1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Belkin N+ Wireless Router goede keuze?

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door karelkarper, 8 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat is afhankelijk van de snelheid die de draadloze adapter aan kan en welke doorvoersnelheid de router heeft WAN -> WLAN. Een G adapter zal never boven de 54Mbit/s komen. Dan moet je dus een router hebben die voldoet aan de draft-N standaard en zelfs dan wil het nog wel een probleem geven dat de snelheid bijvoorbeeld niet boven de 75Mbit/s komt. Er zit ook verschil in gebruikte adapters. Sommige merken kunnen beter overweg met het ene merk dan met het anderemerk.
   
 2. Sitecom geeft aan: 300 MB. Ziggo (en UPC) zouden technisch tot 200+ kunnen gaan en daar spelen de fabrikanten op in.

   
 3. Zucht. 300 mbps? Again, dream on. 300 mbps is een zuiver theoretisch maximum.

  In de praktijk komen zelfs de snelste Draft N routers niet boven de 75 mpbs.

  Zie hier voor de maximale waarden via de 5 GHz band (die alleen de dure routers hebben en die, vanwege veel minder interferentie, sneller is als de 2,4 GHz band):
  http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_wireless/Itemid,200/chart,67/

  En voor de 2,4 GHz band:
  http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_wireless/Itemid,200/chart,63/

  Kortom: als Ziggo idd boven de 80 mbps gaat komen ga je dat wireless met zelfs de duurste huidige consumenten routers nooit halen. Daarom heb ik mijn hoofd PCs altijd wired aangesloten.
   
 4. Tja, specs is één ding, de praktijk is vaak anders. Ik haal met mijn linksys wrt54g niet meer dan 12Mb, ook al zit ik naast de router.
  Ik zit er zelf trouwens aan te denken om gewoon twee routers te gaan gebruiken, in plaats van één dual radio router. Dus mijn oude wrt54g plus een nieuwe N.
   
 5. Hmm, gek genoeg komt hardware.info stukken hoger, tot 120 mbps. Maar conclusie blijft: 300 mbps ga je echt niet halen. Maximaal de helft daarvan.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 jul 2009
 6. Pas je link even aan aub, hier krijg ik:

  Edit: Xamhol bedoelde dus, net als ik ook dat schema met testgegevens, echter was de link niet correct, dus kon ik niet zien dat hij die reeds geplaatst had.

  Maar uh, zelfs mijn WRT610N haalt draadloos N maar 81.6Mbit/s (WLAN -> LAN).
  De Sitecom Wireless Gaming Router 300N-XR voert de lijst aan met een iets hogere snelheid van 90Mbit/s (WLAN -> LAN) maar dat is dan op 10 meter afstand met ingebouwde WiFi (laptop). Oja, de Gaming Router van Sitecom is niet de router die door Ziggo geleverd wordt. Op 20 meter met ingebouwde WiFi is de Netgear WNDR3300 3Mbit/s sneller dan de Linksys WRT610N te weten 86Mbit/s (WLAN -> LAN). Op deze afstand staat de router van Sitecom 3e.

  Lees het volgende maar eens door. Heel erg veel info en maakt veel duidelijk betreffende je vragen. De review helemaal lezen is ook erg aan te bevelen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 jul 2009
 7. Ik maak gebruik van een gigabit 300 N en een 300 N netwerkkaart.
  (afstand 30 meter, andere verdieping)
  Tevens maak ik ook gebruik van een UTP 5E tussen modem en router.
  Door een 5E te gebruiken heb ik minimaal verlies. (de UTP is de zwakste schakel)
  Maar we kunnen deze interessante discussie voeren als Ziggo boven de 100 MB gaat zitten, toch?

  [​IMG]

   
 8. Tuurlijk kan dat, echter wordt er wel naar gevraagd, dus waarom niet nu (de discussie)? Misschien pikt iemand het op, leert hij/zij er wat van en dat is dan al heel wat :D
   
 9. Bedankt, interessant!
   
 10. Dank, kennelijk laat hardware.info geen directe links naar de pagina waar alle reviews samengevat staan toe.

  Maar was idd op zoek naar dit artikel wat je aanhaalt, dat is de bron van de grafieken die ik probeerde te linken.

  Overigens kan ik deze snelheden wel beamen: wireless haal ik op mijn eigen LAN>LAN vanaf PC met gigabit ethernet kaart wired aangesloten op router naar mijn Vaio laptop met ingebouwde draft-n 5 GHz ontvanger idd max zo'n 75 mbps. Nog vrij aardig dus als ik vergelijk met deze test. Was in eerste instantie redelijk teleurgesteld, maar er blijkt wederom dat die maxmale snelheids claims in de reclame voor wireless erg optimistisch zijn.

  Blijft dus: wil je performance, dan zul je wired moeten gaan. Al zal je daar voorlopig met slechts internetten nog geen last van hebben met deze nieuwe Draft-N routers.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina