1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Lagere bitrate voor Nederland 3 HD

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door ArChie, 11 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In Ziggo/Casema/Multikabel gebied wordt de bitrate van Nederland 3 HD langzaam aan steeds verder naar beneden bijgesteld in vergelijking met Nederland 1 en 2 HD die beiden nog steeds met zo'n 15 Mbps worden doorgegeven. Was de bitrate van Nederland 3 HD gisterenavond al 1 Mbps lager met zo'n 14 Mbps, vandaag is er weer 1 Mbps extra afgehaald zodat Nederland 3 HD momenteel nog maar een bitrate heeft van zo'n 13 Mbps.

  De vraag is of dit bij de bron gebeurd, of dat Ziggo/Casema de bitrate aan het knijpen is.
   
 2. Misschien om te testen of de Samsung 360 nu wel synchroon geluid heeft?
   
 3. Dit was toch al aangekondigd door anoniem. Men zou de bitrate op termijn naar beneden brengen. Mogelijk dat ze nu eerst Nederland 3 HD nemen om te testen hoever men hiermee kan gaan?
   
 4. Zou kunnen natuurlijk, maar dan neem ik aan dat het om een lokale Ziggo test gaat. In dat geval zou ik dan verwachten dat ze het signaal dupliceren en daarmee in een test netwerk gaan experimenteren om te zien of het iets uithaalt i.p.v. testjes doen met het signaal dat voor de klanten bestemd is.
   
 5. Ja, maar wat heeft dat nu voor een zin om dat nu te doen als er nog nauwelijks HD content is? Hoe moeten klanten en Ziggo dan kunnen beoordelen of het omlaag draaien van de bitrate eventueel nadelige gevolgen heeft voor de HD beleving met echte HD content? Met opgeschaald SD materiaal als huidige content hadden ze dat natuurlijk ook zelf wel even kunnen testen in de periode voordat ze live gingen met de HD signaal van Nederland 1, 2 en 3 HD om dan direct met een lagere bitrate van start te gaan.
   
 6. Ter lering & vermaak... Maar pas op, het is slechts een momentopname!

  ned1hd

  [​IMG]

  ned2hd

  [​IMG]

  ned3hd

  [​IMG]

  bbchd (sat)

  [​IMG]

  astra demo (sat)

  [​IMG]
   
 7. Leuke screenshots (geen full screen).
  Ik zie alleen maar 3 upscaled NPO zenders (zelfs de planet earth van de EO, zucht. Gelukkig heb ik de bluray al bijna anderhalf jaar).
  Dus 12 of 13 Mbit/s, whatever.

  Ook al gaan zenden ze 100% in HD uit, dan is 12/13 Mbit/s niet eens verkeerd.
  Alles ligt aan de bron/uitzendstraat/hardware encoder/settings. (Je ziet soms ook ook bij BBC HD macroblocking).

  Bitrate is dus geen garantie voor goed HD beeld.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 12 jul 2009
 8. Ook bij UPC heeft Ned.3 HD zo'n 13 Mbit, terwijl 1 en 2 nog boven de 15 zitten.
   
 9. Klopt, was vergeten om de reactie die ik op mijn vraag had gekregen ook even hier te posten. Lijkt er dus op dat ze wat aan het grutten zijn bij NPO/NOB/Technicolor of hoe dat tegenwoordig ook heet.
   
 10. Vandaag is er weer 1 Mbps van de bitrate van Nederland 3 HD gehaald zodat we nu op zo'n 12 Mbps zitten. Ook de bitrates van Nederland 1 en 2 HD zijn met 3 Mbps verlaagd zodat alle Nederlandse publieke kanalen nu die 12 Mbps bitrate hebben.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina