijn de Internet en telefoon tarieven.
  Kabel TV kost daar 16,90 Euro als je geen Internet hebt van Kabel Deutschland, 9,90 Euro als je dat wel hebt.

  En Kabel Deutschland heeft de AlphaCrypt vorig jaar al uitgeschakeld.

  Of we daar beter van worden....
   
 5. De kabels moeten weg bij de kabelbedrijven en ondergebracht worden in een nieuw bedrijf... net zoals bij de elektra en spoorbedrijven.
   
 6. Daar zijn we inderdaad een hoop mee opgeschoten :sad:.
   
 7. ik denk dat je de maandelijkse vastrecht voor de aansluiting niet hebt meegenomen.
   
 8. Als men de kabel openzet zullen nieuwe aanbieder dus niet alleen van de lusten kunnen genieten, maar ook aan dezelfde "plichten" moeten voldoen als bijvoorbeeld Ziggo.

  De kabelaars moeten nu nog een bepaald pakket doorgeven, waar ook nog eens een stel wereldvreemde mensen invloed op heeft. Aanbieder als KPN en tele2 hebben daar op dit moment geheel geen last van, die kunnen doen en laten op het gebied van TV en het pakket geheel zelf bepalen net als het aantal zenders. Als ze echter de kabel opgaan zullen ze aan dezelfde voorwaarden moeten gaan voldoen, of het dan allemaal nog zo interessant word betwijfel ik eerlijk gezegd.

  Het is sowieso wel krom dat er regels zijn opgelegd aan de kabelaars aan wat er minimaal doorgegeven moeten worden (en dus bv analoog in stand moeten houden, wat gewoon keihard geld kost) terwijl tv aanbieders via andere media geheel vrij spel hebben en zich nergens aan hoeven houden op dat gebied.
   
 9. Nou, mijn ex heeft in Nordhorn een abo op glas voor 34.95 incl:

  - Telefoon.
  - 16 Mb internet.
  - Analoge tv.

  Digitale tv is natuurlijk niet van toepassing, nederlanders nietwaar, dus die kijken via de schotel. Uiteraard dreamboxen. :cool:

  Gert.
   
 10. En er is weer nieuws:
  OPTA gaat analoge en digitale kabel openstellen
  03 november 2009

  De OPTA heeft de ontwerpen van de implementatiebesluiten WLR-C voor Ziggo en UPC bekend gemaakt". In iets gewonere mensentaal; UPC en Ziggo hebben afgelopen tijd een voorstel gedaan hoe zij de kabel willen openstellen voor analoge doorgifte, het zogenaamde referentie aanbod. Het gaat hierbij om wederverkoop van de analoge aansluiting, de consument wordt dan klant bij een ander bedrijf. Andere bedrijven die toegang willen tot de kabel hebben op deze voorstellen mogen reageren, en geprobeerd om daar in overleg uit te komen. Op een aantal punten is dat niet gelukt, en daarom heeft de OPTA nu verplichtingen opgelegd hoe Ziggo en UPC hun referentieaanbod moeten aanpassen.

  Op deze voortellen mogen de partijen weer reageren, en nadat ook de Europese commissie haar zegje heeft gedaan kan het besluit pas definitief worden. En daarna gaat de termijn in waarbinnen de kabel open moet. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

  Over de tarieven die Ziggo en UPC willen vragen aan de wederverkopers doet OPTA pas later een uitspraak.
  Digitaal

  Ook digitaal moeten de twee grote kabelaars toegang geven aan andere partijen, en vandaag hebben Ziggo en UPC daarvoor hun eerste voorstellen bekend gemaakt op hun websites.

  Opvallend is dat beide partijen in hun voorstellen het alleen over SD (gewone) televisie hebben, en nog nooit van HDTV gehoord lijken te hebben. Ziggo heeft opties voor het aanleveren van MPEG2 signalen, naar keuze in 4 en 8 Mbits versie. Bij UPC kan alleen gekozen worden voor een SD signaal in 4 Mbit.
  Ziggo
  Bij Ziggo mag een nieuwe aanbieder kiezen uit drie vormen van toegang;

  1. zender(s) ongecodeerd (FTA) door te geven
  2. een geheel eigen coderingssysteem gebruiken
  3. gebruik maken van het Ziggo systeem (Irdeto 2)

  Bij A en C mag Ziggo het zendernummer (LCN) bepalen, bij B is dat blijkbaar niet nodig?

  De consument mag voor het analoge basispakket overgestapt zijn naar een andere aanbieder.
  UPC
  UPC gaat er van uit dat de eindgebruiker (consument) een UPC decoder (en daarmee het UPC coderingssysteem) gebruikt, haar voorstel voorziet niet in gebruik van andere apparatuur. De consument mag wel voor het analoge basispakket overgestapt zijn naar een andere aanbieder.

  Verder is het bij UPC opvallend dat ze zegt "UPC biedt de Digitale RTV Doorgifte Dienst aan in capaciteitseenheden van 8 Mhz. Binnen deze capaciteit kan de Programma Aanbieder een aantal Digitale RTV Signalen door UPC laten doorgeven.". Daarmee lijkt het aanbieden van een enkele zender duur te worden, je moet betalen voor de capaciteit van 8 zenders. Daar heeft UPC al eens eerder een geschil over gehad met Canal+.

  Deze voorstellen laten nog veel vragen open, en het zal nog veel overleg (en tijd) vragen voordat ook digitaal de kabel werkelijk open gaat.

  Bron: http://www.digitalekabeltelevisie.nl/nieuws/archives/2009/11/opta_gaat_analoge_en_digi_1.shtml

  Valt me op dat UPC weer het meest dwarsligt en totaal niet mee wil geven (ik ben echt blij dat ik in het Ziggo gebied zit). Dat van digitaal is ook positief.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina