1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

RTL8 en een aantal Radiozenders vanaf 810

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door sndr19, 13 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste mensen,

  Ik denk dat dit al het zoveelste topic is over dit onderwerp op dit forum, mijn excuses dat ik dan ook een nieuwe aanmaak, maar de anderen staan bomvol en daar ben ik het hele overzicht kwijt.

  Wij hebben thuis problemen met het ontvangen van RTL8 en een aantal radiozenders vanaf zender 810 op Digitaal. We hebben 2 digitale ontvangers in huis, 1 in de woonkamer en 1 boven op zolder. Het probleem heb ik met beide digitale ontvangers.

  Bij ons komt het signaal binnen op een kastje in de meterkast. Er zit 1 uitgang op voor data (blauw), en 1 uitgang voor Output Radio en TV. Op die output zit een splitter, die 1 kabel stuurt via de kruipruimte naar de woonkamer, en vanaf dat punt loopt een coaxkabel naar de digitale ontvanger. De splitter stuurt uiteraard ook een 2e kabel naar de bovenverdieping.

  Nou heb ik de helpdesk zojuist gebeld. Ik had voor die tijd zelf al een paar testjes gedaan, o.a. scartkabel omdraaien, werkt niet. Toen heb ik de splitter ertussen uit gehaald in de meterkast, en een coaxkabel rechtstreeks op de digitale ontvanger gezet. En ja, dan doet alles het dus wel. Dus wat zij die mevrouw aan de helpdesk, uw splitter moet vervangen worden.

  Maar ik wilde zeker weten dat het aan die splitter lag, dus ik heb de splitter er toen weer tussen gedaan, en ipv de langere kabel naar de woonkamer heb ik de coaxkabel van 1 meter erop gedaan en ja, ook toen deed die het gewoon. Dus aan de splitter kon het al niet meer liggen.

  Vervolgens heb ik weer gebeld, toen kreeg ik een meneer er aan die twijfelde of de andere kabels die op de splitter aangesloten zijn wel 75Ohm zijn. Dat zijn ze wel.

  Nou weet ik echt niet wat de oorzaak kan zijn en ik heb ook geen zin om constant de helpdesk te bellen, je doet er 5 minuten over om door al die menu's heen te gaan, en soms krijg je dan een medewerker waarvan je je afvraagt of die er uberhaupt wel verstand van heeft.

  Ik hoop dat er hier mensen zijn die tips hebben, en die graag aan mij duidelijk willen maken.

  Alvast bedankt voor jullie hulp.

  Met vriendelijke groet,

  Sander
   
 2. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Hier zijn inderdaad al vele threads over.
  Aangezien je signaal wel goed is als je de digitale ontvanger direct op het aop aansluit ligt het wel degelijk aan je eigen installatie.

  Welke splitters, kabels en pluggen gebruik je?

  Ik denk dat daar de oplossing voor jou probleem ligt.

  Wat is je signaalsterkte, kwaliteit en BER-waarde op de "slechte" zenders met de "oude" situatie? En wat als je je digitale ontvanger direct aansluit op het AOP (Abonnee Overname Punt).
   
 3. ontvangst digitale zenders

  Beste Sander,

  De situatie die je voorschetst wordt veroorzaakt doordat het signaal te veel verzwakt wordt. ons signaal is zo afgesteld dat je in totaal maximaal 10 meter kan overbruggen van aop (hoofdaansluiting) naar de (digitale) tv/ontvanger. Dit is dus inclusief alle kabeltjes en splitters vanaf de aop. wanneer dit meer is zul je een breedbandversterker aan moeten schaffen, en dan niet één van een gamma of praxis, maar een hirschmann of axing ( Axing heb ik zelf ook en werkt perfect). Een simpel splittertje red het vaak niet, en meestal zit er in de splitter ook al wat meer verlies dan een stuk coax kabel.
   
 4. Beste Jelle,

  Dankjewel voor je reactie. Maar dan zit ik toch nog met een vraag over de versterker.

  Maakt het nog uit hoeveel dB die is, of waar moet ik ongeveer aan denken? Misschien kun je mij zelfs een typenummer van een geschikte versterker geven.

  Alvast bedankt,

  Groeten,

  Sander
   
 5. Ziggo ondersteunt het Kabelkeur, je kan hier dus ook zien welke producten hier aan voldoen. http://www.kabelkeur.nl/producten/

  Ruw weg kan je zeggen dat je met Hirschmann altijd goed zit, dit merk levert goede producten. Je moet ze natuurlijk wel goed aansluiten.

  Als versterker zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de: http://www.hirschmann-multimedia.nl/eMerchantPro/pc/viewPrd.asp?idcategory=12&idproduct=26 Deze versterker is eventueel retourgeschikt, prijs +/- 80 a 90 euro via internet. Laat je niet verleiden tot een goedkoper apparaat via de bouwmarkt. Deze zijn echt veel minder van kwaliteit...
   
 6. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Zoals Bullet NL ook aangeeft zou je op die site kunnen kijken. Daar staat veel info op.

  Mbt de versterker ligt dat erg aan jou situatie thuis. Wat heb je allemaal aangesloten aan apparatuur en wat wil je in de toekomst nog aansluiten.

  De Hirschmann ontvangers hebben een potmeter waarmee je het aantal dB's kunt terug schroeven.

  Geef je situatie eens aan wat je hebt en waar de kabels heen lopen.
  Dus bv beneden in de woonkamer. Welke apparatuur zit er allemaal op de kabel. Idem voor de zolder. En evt in de toekomst verder in het huis.
   
 7. goede versterker

  Op de site http://www.inhome-network.com/InHom...e/Products/19000005/SubProducts/19000005-0001 staat de juiste versterker. Dit is een versterker met 4 uitgangen en is retour geschikt. Wanneer je niet alle uitgangen gebruikt, zijn de overige uitgangen afgesloten dmv. een dop. hierdoor kan het signaal niet gaan "lekken". Let wel op, dit is een versterker met F-connectoren. Je moet dan dus wel de gladde stekkers vervangen door een F-connector (een stekker met schroefdraad).

  de versterking is afhankelijk van het aantal meters dat je wil overbruggen. hoe hoger het aantal DB's hoe meer het versterkt wordt. Zoals Golftouch al zegt, op de (meeste) versterkers (op de hierbovenstaande Huisversterker type FRA752/N niet (dit is geregeld door vier verschillende uitgangen, hoe verder je naar rechts gaat, hoe meer er versterkt wordt) zit een potmeter. Hiermee kun je de versterking afstellen. ook op de site www.conrad.nl kun je een goede versterker bestellen van axing.

  Let er wel op dat wanneer je internet hebt van ziggo de versterker retour geschikt moet zijn wanneer je deze tussen de hoofdaansluiting en modem plaatst. Een niet retour geschikte versterker kan ook, maar dan moet deze na de modem geplaatst worden.
   
 8. Ten eerste, allemaal bedankt voor jullie reacties! Ik denk dat ik nu toch wel dichter bij een oplossing kan komen.

  Ik zal de situatie nog even precies schetsen. Op het AOP zit direct een splitter aangesloten. 1 kabel gaat vanuit de splitter via de kruipruimte naar een wandcontactdoos in de muur. Vanuit hier loopt 1 kabel naar de digitale ontvanger. Ook loopt er een kabel vanuit de wandcontactdoos naar de Home Cinema Set, dit omdat die wordt gebruikt als radio.

  De andere kabel gaat vanuit de splitter naar de 1e verdieping. Daar zitten nog 2 splitters als ik me niet vergis. Vanuit daar gaan kabels naar 2 tv's op 2 slaapkamers op de 1e verdieping. Alleen is het zo dat bij deze 2 tv's geen digitale ontvanger aangesloten is. De andere kabel loopt nog door naar de zolder, waar wel een digitale ontvanger is aangesloten op de tv.

  Als je het mij vraagt is dit best veel apparatuur wat dus op de kabel aangesloten is, heb er verder ook geen verstand van, maar lijkt mij dan inderdaad dat er toch wat moet veranderen.

  Nogmaals dank!
   
 9. Stersysteem

  Dit is een goed voorbeeld van hoe het NIET hoort....

  Je kan het beste een Ster-systeem aanleggen.

  Dit betekent in jouw geval dat er vanaf de te kopen verterker 1 kabel naar je wandcontactdoos beneden moet lopen en dat er drie kabels vanuit de verterker naar boven moeten lopen. (voor elke TV-aansluiting 1) Aan de uiteinden van deze kabels kun je einddozen (wandcontactdozen) bevestigen. Je hebt dus een versterker met vier uitgangen nodig, of een versterker met 1 uitgang, waar je vervolgens een multitap op aansluit.

  [​IMG]

  Je kunt ook veel informatie vinden op de site www.antenneversterkers.nl

  pvd
   
 10. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Voorbeeld.

  Inderdaad een situatie hoe het niet hoort.
  Als je vanuit de meterkast in elke ruimte apart kunt komen (dus ook naar de zolder) is een GHV-20M een oplossing.

  Gaat dat niet dan moet je bv de GHV-20E of GHV-30E nemen.

  Kijk maar eens naar de afbeelding van mijn situatie thuis. Ik heb overigens het verdeelelement gebruikt. Deze afbeelding is ook te vinden op de site antenneversterkers.nl (zoals PVD aangaf).

  Misschien kun je er iets mee. Anders horen we het wel en kunnen we kijken naar een oplossing.
   

  Bijgevoegde bestanden:

Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina