1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Netwerkproblemen met Humax iHDR5050-C

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door amvdkraan, 8 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het FTPen gaat prima, dat is het probleem niet wat hier besproken wordt.
  De decoder start niet op/komt niet uit standby wanneer er een netwerkkabel is aangesloten.
   
 2. Dat is inderdaad vreemd. Hier start hij gewoon op met aangesloten kabel op de PC. Zowel vanuit standbij als vanuit een koude start. Het enige dat mij is opgevallen, de eerste keer dat de netwerkkabel werd aangesloten, was een melding van 'UPDATING' in de display van de Humax. Na een koude start is dat niet meer voorgekomen.

  Heb trouwens via een netwerkbrug de humax draadloos met de Router verbonden (Sitecom). Alle PC's in het netwerk kunnen prima FTP'en (welliswaar niet zo snel). Zal wanneer ik een lange kabel heb eens een test doen direct op de router.
   
 3. Om invloed van je router uit te sluiten zou je toch direkt naar een pc kunnen proberen. Of testen of het ook fout gaat als je de kabel niet in de router hebt zitten (dus wel in de humax) bij het opstarten van de humax.
   
 4. Laptop ethernetverbinding

  Als ik mijn (Vista) laptop direct aansluit met een ethernetkabel aan de nieuwe HD-PVR verschijnt er in het menu "Netwerk" op het TV scherm de tekst dat er een netwerkverbinding is. De signaallampen bij de kabel-aansluitingen (groen) brandt en (geel) knippert, maar de laptop beweert dat er een verbindingsprobleem is. Wat ik ook probeer en kan de Humax harde schijf niet benaderen. Wie weet raad?
   
 5. Heb het zelfde probleem gehad,1 Humax terug gezet naar fabrieks instellingen, 2 Humax uitgeschakeld ( achterkant) en 3 minuten stekker uit het stopcontact, Router EN modem op nieuw opstarten. Eerst router dan Modem aansluiten en een voor 1 de kabels weer aansluiten Humax als laatste. Let op Humax moet al verbonden zijn met de router voor dat je de Huamx weer aanschakeld.Hierna moet het probleem opgelost zijn, dit was bij mij althans het geval.

  Met vriendelijke groet,
  MMMuller
   
 6. Wat bedoel je daarmee? Je kunt de Humax niet als netwerkschijf benaderen, alleen via een FTP programma.

  Verder, hang je rechtstreeks een laptop aan de Humax, dan moet je handmatig in de Humax een IP adres en netwerkmasker ingeven. Je hebt dan geen DHCP server die dat voor je doet.
   
 7. Humax

  Bedankt, ga ik proberen. Ik meld me wel weer.
   
 8. Hoi Pier ik zit hier waarschijnlijk een een verkeerd lijntje.
  Kreeg een melding dat met problemen heeft met een net werk aansluiting
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina