1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Netwerkproblemen met Humax iHDR5050-C

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door amvdkraan, 8 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Ik heb sinds 2 maanden mijn Humax in gebruik, en over het geheel ben ik er zeer tevreden over, maar ik heb 1 probleem:
    Zodra ik de ethernetkabel inplug en DAARNA de humax aanzet, komt deze consequent niet verder als de BOOT-fase.

    Pas na het loskoppelen van de ethernetkabel en het echt uit/aanzetten van de Humax, start deze weer gewoon op.

    Zodra de Humax is opgestart en ik hierna de ethernetkabel aansluit, dan werkt deze probleemloos (met DHCP) en kan ik alle bestanden middels HUMAX FTP gewoon uitwisselen.

    Wat heb ik verder nog getest:
    1) een andere ethernetkabel ->
    probleem idem als boven beschreven
    2) DHCP uitgeschakelt en handmatig de juiste IP-adressen ingevoerd ->
    probleem idem als boven beschreven
    3) de FTP-server uitgeschakeld (met aangesloten ethernetkabel) ->
    probleem idem als boven beschreven
    4) Contact opgenomen met Humax, maar zij komen niet verder als: "stuur maar op voor garantie", maar omdat ik nu een workaround heb (kabel dus pas plaatsen nadat is opgestart: wat overigens niet handig is !) gaat me nu nog tever en hoop ik eerst zelf nog verder te komen met behulp van .... iemand uit dit Forum !
     
  2. Vertel ook waar de humax aan verbonden is.
    Router? Welke?
    Direkt aan je pc?
    Gewone of crosscable?
    Via een switch?
    Etc.
     
  3. Thuisnetwerk met router

    Het betreft een compleet thuisnetwerk via een router.
    In eerste instantie was dit een Speedtouch WL780, maar die is enige weken geleden vervangen voor een sitecom WL600.

    Mede omdat ik NA het opstarten ZONDER netwerkkabel wel een verbinding kan krijgen door HIERNA pas de kabel erin te steken, verwacht ik dat het niet aan de interne bekabeling ligt.
     

  4. Had je dit probleem ook bij de Speedtouch, zoniet dan moet je router instellingen nalopen.

    Misschien wijs je een IP-dres toe aan de Humax die al gereserveerd is voor een ander apparaat.
    Of de Humax krijgt geen IP-adres van de router omdat de IP-range beperkt is tot bv. 5 en de Humax is de 6e op het LAN.
    Dan zou het kunnen zijn dat de Humax net zolang wacht totdat die een IP-adres krijgt (heb ik meegemaakt bij een ander apparaat).:!:
     
  5. Thuisnetwerk

    Het probleem was met de speedtouch in het verleden exact hetzelfde als met de huidige sitecom router. Dus hiermee sluit ik feitelijk een probleem met de router uit.

    Ook de PC is in mijn ogen niet interessant, want ook met alle PC's uit start de Humax niet op indien een netwerkkabel is aangesloten.

    Een verkeerd IP-adres is het in mijn beleving ook niet, omdat dit door DHCP wordt toegekend. Ook een ander handmatig ingevoerd IP-adres geeft hetzelfde probleem. Tenslotte ook het netwerk gescand op alle in gebruik zijnde adressen, maar het IP-adres is echt uniek op de Humax.

    Tenslotte dus ook nog een andere kabel gebruik, dus ook die sluit ik uit, mede omdat de connectie perfect werkt indien gemaakt na de boot-cyclus.

    Ik heb echt het idee dat het aan de software zou moeten liggen:
    Huidige versies;
    modelname : iHDR-5050C
    Hardware version : HDR REV 1.0
    Software version : HDPXCIR 1.00.01
    Update date : 12 dec 2008
    Micom Version : 7.36

    Hopelijk kan iemand dit "naspelen", waarna we kunnen constateren dat het op de bug-list zou moeten.
    Het probleem is echt consequent, waarbij ik altijd de HDMI interface gebruik.
    Wederom verwacht ik dat de TV geen verschil zal maken, omdat de reciever niet eens zover komt om beeld te geven !

    M.v.g.
     
  6. Dan begin ik te denken dat de Humax een 'probleem' heeft,
    misschien kun je dmv. fabrieks-instellingen resetten.

    Je raakt dan wel de instellingen kwijt!
     
  7. Ahum

    Henk, bedankt voor deze suggestie, maar.....
    helaas, ook dit is al meerder malen geprobeert, temeer omdat dit probleem bijna direct uit de doos optrad.
    Ik was toen blij dat ik het zo op kon lossen, temeer omdat ik zelf in eerste instantie dacht aan problemen met de HDMI-interface.
     
  8. Als de bv. buren (of fam.) ook de Humax hebben een vergelijking maken,
    of de netwerk wel/geen problemen geeft, anders vrees ik het ergste....
    Terug naar de dealer/internetwinkel!
    Misschien met het opnieuw flashen dat het wel weer werkt?
     
  9. Zelfde probleem

    Ik heb hetzelfde probleem.
    Gister mijn 5050c gekocht en gelijk vanalles uitgeprobeerd, waaronder de FTP mogelijkheden. Vanmorgen kwam ik beneden en stond de decoder op "BOOT" en reageerde verder nergens meer op.
    Uitzetten, netwerkkabel verwijderen en weer aanzetten was de enige oplossing.

    Mijn router is een dure Draytek 2820Vn en vrees dus dat het (nog) een probleempje van de Humax betreft.
     
  10. Heb je de Humax al eens direct op een comp aangesloten en via FTP gecommuniceerd? Ik bedoel werkt het dan wel?
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina