1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Draadloze snelheid

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Pantech, 13 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoi,
  Ik heb tot nu toe alles via kabels aangesloten, maar wil nu overstappen naar een draadloos netwerk. Ik ben daar nog niet zo in thuis dus heb ik een aantal vragen:
  Is 300mps de maximale snelheid men draadloos kan bereiken?

  Kunnen alle notebooks met ingebouwde wifi deze snelheid aan? Zo niet, hoe kan ik zien of mijn of een notebook eraan kan voldoen? Zijn er dan speciale dongles nodig om e.e.a te bewerkstelligen of voldoen alle nieuwe wifi dongles?

  Heb ik wat aan een gigabit router als ik alleen draadloos wil werken?

  Alvast bedankt
   
 2. Je moet rekening houden met het volgende,

  je hebt kort door de bocht twee snelheden bij draadloos, namelijk de 54Mbit/sec en de 300N(+) snelheid. kort weg; wifi-g en wifi-n(+)

  de + bij N netwerken slaat niet op het feit dat ze sneller zijn dan de theoretische 300Mbit/sec maar dat het protocol die het merk router voor deze snelheid gebruikt geen officiele standaard is. ander gezegt, in theorie zou je alleen met + componeten van het zelfde merk de 300N snelheid halen.

  echter... er is een grootverschil tussen draadloos en bedraad netwerk.

  wanneer je alles op een 100Mbit router aansluit, je laptop/pc heeft waarscheinlijk ook een 10/100/1000mbit netwerk aansluiting. (Huidige routers hebben veel al een 100mbit poort) haal je deze snelheid dus echt.

  met een 54g of 300n netwerk zijn de snelheden zoals ik al erder schreef theoretisch. 54Mbit of 300Mbit haal je dus nooit...

  voor een 300mbit netwerk mag je blij zijn als je tussen de 80 en 120mbit in de praktijk uit komt. voor een 54g netwerk haal je +/- 45 a 50 mbit.

  wanneer je nu een router aanschaft is het aan te raden om een gigabit router wan-lan te hebben, eventueel met een Wireless N aansluiting.

  voorbeelden hier in zijn, de Linksys WRN610 en de Netgear WRT3500

  op hardware.info http://www.hardware.info/nl-NL/productdb/bGtk/grouppage/Routers/ vindt je verschillende testen en reviews...

  feit is, goedkoop is voor de toekomst zeker weten duurkoop, Ziggo bied volgend jaar snelheden aan waar in de goedkopere routers zich in gaan verslikken, dan in de verbinding niet meer de bottelnek, maar de router.

  nieuwe notebooks hebben bijna allemaal WIFI B/G/N aanboord, kunnen dus ook met de 300n snelheid over weg, mocht jou notebook dit niet hebben zou je een USB Wireless N adapter kunnen overwegen, daarnaast hebben laptops/notebooks vaak een ExpressCard/PCcard slot. Ook hier zijn N-adapters voor te verkrijgen.

  wie snelheid wil, 1000mbit/sec aka 1Gb/Sec zit op moment nog aan een draadje (UTP CAT5e) vast.
   
 3. 300 mbps is alleen de theoretisch maximale snelheid van de nieuwste Draft N routers, in de praktijk zullen ze hooguit 120 mbps halen.

  Notebooks kunnen alleen hogere snelheden aan dan 54 mbps als ze draft n ondersteunen, liefts op 5 GHz. Zou je moeten kunnen zien in de specificaties van je laptop (moet dan WiFi 802.11n staan oid). Anders heb je inderdaad een WiFi dongle nodig, die dan uiteraard ook wel weer 802.11n moet ondersteunen. Je kunt beste een dongle van het zelfde merk kopen als je router, werkt het beste samen.

  Gigabit zou ik zeker nemen, al was het alleen maar als je wel eens wat bedraad wil aansluiten.

  Voor een goed overzicht van de moderne draft-n routers plus benckmarks:
  http://www.hardware.info/nl-NL/articles/amdnZ2poZGaa/Vergelijkingstest_9_highend_80211n_routers/13

  (Edit: Iemand was me voor :wink:)
   
 4. bedankt voor de snelle reactie en de info. Ik ben nu weer wat wijzer.
   

 5. Heb je de snelheid specifiek ergens voor nodig?

  Wanneer je bijvoorbeeld graag via een Network Media Tank / Media-player films kijkt, een gamer bent of met meer dan 1 persoon gelijktijdig gebruikt maakt van je internet verbinding verdient het de aanbeveling om een router te kopen die over een goede QoS (Quality of Service) beschikt.

  QoS zorgt er bijvoorbeeld voor dat tijdens het films streamen, gamen o.i.d. de data pakketjes die hier voornodig zijn voorrang krijgen op ander verkeer. Dit kan hapering in het beeld, lag of andere time-outs voorkomen.

  Ik maak zelf gebruik van een Netgear WRN3500 gigabit router/300N, deze is op internet voor net iets boven de 100 euro te koop. Kan hem van harte aanbevelen, was voorheen een Linksys/Cisco fan, maar moet toegeven met de WRN3500 heet Netgear een dijk van een router in huis.

  Een ander voordeel van de WRN3500 is dat hij met gemak de nieuwe snelheden (van Ziggo) aankan.
   
 6. Hoe raad je het zomaar :thumb up:

  Ik heb nu :
  Internet via Orange/Online totaalpakket 20MB (krijg er 12) + telefonie,
  Ziggo TV-digitaal + totaalpakket,
  Cisco HD PVR (via netwerkkabel aangesloten)
  Popcorn Hour met 1 TB (via netwerkkabel aangesloten)
  1 TB als FTP-server (via netwerkkabel aangesloten)
  2 notebooks draadloos (via ingebouwde wifi)
  1 notebook (bekabelt aangesloten) als downloadstation.

  Nu Ziggo de snelheid aanzienlijk gaat verhogen wil het volgende:

  Internet via Ziggo alles in 1 extra (50mb + telefonie + digitaal)
  Totaalpakket digitaal
  Cisco HD PVR (Via netwerkkabel laten lopen)
  Popcorn Hour (Draadloos in het netwerk hangen)
  FTP-server (via kabel , mag ook draadloos)
  2 notebooks draadloos (met een hogere snelheid)
  1 notebook (met draad ) als downloadstation

  Belangrijk voor mij is de draadloze toegankelijkheid van de Popcorn en de het sneller werken via de notebooks. Daarnaast natuurlijk de 50mb t.o.v. de 12mb die ik nu heb. (al krijg ik maar 36 dan ben ik nog 3x sneller)

  Ik was zelf aan de Sitecom gamer met 1 gigabit aan het denken, maar als Netgear een veel beter alternatief is, zal ik het zeker in overweging nemen.
   
 7. Ik zie trouwens ook net dat de down- en uploadsnelheid sterk verschilt bij de verschillende gebruikers en dat dit veroorzaakt wordt door het modem, welke voor de router wordt geplaatst.

  Als ik de snelheden bekijk lijkt mij een Arris Touchstone wel een goede optie. Kan iemand dit bevestigen? Is het modem bij Ziggo te kiezen, of bepaalt ziggo het modem?
   
 8. Om met de popcorn draadloos 1080P te streamen heb je in de praktijk sowieso een N-router nodig.De draadloze usb adapter WN 100 voor de popcorn werkt op 2.4 Ghz trouwens.
  Zeker weten of het goed werkt weet je helaas pas als je het in huis hebt. Ik heb er weer een touwtje aanzitten en voor boven maar een nieuwe gekocht (gebruikte de popcorn als mobiele player).
   

 9. Mijn netgear kan ook 300n streamen, ik ben echter terug gegaan naar een Ethernet via Power oplossing, de PLK300 zet van Linksys heb ik tussen mijn streamer en de router, met daar bedraad een NAS aanhangen.

  De PLK300 haalt bij mij thuis 134Mbit, dit is ruim voldoende om HD te streamen. Ik had af en toe via N het probleem dat mijn EVA9150 terug moest vallen op z'n buffer. Na veel metingen gedaan te hebben had dit met de Streamer te maken, heb het geheel kunnen ondervangen d.m.w. de PLK300 Ethernet via Power set.

  Met mijn Laptop's en pc's heb ik vreemd genoeg met steamen via Wireless-N geen last, zit hem vermoedelijk dus ook in de streamer. Afijn, extra voordeel van de PLK300 is dat hij een Ethernet Switch aanboord heeft, hiermee heb ik tevens mijn Xbox360 aangesloten. Daar de Wirless adapter van de Xbox360 niet altijd even goed met een 300N signaal overweg wil.
   
 10. Het verschil tussen eventuele snelheden bij Ziggo zou niet aan het modem moeten liggen, Ook een kabelmodem is afhankelijk van het signaal dat binnenkomt. Wanneer iemand zijn/haar snelheid niet haalt is dit veelal te wijten aan een onjuiste installatie en/of signaal wat binnen komt op het AOP. Ik heb een Webstar EPX2203 (Scientfic-Altanta) = Cisco, Nog wel eurodocis 2.0, ik zit nog op het eurodocis 3.0 modem te wachten die mij de nieuwe snelheid gaat brengen.

  Wanneer je een Alles in 1 Extra abonnement afsluit krijg je een Arris Touchstone TM-702 of een Ubee Docis 3.0 modem, van de laatste is wat onduidelijk over de werkelijke levering door Ziggo. Je kan er vanuit gaan dat Ziggo het modem bepaald, hij blijft namelijk ook eigendom van Ziggo. Wanneer jij je abonnement opzegt moet je het modem weer aan Ziggo retourneren.

  de snelheden die Ziggo opgeeft zijn reeele snelheden, bij een goede verbinding haal je deze normaal gesproken ook. Een boel gebruikers klagen over de verbinding, maar bij verder onderzoek blijkt het snelheidsverlies aan het eigen netwerk of combinatie hardware/software te liggen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina