1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

beeldformaat 4:3 bij HDMI ook beeldvullend ?

Discussie in 'Humax iRHD-5000 (HD-Tuner)' gestart door G.bruiker, 13 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als er op ned 1,2 of 3 HD een uitzending is in 4:3 zijn er pillar bars aan de zijkant zichtbaar.
  Aangezien er nogal wat 4:3 materiaal op de HD zenders wordt uitgezonden betekent dat dus continue via HDMI pillars aan de zijkant.
  Kan deze decoder dat via de HDMI uitgang weghalen ?
  ( ook al wordt het beeld dan misvormd ? )
  Let op,dus wel bij Ned 1 HD,ned 2 HD en Ned 3 HD dus via HDMI.
  Ik wil dus even niet de discussie aangaan dat de boel dan misvormd wordt.
  Op de site van digitale kabeltelevisie staat van wel,maar het is niet helemaal duidelijk of dit ook via HD via HDMI gaat.
  Anders overweeg ik deze decoder aan te schaffen.
   
 2. Bij mij staat de Phililps TV op automatisch beeldvullend.(HDMI ingang)
  Werkt prima.
   
 3. Dus geen pillars bij een 4:3 uitzending via Ned 1,2 of 3 HD ( via HDMI )
   
 4. Heb hier nog een andere vraag over heb hier ook een philips tv op automaties beeldvullend en de humax 5000 ook op automaties staan (aangesloten via HDMI). Nu kijk ik veel na discovery en wat me opvalt is dat soms steeds de balken aan de zijkant weer komen en weer weg gaan en weer komen en ga zomaar door. Meest zap ik even een zender hoger of lager in de lijst en gaat weer poos goed:?Het lijk wel een flipperkast:sad:meer mensen die dat hebben of is opgevallen
   
 5. Ik heb de decoder net,dus ik ga er ff verder mee spelen en kan dan misschien je vraag beantwoorden.
   
 6. Ik heb hetzelfde verhaal, dus vaak aan weerskanten van het beeld van die balken. Krijg ze ook niet weg en vind dat wel vreemd.
  Ik heb een samsung lcd 46b7020 en ook de beeldvullend functie van deze tv laat die balken staan
   
 7. Denk dat jij wat anders bedoelt dan ik hier? Wat ik namelijk bedoel is als ik discovery kijk na de serie OCC (gaat over motoren bouwen) Dan doet niet anders beeld weer terug schieten na kleinbeeld dus balken links en rechts en onder en boven dan weer beeldvullend lijk wel een flikkerkast af en toe:sad:En de humax 5000 staat op automaties beeld vullend en de tv (philips) ook.Maar zet ik de humax vast op beeldvullend dan is volgens mij de beeld verhouding niet oke soort van ei hoofden hebben ze dan.Dus me vraag is hebben meer mensen dat en waar dat aan liggen kan na mijn idee is dat discovery in 4.3 uitzendt en niet in 16.9:?::?:
   
 8. Is dat wel zo? Als je vervolgens nog een keer op de Wide knop klikt, wordt Zoom toegepast en knopt het toch wel weer aardig. (of ik ben te weinig kritisch)
   
 9. Discovery Channel is 16:9, de andere Discovery kanalen (Science, World ed) zijn 4:3
  Bij mijn ontvangers blijft Discovery Channel gewoon 16:9 en wisselt niet tussen 4:3 en 16:9
   
 10. was het maar waar dat het met een simpele instelling op te lossen is. Ik kan mijn lcd ook laten zoomen, alleen valt er dan soms een klein stukje buiten het beeld. en dat is ook weer niet de bedoeling. Laat de NPO dit gewoon automatisch vanauit de regie schakelen. Zo heb ik weer het gevoel dat ik naar een beeldbuis zit te kijken.
  We kopen met zn allen grote dure lcd schermen om lekker van het beeld te kunnen genieten, zit je nu ineens weer bij oude 4:3 uitzendingen, en dat zijn er nogal wat nu nog, naar een scherm te kijken wat voor de helft zwart is. :xZWAAR IRRITANT!:x Liever iets opgerekt beeld dus (maar dat is de discussie niet)
  Men krijgt het ook altijd wel voor elkaar om een grote groep klanten, met een of andere wijziging weer teleur te stellen. niet te geloven!
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 20 sep 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina