1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Internet via breedbandversterker van iTV?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door couchpotato, 7 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hi!

  Bij de helpdesk van Ziggo krijg ik geen echt antwoord.
  Misschien weet hier wél iemand hoe dit zit...

  Ik zit nu dus met interactieve televisie, nou ja, zat. Heb nu gewoon weer digitale televisie maar via de decoder van iTV, zo'n Cisco ontvanger.

  Dit zit aangesloten via een breedband versterker die ik kreeg bij mijn decoder. Hierop zitten mijn buren ook aangesloten nu (ja, we moeten hier de kabel delen, gelukkig kijken zij maar soms tv).

  Nu zit ik met een gewoon ADSL abbo maar ik kan volgende maand daarmee stoppen en wil dus overstappen op 50 Mb van Ziggo.

  Zou ik deze modem die ik dan krijg gewoon aan kunnen sluiten op de breedband versterker? (alleen de 15 dB aansluiting is nog open) Of moet ik dan weer een nieuwe kabel aan laten leggen?
  Het lijkt mij gewoon sterk dat er 3 televisies waarvan 1 met HD zenders en een 50 Mb connectie op dezelfde kabel kan die straks zelfs 80 Mb is.
  Dat ding is toch op een gegeven moment vol?

  En hoe zit het met de draadloze mogelijkheden? Heeft iemand misschien advies over een makkelijke en veilige draadloze optie?

  Alvast heel erg bedankt!!!
   
 2. Het modem zal aangesloten moeten worden op de 0-aansluitig van de versterker, dus zul je 1 of meer TV-aansluitingen moeten verzetten.

  Die ruimte op de kabel valt nog wel mee, op dit moment past het allemaal prima, en er is nog ruimte om te groeien.
   
 3. het aantal aangesloten televisies maakt niet uit voor de capaciteit van de kabel hoor, ze luisteren allemaal naar hetzelfde signaal. Modem op eerste poort en op de andere 3 mag je zoveel toestellen hangen als je wilt.

  Om je een idee te geven van de capaciteit: met de huidige transponders, vod kanalen en internet kanalen gaat er al heel ver over de 1 Gigabit/sec overheen aan digitaal signaal en dan nog 30 analoge kanalen en dan is er nog aardig wat ongebruikt. Wanneer alle 30 analoge kanalen omgeruild worden voor digitaal kan daar zo nog een gigabit/s bijkomen. Met alles bij elkaar geteld kan er op basis van QAM256 voor internet en QAM64 voor de rest een dikke 3Gigabit over het stukje coax. Dan is 50Mb maar een klein beetje.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina