1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Kosten telefoon nummer klantenservice

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door foxy, 8 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vooral de laatste zin vind ik de kern raken. Onzintelefoontjes kap je gewoon af en vaak is dat ook nog een zeer kort telefoontje waarin men een scheld- of vieswoord spuit en neerlegt.

  Daarbij kan ik mij voorstellen dat dit in mindere mate zal gebeuren omdat je tegenwoordig je eerst door een heel spraak-menu heen moet worstelen.

  Verder;

  Net als eerder reeds aangehaald is de wachttijd redelijk als er niets aan de hand is. Zodra er een wat grotere storing is loopt de wachttijd navenant op.

  Helpdesk-medewerkers worden gewoon door ons abbo-geld betaald. Dat 0900-nummer is alleen een ontmoedigingsbeleid om te bellen. Waardoor zij hun slogan "zigo onderling bellen gratis" zelf onderuit halen.

  Je moet maar eerst gaan zoeken op de Ziggo-site waar alles goed verstopt zit. (tenzij je iets wilt kopen.) Lukt dat niet gebruik dan het webformulier.

  De helpdesk wil liever zo weinig telefoontjes hebben.
  Niet zo'n vreemde optie maar de site is zeer onduidelijk in zijn navigatie als het om instellingen en storingen gaat en de reactie op webformulieren is ook niet optimaal als er al een reactie komt.

  Mensen hebben toch liever een ander mens aan de telefoon.
  Wat je bij andere helpdesken moet betalen interesseert mij weinig want daar doe ik geen zaken mee. We hebben het over Ziggo. Idd. zijn er sommige helpdesken die 2 euro of meer rekenen.

  Een 0800-nummer zou ideaal zijn als men dan alleen mensen gaat helpen die hun nummerweergave aan hebben staan. Als er dan toch nog mensen na de worsteling met het spraak-menu onzin willen uitkramen kan je ze loggen en bij herhaling(en) die nummers blokkeren.

  Als bij mijn hosting-provider men een gewoon telefoonnummer gebruikt en de helpdeskmensen van alle markten thuis zijn en rechtstreeks de server of administratie kunnen bedienen moet dat voor Ziggo ook mogelijk zijn.
  Mijn hosting-provider is zeker geen kleintje dus daar zit het probleem niet.
   
 2. Dat is al de tweede keer dat ik dit lees. Ziggo klanten kunnen onderling gratis bellen. Daar staat dus niet dat klanten gratis naar de helpdesk kunnen bellen. De HD is namelijk geen klant.
   
 3. Inderdaad heb je gelijk.
  Ik wilde er maar mee zeggen dat een helpdesk ook gratis kan zijn. De medewerkers en infrastructuur wordt betaald door ons abbo-geld.
  Met de huidige techniek is dat zo te filteren en misbruik kan worden bestraft met een blokkering.
  Een betaal-nummer met dit tarief is alleen een ontmoedigingsbeleid om (te snel) te bellen.
  Dus opnieuw retour naar lokaal tarief op een 0900-nummer maar het liefst een gewoon nummer waardoor de gsm-bellers onnodig op kosten worden gejaagd.
  CeeS zijn voorstel dient opvolging door Ziggo.
   

 4. Die 10 cent als ontmoedigingsbeleid is voor mij prima. Dat verkort de wachttijden. En kosten voor Ziggo (en indirect de klanten). Een speciaal nummer voor gsm bellers is wel een prima idee. Een gsm beller betaalt de hoofdprijs en Ziggo ziet er ook niets van. En iedere alles in één abonnee kan dat overkomen als niets het meer doet
   
 5. Over lose argumenten gesproken... Waar staat dat in de voorwaarden dan?

  Ik ben het helemaal eens met Excalibur, een callcenter is zo goed als de duurste tak voor een internetprovider, en geloof me ik kan het weten en zelfs volledig met feiten onderbouwen (als het dan al echt nodig moet zijn, ik zie dan wel een PM)... Maar goed even om je visie nader te bekijken, jij vindt dus dat IK moet betalen voor idioten die ziggo de schuld geven omdat ze hun snelheid niet halen terwijl ze een ... router hebben of hun PC vol spyware, etc. etc. hebben staan? Fijn is dat...
   
 6. Of de medewerker nam niet op (rona) en hij kwam weer opnieuw achteraan in de wachtrij (queue) ofwel 2x de wachttijd die er was.

  Een IVR (bandje) is ook geen wachtrij (je bent aan het kiezen) dus dat is goed... Hoe lang de klant binnen is is een andere berekening maar daar zal een operations afd. niet zo veel mee doen, het gaat daar om alles wat bij hun aangeboden wordt (bv. te meten dmv service level)...

  PS: De cisco switch zal sowieso alle raw data van de call bijhouden (zelfs tot einde gesprek als die bij enkele medewerkers/toestellen is geweest) en ergens "dumpen", het gaat om de tool die je erachter zet wat je kan zien en hoe je dat zal zien / berekend en die tool zou zelfs excel kunnen zijn ;)
   
 7. Mensen zijn in principe het duurste wat in een bedrijf werkt. Dat is een open deur intrappen.

  Mijn schoondochter heeft een managementsbaan bij een call-center en daarvan weet ik dat ze gewoon winst draaien. Bedrijven die het uitbesteden zijn vaak veel goedkoper uit. Geen gezeur over personeel, arbo-wetten, ziekte en zeer, verlof etc. etc.

  Wellicht zou Ziggo ook goedkoper uit zijn om de frontdesk uit te besteden. Het bedrijf waar zij bij werkt heeft o.a. mobiele telefoonproviders als klant en niet als outbound-verkoop maar als inbound-helpdesk.

  Overigens hoef je jouw ervaring bij een call-center niet zo prominent met voor de meeste mensen moeilijke termen te staven. We geloven je woord.

  Maar wie of waar een helpdesk ook is je zult altijd een basisbemanning (m/v) moeten hebben. Of die nu uit hun neus zitten te peuteren of daadwerkelijk werken maakt niets uit.

  Dus hoe dan ook betaal jij mee voor 'die idioten'. Ik zou liever de term 'ondeskundige' gebruiken want men belt niet omdat men om een praatje verlegen zit.
  Niet iedereen is even technisch om alles te weten! Daar kan je niet van uitgaan en dat geldt voor iedere helpdesk op welk gebied dan ook.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 31 jul 2009
 8. speciaal nummer voor gsm bellers!

  Zeker dat zou in het overleg met Ziggo eens naar voren gebracht kunnen worden door CeeS en BenJ.
  Wie weet neemt Ziggo het wel over.
  Dat zou erg klantvriendelijk zijn!
   
 9. Ja en wat voor callcenter is dat? Een outsource partij kan ik uit je reactie opmaken, die kan je dus zeker niet vergelijken met een interne helpdesk!

  Dat is vaak afhankelijk van de prestaties... De contracten zijn vaak in een bonus/malus vorm opgezet en als die externe partijen het goed doen kosten die meer (uurprijs is dan hoger per kop) ;)

  Ziggo heeft al partners / externe callcenters...


  Idd, hoefde niet echt...

  Ja idd, die term is beter :P
  Maar met 10 cent per minuut (waardoor ik ervan uitga dat de kosten niet volledig in mijn abo zitten) betaal ik in elk geval geen 100% mee aan de ondeskundige mensen... Ofwel heb ik daardoor enigzins een goed gevoel...
   

 10. okee... maar mijn argument dat het zonder helpdesk onwerkbaar en in principe dus nog duurder uit zou pakken blijft overeind.
  er zijn ook wel winkel ketens die een verlies draaiend filiaal overeind houden, deze word dan als aftrekpost gezien.
  zo zou dat ook met de helpdesk kunnen [moeten?]
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina