1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Kosten telefoon nummer klantenservice

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door foxy, 8 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het zou handiger zijn als het tarief van de helpdesk gekoppeld wordt aan de wachttijd.
  Hang je kort in de wacht betaal €0,10 per minuut.
  Hang je langer dan b.v. 10 minuten in de wacht dan betaal je het lokale tarief.

  En het beste zou zijn als er een plafond wat betreft het tarief voor de helpdesk wordt aangebracht.
  Dus dat je nooit boven een maximum bedrag wat betreft gesprekskosten uitkomt.

  Klein ideetje wat zo bij mij opkomt en zo weet iedereen ook meteen waar hij aan toe is.
   
 2. een vriend van mij kreeg een paar jaar geleden een torenhoge rekening van ZIGGO [toen nog MK]

  dit kwam omdat hij vaak naar mij belde en ik nog een VOIP telefoon aansluiting van XS4all had.

  toen hij daar over belde vertelde men hem dat dit kwam omdat MK de voip nrs van XS4all onder het 0800 segment hadden ondergebracht van 60ct pm !!!!

  1 grote storing en de helpdesk is weer overbelast, afgelopen week werd mijn telefoontje naar de helpdesk al weer 2x afgebroken, met de melding "op dit moment is het te druk om u tijdig te woord te kunnen staan, de verbinding word nu verbroken, probeert u het later nog eens"

  ik vind het erg duur 10ct per minuut.
   
 3. Het instellen van een laag tarief heeft een aantal nadelen maar ook een aantal voordelen.

  Als het nummer van Ziggo gratis zou worden gemaakt heeft dit als voordeel dat het de mensen die bellen niets kost. Erg fijn.

  Dit heeft echter als groot nadeel dat er ook zeer veel onzin telefoontjes gaan binnenkomen, waarvan een deel zelfs nog niet eens aan Ziggo of hun producten gerelateerd zijn. Al deze telefoontjes hebben wel tot gevolg dat de wachttijden alleen maar meer zullen gaan oplopen, en zelfs zeer extreem kunnen gaan oplopen.

  Als je een laag tarief instelt voor het telefoonnummer voorkom je hiermee een hoop onzin telefoontjes, hiermee verkort je de wachtrijen wat ook weer ten goede komt aan hun klanten. Het nadeel hiervan is echter wel dat men iets moet betalen om met Ziggo te bellen.

  Persoonlijk vind ik het tarief wat Ziggo ingesteld heeft niet meer als schappelijk. Het is slechts 10ct/min. Dat houd in dat je voor €3 een half uur met de helpdesk aan de lijn kan hangen. Probeer voor dat tarief eens (computer)ondersteuning elders te krijgen.

  Nu kan er een hele lange discussie gevoerd worden over dat er mensen zijn die het niet kunnen betalen etc, maar dat is naar mijn mening niet echt een relevante discussie. Kan allemaal heel erg vervelend zijn, kan een ieder van ons in principe overkomen, maar niet relevant.

  En vergeet daarnaast niet dat de 10ct voor het bellen met de helpdesk een zeer kleine bijdrage is aan de kosten voor de mogelijkheid van een helpdesk. Een helpdesk met alle benodigde facaliteiten kost een fors bedrag, hetgeen Ziggo nog ontvangt van de 10ct/min is maar een zeer klein percentage van de totale kosten.
   
 4. ik dacht my te herinneren dat bellen naar ziggo klanten Onderling...... GRATIS was......Moet ik dan nu by deze veronderstellen dat de HD geen onderdeel van Ziggo is ?? of buiten deze Ziggo opereeert ??? by de PTT bevoorbeeld ??? dit argument welke te vinden is in kontract en reclame folders ... ook op tv te horen en zien te lezen word in deze topic niet eens benaderd .. waar ik me zelf ook al aan erger dat dit altyd betaald moet worden naa de overgang van deze Z1 of z2 of z3.. pakketten...deze gratis onderling als ziggo klant word er zoo om goedkoop bellen geroemd ????... gaarne reactie hierover in dit Topic van betaald bellen naar HD ...
   

 5. XS4all hanteerd gewoon lokaal tarief, en als je met een "onzin" vraag komt of iets wat niet ondersteund word, word dat direct vermeld en word je niet verder geholpen.
  dit geeft daar geen problemen met langere wachttijden.

  10ct per minuut werpt een bepaalde drempel op vind ik, maar die drempel doet in principe hetzelfde als "zeggen dat het niet word ondersteunt en afgekapt binnen een minuut" zoals XS4all dat doet.

  in principe is een helpdesk een service die aan de ZIGGO kant toch echt wel voor kostenbesparing word gebruikt.
  want stel dat er geen helpdesk is en alle problemen moeten per mail en monteur...

  ZIGGO verdient er misschien niet direct aan [die 10ct pm] maar verlies draaien ze er volgens mij ook niet op als men het "lokale tarief" hanteerd.

  toch is mij al een paar keer weer overkomen dat ik de helpdesk niet kon bereiken [lange wachttijd] sinds het weer 10ctpm kost.
  en de verbinding werd verbroken...

  maar nogmaals, het NIET hebben van een helpdesk kost een provider nog veel meer geld.
  en is niet praktisch werken voor een provider.

  ik vind het dus best prijzig, en wellicht onnodig.
  toch bellen er ook mensen via 10ctpm met onzin vragen en vragen over zaken die niet ondersteund worden.

  die hou je altijd.
   
 6. En nu een keer hééél diep ademhalen en dan nog een keer in begrijpbaar Nederlands.
  Met andere woorden ik kan hier geen touw aan vast knopen laat staan dat een helpdesk je zou begrijpen. :?
   
 7. Het is een 0900 nummer.
   
 8. Er is naar mijn mening niet mis met het hanteren van het lokale tarief. Dat deed @home ook. Ik begrijp werkelijk niet waarom Ziggo een dergelijk hoog tarief hanteert. Dit heeft niets met wachttijden te maken, wel met service.

  Wat betreft het argument onzintelefoontjes: die kun je gewoon afkappen, de goeden hoeven toch niet onder de slechten te lijden dacht ik zo !
   
 9. Even een stukje gequote. Ziggo verdient zeer zeker niet aan de helpdesk, maar moet er een flinke schep geld op toeleggen, en dat zijn echt geen lullige bedragen. Een helpdesk overeind houden met alle benodigde facaliteiten kost serieus veel geld. Met 10ct per minuut ontvangt Ziggo nog maar een zeer klein deel van die kosten terug, en moeten ze er nog steeds serieus veel geld op toeleggen.

  Maak voor jezelf eens een rekensom over de kosten per dag:
  - X aantal medewerkers voor een x bedrag per uur
  - Gebouw wat het benodigde aantal medewerkers kan huisvesten
  - Inrichting + apparatuur die elke medewerker nodig heeft om te kunnen werken.
  - Kosten voor het beheer van de omgeving waarmee de gebruikers werken (werkstations, servers, licentiekosten software etc).
  - Iemand of een afdeling die het beheer van het gebouw verzorgt.
  - Water/gas/electra
  - Etc etc etc

  Hoe groter, hoe hoger de kosten zullen gaan oplopen.
   

 10. Loos argument... We betalen abonnementskosten of zijn de diensten die jij afneemt gratis??? Met deze abo-kosten zouden alle kosten welke Ziggo moet maken om je de dienst te leveren gedekt moeten zijn, inclusief de klantenservice. Je kunt een beltarief echt niet gaan koppelen aan de kosten van de klantenservice zelf, deze worden gedekt uit de abonnementsopbrengsten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina