1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Docsis 3.0 Modem

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door MayCanady, 7 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. CeeS,

  Ik kan hier helaas niets controleren, maar de kans dat snmp voor het 192.168.100.1 adres uitstond was natuurlijk altijd aanwezig.
  Ik ben trouwens een groot tegenstander van een dergelijke betutteling van gebruikers door ziggo. Snmp (en trouwens ook web-interfaces) als uitlees en event-trap hulp, kan gebruikers, helpdesk en monteurs uren, zo niet dágen, werk schelen; dat behéér via snmp voor de gebruiker geblokkeerd staat (maar die zet je überhaupt niet op public) is overigens zeer terecht.

  Maar de gebruikers behandelen als een stel onbenullen en de helpdesk bevolken met lieden van vergelijkbare of mindere achtergrond irritteert mateloos.

  Je kunt natuurlijk altijd zélf 10.x.x.x adressen bij jou in de buurt gaan uitvragen/ laten uitvragen, hopelijk zit daar een wachtwoord op dat niet op de daarvoor beschikbare password-generatoren reageert......:no::no::no: :oyeah::oyeah::oyeah:

  Ik heb over dat 16QAM overigens dezelfde twijfels als jij, maar volgens de specificaties moet zélfs die 16QAM voldoende zijn.
  Je gaat dan al snel denken aan een storing die zowel de terugval in protocol als de terugval in snelheid veroorzaakt (noise-generatie in een tussenversterker, die zelf wel op volle signaalsterkte staat terug te blazen?)

  Mees de Roo
   
 2. Nou, na net mijn pc aangezet te hebben, lijkt het een stuk beter dan de voorbije dagen. Ik zal nog even mijn status pagina posten en een speedtest, klik op plaatjes voor grotere plaatjes.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Is dit acceptabel, mijn download lijkt me wel, mijn upload mis ik toch nog 1 Mbit, wat voor de upload snelheid toch 1/5 is wat ik mis.

  Update: Inmiddels is mijn upload alweer gezakt de laatste 1 1/2 uur naar 2.8 mbit :cry: Ik denk dat ik mijn modem maar een zelfmoord poging laat ondergaan :oops:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 aug 2009
 3. Oke, ik ben ten einde raad. Ik kom thuis, en ging even mijn mail checken en nog wat opzoeken op internet. Ik vond dat IE de websites erg traag lade, en dacht ga even checken wat er aan de hand is. Wat schets mijn verbazing, weer staat mijn channel type van mijn upload stream op DOCIS1, en weer komt mijn upload niet boven de 1Mbit. Wat me wel opviel, is dat ik eerst een paar keer mijn verbinding kwijt was, gewoon spontaan tijdens het surfen vanmorgen. Dit had ik bedacht ik me gelijk, ook voorgaande aan het vorige probleem hierboven. Ik word er echt niet goed van. Heb gisteren al voor zeker 6 euro gebeld naar de helpdesk, maar heb geen zin om weer een half tot een uur aan die lijn te hangen, dit kost me gewoon een flink bedrag elke keer, en dit terwijl het een probleem van ziggo is. Het lijkt er op dat de klant de problemen van ziggo moet betalen. Wat kan ik het beste doen nu?


  [​IMG]

  [​IMG]
   
 4. Ik denk dat het toch een probleem met je modem is, want het is vreemd dat je uitgangsvermogen van je upstream weer heel laag is. (39.5 dBmv) Wanneer je upstream terugschakelt naar docsis-1 en een lage speed verwacht je juist dat het signaal extreem slecht is en het modem juist veel vermogen zou moet maken (53dBmV of zoiets).
   
 5. Inderdaad, ik zal dan toch maar bellen morgen, en eens kijken of ik mijn belkosten terug kan krijgen, want op deze manier kan ik ook geld verdienen.
   
 6. CeeS,

  Ik vind een upstream signaal dat laag is bij een slechte verbinding en hoger bij een goede in eerste instantie ook vreemd, maar bij nadere beschouwing wellicht toch zeer goed verklaarbaar.

  Neem de volgende situatie:
  Ziggo Upstream access-point<<<Upstream tussen-versterker<<<Barfman Modem.
  Situatie 1 (Upstream tussenversterker werkt goed):
  Ziggo access-point vraagt een redelijke versterking van tussenversterker; tussenversterker vraagt een redelijke versterking (41 dBmV) van modem; iedereen is :pompom: en DOCSIS 2.0!
  Situatue 2 (Upstream tussenversterker is gaga; produceert b.v. zelf veel noise):
  Ziggo access-pont vraagt maximale versterking van tussenversterker; tussenversterker vraagt minder versterking van modem, anders oversturing uitgang;
  Ziggo<<<tussenversterker toch zo slecht dat DOCSIS 1.1 en Barfman :cry:

  Er schijnen nog tussenvormen tussen (1) en (2) voor te komen, maar de bottomline is dat voor Barfman een monteur een rondje langs (een) tussenversterker(s) moet gaan maken.

  Mees de Roo
   
 7. Kan het geen probleem van het modem zelf zijn. Zoals ik al zei, mijn modem heeft denk ik een reboot gemaakt spontaan, en daarna was de upstream klote. Dit gebeurde bij beide 2 momenten dat mijn channel type naar DOCSIS1 ging. Ik zeg spontaan een reboot, omdat in beide gevallen mijn verbinding 1 of 2 keer wegviel, waarna het dus slechter werd. Kan het zijn dat het modem geen instellingen onthoud? Toevallig zit ik ook op tweakers.net, en kwam daarnet iemand tegen die exact hetzelfde meemaakt als mij nu. Heb hem ook even gevraagd of hij misschien nog wat info heeft om hier te posten, wat van belang kan zijn.

  Zelfde probleem op tweakers
   
 8. Lijkt er inderdaad erg op.
  Reboot zegt weinig; als de upstream nog slechter wordt krijg je een T3 (timeout) en een herstart (oorzaak/gevolg andersom).
  Vragen/opmerkingen:
  1. Welke postcode heeft Xippie?
  2. Barfman en Xippie zitten beiden op een gemodificeerde docsis-2 CMTS (3 downstreams); even opletten of dat daar vaker voorkomt.

  Mees de Roo
   
 9. Dat is in heel ex-Multikabel gebied nog zo
   
 10. Postcode weet ik niet, maar als zijn profiel op tweakers klopt, woont hij in Amsterdam
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina