1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeldformaat ineens in 4:3

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Randstad!, 12 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sinds deze week worden 4:3 uitzendingen niet meer in 16:9 weergegeven.

  Aan mijn instellingen van zowel t.v. als decoder heb ik niets veranderd.

  Meer mensen met dit probleem? Iemand met een goede oplossing?
   
 2. decoder even aan en uit zetten ( de stekker er uit,niet de on/off knop op je remote )
   
 3. hier ook..... stroom of fabrieksinstellingen helpt niet......het gaat bergafwaards met ziggo......ik ben geen voorstander van schotel, maar zit er toch hard aan te denken......
   
 4. Wel, digitenne heeft er blijkbaar ook ineens last van, maar KPN is wel zo fatsoenlijk geweest hierover een mededeling te doen: http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php?t=72715

  Stekker er uit of er in maakt inderdaad geen verschil, haal nl. iedere nacht de stekker er uit.
   
 5. 4:3 blijft 4:3???

  Beste randstad,

  Ik vraag mij af, over welke zenders heb je het?
  wanneer dit ned.1,2 en 3 betreft, deze zijn overgegaan op HD uitzending. Wanneer er een programma uitgezonden wordt welke niet in HD of in breedbeeld uitgezonden wordt krijg je zwarte balken aan de zijkant. dit komt doordat de zender nog wel in HD uitzend ondanks dat het programma er eigenlijk niet opgemaakt is.
   
 6. Ik heb het inderdaad over Ned. 1,2 en 3 en ik kijk in HD. Dus het heeft met de overschakeling naar HD te maken, begrijp ik??? Ben echt niet blij om op een groot plasmascherm die zwarte balken te zien.

  Moet toch technisch mogelijk zijn om dit op te lossen?
   
 7. En ben je sinds deze week ook overgestapt op een andere manier van kijken? Bijvoorbeeld door nu HDMI te gebruiken ipv SCART ??

  Via HDMI zullen de meeste TV's het beeld niet meer 'vervormd opblazen' naar 16:9 als het een 4:3 uitzending is. Dat heb ik altijd al op alle zenders. Zodra er een 4:3 uitzending is blijft die netjes 4:3. De TV zou het dan moeten opblazen als je dat wilt, maar de meeste tv's doen dat niet via de HDMI aansluiting.
   
 8. Ik kijk sinds januari jl. via HDMI en van de 1 op de andere dag kreeg ik dus ineens 4:3 formaat. Ik ben geen electronicatechneut, maar het lijkt er op dat de instellingen van mijn Panasonic overruled worden sinds HD is ingevoerd.

  P.S. Dat ik het pas verleden week ontdekte, kan natuurlijk zijn dat ik niet eerder naar een 4:3 formaat heb gekeken sinds de invoering van HD.
   
 9. En heb je hetzelfde op kanalen 71....73 (de SD versie) ?

  Verder kan ik het niet vergelijken omdat ik pas volgende week weer thuis ben, maar ik had altijd met mijn TV dat via HDMI 4:3 uitzendingen niet opgerekt worden omdat mijn JVC TV dat niet doet via HDMI.

  Het beschreven probleem op de kieskeurig pagina had zo te zien te maken met een firmware update van hun ontvanger en niet met uitzending zelf
   
 10. Zal het de komende tijd eens checken. Ik vermoed dat bij de Panasonic hetzelfde speelt als jouw JVC.

  Ieder voordeel heeft dus weer een nadeel, blijkbaar.:cry:

  Is dat echt niet door Ziggo op te lossen? Techniek staat toch voor niets:lol:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina