1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Belkin N+ Wireless Router goede keuze?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door karelkarper, 8 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Waarvoor dank!!!
   
 2. Kan me goed voorstellen dat Sitecom als nederlands bedrijf graag bij Ziggo binnen is/komt. Echter zijn in het verleden de producten van sitecom niet altijd uit beste getest, met name uitval langetermijn en inderdaad de doorvoersnelheid kunnen nog wel eens voor klachten zorgen.

  Ziggo zal hoe dan ook begin 2010 de keuze voor een andere router moeten maken, ik hoop dat ze vanaf dan ook echt voor een kwaliteits product gaan. Een router moet makelijk een jaar of 3 mee moeten gaan.

  Ik kan alleen maar erg tevreden zijn over mijn WRN3500, met name de QoS van mijn router werkt uitstekend. Ik heb een NAS in de meterkast staan en kan zonder probleem HD stramen, Full downloaden en interneten te gelijk. Ook geeft hij voorrang aan mijn XBOX 360. Het blijkt dat ik bijvoorbeeld met Call of Duty 4/5 bij het muliplayen zogoed als altijd de host ben. Sterker, de mensen uit mijn xbox friendslist willen graag dat ik online kom, dan hebben ze een goede host. Dit in combinatie met de verbinding van Ziggo (via de Tier ISP) geeft voordeel op andere providers als UPC (incl. glasvezel), BBNED en Tele2.


  Het grootste deel van de kwaliteit van je internet verbinding ligt bij Ziggo, maar gebruikers moeten niet uitvlakken dat men zelf ook wel degelijk invloed heeft met de gekozen componeten en materiaalen.
   
 3. De meegeleverde 5 E is m.i. voor het aansluitpunt naar de modem.
  Blijft het traject modem naar router over.
  Dient die verbinding dan ook gemaakt te worden met de Cat 5E bekabeling?

  Vr. gr.
  Internetter.
   
 4. Dat Cat5e UTP kabeltje is voor tussen de modem en de router. De modem moet met coax aangesloten worden.
   
 5. Theoretisch gezien wel.

  maar de meeste "normale" cat5 bekabeling functioneerd ook.
  De "e" aanduiding is een bepaalde afscherming die je hebt door een andere draai in de kabel zelf
  hierdoor is er minder storing onderling in de kabelm dus minder snelheidsverlies

  ik blijf er vanuit gaan dat dit in een zakelijke omgeving wel van belang kan zijn, maar thuis zul je het niet (snel) opmerken, zal hooguit 10% schelen

  Een vergelijk in kabels
   
 6. Het wordt zowieso aanbevolen om alleen minimaal Cat 5e netwerk kabels te gebruiken. Helemaal omdat de snelheden omhoog gaan en je straks een 1 gbit wan/lan-lan verbinding nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de snelheden die ziggo is 2010 gaat leveren aan de alles in 1 extra abonnementen.

  Let wel, vaak wordt de vergissing gemaakt tussen ISDN patch en UTP Cat 5e kabels. Verzeker je dat wanneer je een Ziggo abonnemnet hebt je gebruikt maakt van de goede bekabeling.... dit voorkomt snelheidsverlies en/of andere problemen.
   
 7. Het probleem is alleen dat veel mensen nu door die aanbieding een nieuwe router aanschaffen. Daarom is het zaak dat Ziggo haar aanbieding aanpast. Misschien overdreven, maar ik hoor om me heen heel veel mensen die op het punt staan een router aan te schaffen. Lekker goedkoop via de Ziggo aanbieding. De problemen zijn echter niet te overzien als men bij de toekomstige upgrade (2010) naar boven de 100Mbit/s gaat. Mensen halen hun snelheid niet (Alles in 1 Extra) en gaan klagen en als ze dan te horen krijgen dat de router (die ze net bijna een jaartje in huis hebben, begin 2010 dus wel te verstaan) niet aan de nieuwe snelheden voldoet... tja... je kent de problemen en klachten nu al ;) Daarom vind ik dat men daar nu al iets aan moet doen om problemen in een later stadium te voorkomen. Je moet de oorzaak wegnemen om de gevolgen te voorkomen.
   

 8. Hoog uit 10% op een 50mit verbinding is voor sommige mensen al genoeg om te klagen dat ze de maximale snelheid niet halen.

  Denk ook wel dat je voor de toekomstige situatie gewoon weg minimaal Cat 5e moet willen adviseren.
   

 9. Exact, sluit me hier volledig bij aan.


  Misschien dat het MVG bestuur hier iets in kan betekenen?
  Begrijp dat deze Ziggo actie mooi extra omzet oplevert voor Ziggo, maar aan de andere kant is het verhaal van Brammetje zo klaar als een klontje.
   
 10. Had ik het toch verkeerd begrepen.
  De afstand tussen de modem en mijn router is ca. 15 meter.
  Komt er dus op neer dat ik de huidige UTP Cat5 kabel t.z.t. dien te vervangen.

  Vr. gr.
  Internetter.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina