1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Rare snelheid?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door exoOw, 7 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste forumleden,

  Ben klant bij Ziggo, Ai1E abbo, en geniet nu nog van mijn 20/3 mbps snelheid. (Geen probleem overigens, kom van België, ALLES is dus beter als 4/0.3 en 25 gb downloadlimiet)

  Maar nu had ik toen ik een paar bestanden binnenhaalde via Rapidshare plots gezien dat de snelheid niet boven de 1.6 mbps uitkwam, terwijl dit normaal ruim 2.3 mbps was.
  Dus ik dacht na de downloads even een speedtest te doen, ik schrok even, want de snelheden die erop komen zijn vrij bizar, kijk zelf maar:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ook op Speedtest.nl en via de speedtest op (speedtest.bbned.nl) zie ik mijn snelheid vaak pieken tot 50-60mbps, waarna het vrij snel weer afzakt naar 2.3-2.6 mbps.

  Duidelijk kan mijn huidige (Docsis 2.0) modempje het niet trekken, en zo te zien heeft dat ook echt effect op de snelheid (weliswaar in positieve zin).

  Ik dacht, zal het hier eens even neerzetten, kijken of er nog mensen zijn met dit "probleem".
  Als ik gewone bestanden binnenhaal via bijvoorbeeld Binaire nieuwsgroepen dan is de snelheid gewoon rond de 2.3 mbps, geen pieken o.i.d.
   
 2. om ff uit te sluiten welke anti virus en firewall draai je
  ik draaide bv eens kaspersky en had zelfde effect.
  kaspersky is resource hog btw en niet alleen kwa systeem performance ook internet.
   
 3. Heb ook Kaspersky, maar geen problemen qua performantie op het gebied van mijn systeem en/of internet. Heb Kaspersky uitgezet en blijf die pieken op gebied van download halen (niet dat ik het erg vind, aangezien als ik via Rapidshare eens een bestandje download van 20mb dan is het gelijk binnen)

  (Kaspersky neemt hier maar 8 mb in op mijn systeem bij taakbeheer dus)

  Maar goed, binnenkort hopelijk die nieuwe modem, dan zullen het geen pieken meer zijn maar permanente snelheden :thumb up:
   
 4. probeer uninstall ? ;>.
  dit is permanent tot je het weg haalt.
  tbh is kaspersky mischien goeie security maar er is beter zo als avira.
   
 5. Waarom zou ik Kaspersky uninstallen?
  Ik ondervind toch geen hinder aan het "probleem", het was eerder gewoon een mededeling, het hoeft van mij niet verholpen te worden of dergelijke aangezien ik er geen hinder aan ondervind.

  Om een klein beetje off-topic te gaan: Kaspersky Internet Security (2010) is in mijn ogen een goede all-in-one beveiliging voor mijn computer, het draait hier vlotjes, doet wat ik wil dat het doet, en heb het voor een mooi prijsje kunnen krijgen :) (heb geen zin in die illegale toestanden als het op beveiliging aankomt, en ik geniet toch de voorkeur van een betalende beveiligingsoplossing zelfs als er gratis alternatieven zijn)

  Zou dus een beetje stom zijn, moest ik Kaspersky uninstallen alleen omdat het (volgens wat jij aanneemt) pieken geeft in mijn download snelheid?
  Zo ver ik weet is dit technisch gezien niet eens mogelijk, Kaspersky controleert alleen de bestanden als ze binnengehaald zijn, verder scant Kaspersky well poorten maar het kan mijn internet niet magisch sneller laten gaan?

  Verder heb ik nu gewoon normale resultaten bij alle speedtests online, ook bij Speedtest.net (waar ik de pieken had), zal dus wel iets hier in de wijk geweest zijn o.i.d.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 jul 2009
 6. kaspersky is troep tbh.
  resource hog er zijn veel betere alternatiefe.
  probeer anders avg ook beter en gratis.
   
 7. Zoals ik al eerder zei, Kaspersky loopt hier als een zonnetje, 12mb in taakbeheer voor de scanner, 2mb voor de applicatie zelf, dat is 14mb RAM, tijdens scannen is het CPU verbruik ook laag wat dus zeer netjes is.

  Niks troep voor mij dus, m'n hardware kan het perfect aan, en ik heb er voor betaald dus ik ga nu niet even m'n geld weggooien door een gratis suite erop te zetten, en naar mijn weten zijn er geen gratis suites die dezelfde support en functies kunnen bieden als Kaspersky, mocht dat wel zo zijn, dan is dat jammer ik gebruik lekker Kaspersky :] (Ik zie AVG Free geen firewall, poortscanner, uitgebreide scan mogelijkheden etc. hebben)

  Dat jij het troep vindt, dan is dat jouw subjectieve mening, maar ik ben een tevreden gebruiker no need for change.
  Internet doet het ook weer perfect, en de pieken zijn ook gestopt, zal dus alleszins niet aan Kaspersky hebben gelegen.

  Maar nu mag op dit topic wel een slotje ofzo hoor, anders wordt het hier een strijd tussen Kaspersky en andere security suites.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina