1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Draadloze snelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Pantech, 13 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dus om de Popcorn draadloos goed te laten functioneren (o.a. HD Streamen) heb ik weinig kans van slagen met het aansluiten van een USB adaptertje en is de Linksys een mooie oplossing, echter nog meer stopcontacten nodig pffffff.....heb er al 11 achter het plasmascherm liggen. (Plasma, Cisco PVR, Versterker, Sub, Blu Ray, DVD, X-Box, Pronto, Popcorn, Switch, Verlichting)

  In de kelder dan nog modem, router, opslagtank.

  Na ja, de switch zou ik dan kunnen opofferen. :pompom:


  @Bullet
  Is de de NAS ook van buitenaf te bereiken?

  Ben ook even op zoek gegaan naar verschillende routers. Als ik de router bekijk die jij hebt dan kom ik er verschillende tegen.
  WNR3500-100 ISS / FSS / GRS en de EUS
  Weet jij wat die letters betekenen?

  En nog even een Ziggo vraagje:
  Indien ik overstap op Ziggo krijg ik dus een Splitter in de kelder. Een kabel gaat naar de TV, een kabel gaat naar het modem. Vervolgens gaat 1 kabel vanuit het modem naar de router en dan eventueel nog een kabel vanuit de router naar zo'n Powerline adapter. Right?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 jul 2009
 2. Ik zat nog even je begin post te lezen maar wat bedoel je eigenlijk met sneller werken via de laptops. Je gebruikt er een als downloadstation en dan neem ik aan dat je op de rest surft,mailt en zoekt wat je wil downloaden. Gewoon huis tuin en keuken gebruik.
  Ben je nu niet gewoon op max snelheid aan het downloaden en dat er daardoor weinig bandbreedte voor je laptops overblijft?
  Ik persoonlijk zou popcorn,FTP en downloadstation bedraad laten.Als je tussen die drie bestanden draadloos gaat kopieren dan krijg je daar ook "last" van met werken op de andere 2 laptops.

  Ja FTP server is van buiten af benaderbaar. Als je op de site van je Nas en router zoekt is er meestal genoeg te vinden hoe je dat met jouw specefieke apparaten moet doen.
   
 3. Er komt nog iets bij, de Popcorn mediaplayer werkt alleen met de USB netwerkadapter van Popcorn zelf, Ik durf je zo geen uitspraak te doen welke snelheid hij haalt in een netwerkt met een router van een ander merkt.

  Ja, mijn NAS is van buitenaf te bereiken, dit kan bijvoorbeeld via FTP. Je moet het natuurlijk wel willen, het is een combinatie van instellingen op je Router en NAS. Je kan het dus ook uitschakelen.


  het exact verschil weet ik niet, ik heb een EUS. Volgens mij hebben de verschillende apparaten hardware en software matig geen verschil. Als ik me niet vergis heeft het meer met commercie te maken dan met het apparaat.

  Euhh, je hebt het over kabel, ga er maar vanuit dat je wel het verschil weet tussen coax en utp.

  Mijn situatie is als volgt.

  Signaal komt binnen op het AOP (abonnee overname punt) in mijn geval in de meterkast. Hier zit een 1 gats doos, met een TRAS1000 van Taratec of Hirsschmann. Van uit deze AOP gaat een coax kabel naar het filter ETU-01, Dit filter zorgt voor de scheiding van het internet signaal en radio/tv signaal. Onder op dit filter sluit je dus het modem aan, de andere gaat naar het AOP. Wanneer je voor een doe het zelf aansluiting kiest moet je dit dus allemaal zelf aansluiten. Dit staat allemaal heel duidelijk omschreven in de handleiding die je er bij krijgt. In het geval van een monteur heb je er geen omkijken naar, dan regelt hij het namelijk voor je.

  Op het kabelmodem sluit je vervolgens je router aan via een CAT5E kabel, wordt 9 van de 10 keer meegeleverd met je router. Eventueel sluit je de telefoonkabels aan op de POTS aansluiting van het modem, hier kan je rekening mee moeten houden wanneer je telefoonaansluiting op een andere plek je woning binnenkomt dan waar je AOP zit.

  Router: Ik heb mijn NAS op een van de LAN poorten op het router zitten, tevens zit hier een van beide PLK300 ethernet over power adapters op.
  In de woonkamer bij mijn TV heb ik de andere apdater liggen, hier zit een 4 poots switch in, zodat mijn Xbox en Mediaplayer er beide op aangesloten kunnen worden.

  Al mijn pc's, op mijn server na (1gbs via UTP) maken gebruik van Wireless N, waarnodig heb ik bij 2 oude laptops een PCCARD/ExpressCard Wireless N adapter gekocht. Ik download veelal via mijn server en dump het op de NAS, (of de netgear EVA9150 ivm eigen harddisk) Mijn NAS heeft zelf ook een usenet en torrent client, dit werkt wel, maar ik vindt het via de server net iets overzichterlijker werken.

  Het werk hier huis prima, totaal geen storingen, FULL HD steamen gaat perfect en er kan daarnaast gewoon gegamed of geinternet worden.
  Tevens is de router zeer stabiel, heb nooit vastlopers, dit integenstelling tot mijn vorige Linksys die nog wel eens een hickup had.

  Een heel verhaal, hoop dat het duidelijk is.
   
 4. Helemaal duidelijk. Ik kan aan de slag!
  Allemaal hartelijk dank voor de snelle antwoorden en duidelijke uitleg.

  Toppie hierzo! :thankyou:
   
 5. Hoi,
  De knoop vanmiddag doorgehakt. Bij een verkooppunt van Ziggo het All in 1 extra pakket opgehaald. Zit inderdaad nog het oude modem in, waar veel over wordt geschreven. Ik wilde eigenlijk alles zelf installeren, toen die aardige verkoopster zij dat zij aanstaande zaterdag een monteur zou langssturen, met het nieuwe modem, om alles in orde te maken. Mooie service!
   
 6. Dat is allemaal heel netjes, incl. een monteur en het nieuw modem.

  Ik wens je veel succes met je nieuwe provider.
   
 7. Thx!

  Ik probeer voor zaterdag dan nog een router te regelen. Misschien dat hij die ook meteen installeerd. We zien wel.
   
 8. Die Cisco HD-PVR, dat is toch zo'n interactieve TV-ding? Bij de interactieve TV wordt een breedbandversterker meegeleverd. In dat geval moet je het modem op deze versterker aansluiten (op de eerste uitgang)

  Het filter (ETU-01) waar Bullet het over heeft is namelijk niet retourgeschikt, waardoor je interactieve TV het dan niet meer doet.

  pvd
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina