1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Levertijd Alles-in-één Extra, reeds internet van Ziggo.

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door awsom, 10 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Paar vragen van mijn kant;

  Allereerst onze situatie hier. 3 TV's. Tv via kabel (Cogas, we wonen in twente ;) ) . Dit MOETEN we houden, maar gelukkig heeft ziggo hier sinds een maand een deal mee :mrgreen:. We nemen waarschijnlijk Ziggo alles-in-één Extra met nummerbehoud.

  We hebben nu 3 abbonomenten;
  -KPN voor telefoon
  -Cogas voor televisie
  -Ziggo Z1 voor internet

  Dit willen we dus omzetten naar alles-in-één. Na een tijd lang zoeken en rondvragen zijn we er achter gekomen dat we cogas moeten houden voor de kabel, anders kan ziggo ook geen diensten leveren. Maar er is dus sinds een maand een soort van aanbieding. Je betaalt per maand €14,95,- aan Cogas voor de kabel (& analoge tv & radio) en dat bedrag word afgetrokken van je ziggo abbonomentskosten. Dus je betaalt hetzelfde.

  Ook heb ik rondgevraagd of het nodig was om een decoder voor analoge tv te kopen. Aangezien we hier 3 TV's hebben, willen we de tv in de woonkamer aansluiten met digitale tv van ziggo. En de andere 2 tv's gewoon analoog via COAX, zoals het er nu ook ligt.

  De vragen:

  - Klopt dit allemaal? Als ik wat fout zie graag even vermelden.
  - Internet? Hoe lang zal dit duren? Ik denk(/hoop) zelf dat de internet snelheid ASAP zal worden verhoogd. Aangezien we al abbonee zijn bij ziggo.
  - Telefoon? Hoe lang zal dit ongeveer duren? Ik denk zelf dat het 1 - 1,5 maand zal duren ivm met opzegtermijn?
  - Televisie? Aangezien we bij cogas blijven zal dit het 'minst' belangrijke zijn, aangezien we gewoon analoog kunnen blijven kijken (want dit gaat via cogas, niet via ziggo?). Het is eigenlijk gewoon wachten op het pakket met de decoder en smartcard.
  PS: De mevrouw aan de helpdesk zei dat het 2 - 5 werkdagen ging duren. Maar dit lijkt me sterk met KPN telefonie ivm opzegtermijn?
  De helpdesk zei trouwens ook dat we een decoder nodig hebben voor ANALOGE televisie. Hier klopt geen snars van naar mijn inziens...

  Hopelijk kunnen jullie me verder helpen met deze vragen.


  Alvast bedankt voor je/uw tijd :)
  :pompom::pompom:
   
 2. Grote stap voorwaarts

  Je gaat een enorme stap voorwaarts maken:lol:. Je internetsnelheid wordt ruim 10 x zo hoog! Je hebt dan wel een ander modem nodig. De levertijd weet ik zo niet, maar naar het schijnt heeft iedereen van alles-in-een voor 1 september het nieuwe modem.

  In antwoord op je vragen:
  - Voor analoge TV hoef je geen decoder te kopen, dit is alleen nodig als je digitaal wilt kijken

  De decoders zijn er overigens in soorten en maten: HD of SD, Met of zonder harddiskrecorder en/of interactieve TV.

  Het omhooggooien van de internetsnelheid kan heel snel, maar kan ook erg lang duren....

  Ditzelfde geld voor de telefoon. Als je reeds een modem hebt met telefoonaansluiting kan dit heel snel geactiveerd worden. Je krijgt dan meestal een tijdelijk nummer, totdat je oude nummer geporteerd is. Overigens kun je in de tussenliggende tijd gewoon met KPN blijven bellen.

  Heeft het modem nog geen telefoonaansluiting, dan heb je een ander modem nodig. Het e.e.a. zal dan iets langer gaan duren. Overigens heb je om de nieuwste snelheden aan te kunnen zowiezo een ander modem nodig....

  Overigens heb ik erg lang op de gratis decoder (Dit is een SD-decoder, dus niet geschikt voor HD-tv) moeten wachten, maar toen waren de fusieproblemen ook nog niet uit de wereld.

  pvd
   
 3. Het wachten op de decoder is niet zo'n probleem. Het gaat mij er persoonlijk vooral om dat we geen moment (een uur ofzo kan nog wel :p ) zonder internet & telefoon zitten (vooral telefoon). En aangezien we dan analoge tv nog steeds via cogas gaat zitten we daar (als het goed is) ook geen moment zonder. Internet verwacht ik ook niet aangezien we ook al van ziggo hebben. Er stond ergens levertijd 2 weken door koeriersdienst. Dit zal hopelijk ook voor nieuwe modem gelden :mrgreen: . Maar het is zowiezo een ENORME snelheidsverbetering. We zitten nu op 3mbit. En dat is (nu nog 30?) / word 50. Dat is al 16 x zo snel! :pompom: Hopen dat alles goed verloopt en zonder al te veel problemen! Toch raar dat ze me bij de helpdesk een 'analoge' decoder wouden aansmeren :P


  PS;

  volgensmij hebben we wel een modem waar telefoonaansluiting ook in kan. Maar we moeten dan zowiezo nieuw modem dus zo heel veel maakt dat niet uit :p Het gaat er voornamelijk om om niet zonder internet telefoon televisie te zitten. ;)

  Even gekeken, we hebben een motorola surfboard SB5100E.


  http://www.ixbt.com/short/2k3-09/sb5100e.jpg
   
 4. Er hoeft geen moment te zijn waarop je zonder zit. Aan het abonnement/signaal van Cogas verandert sowieso niks dus dat loopt gewoon door. Internet Z1 loopt door tot je na de ingangsdatum van het nieuwe pakket het oude modem reset of het nieuwe modem installeert, dan ga je meteen over op de nieuwe verbinding. De telefoon bij KPN wordt in de dagen nadat het nieuwe modem is geactiveerd overgenomen van KPN. Dit kan een kwestie zijn van een paar dagen of een paar weken, maar sowieso bel je in de tussentijd verder met KPN, dus heel erg is dat niet. Is de portering afgerond (sommige providers sturen ook een brief met de verwachte datum, iets wat je anders kunt testen door te testen voor een kiestoon) dan kun je gelijk verder bellen via Ziggo.

  Dit is ervan uitgaande dat je bij KPN niks hebt opgezegd.

  Nu nog 20Mbps.

  Technisch gezien heeft ze gelijk. Een decoder zet het digitale signaal om in analoog signaal (het gaat via Scart) zodat je analoge toestel het kan weergeven. Ik ben alleen bang dat de beste vrouw het niet zo bedoelde.

  Naar wat ik hoor is de levertijd ondertussen drastisch ingekrompen. Opgelopen tot acht weken op gegeven moment, tegenwoordig ruim binnen de twee weken.
  Kan best dat je nummer eerder wordt geporteerd maar je wel nog de termijn moet betalen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina