1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Nieuwe snelheid komt uit de lucht vallen.

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door HRJ, 6 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik denk dat hij Docsis 2.0 bedoelt.....
   
 2. Net even thuishelp gebruikt om met de hd te spreken.

  De mails kunnen zelfs nog iets voor 31 augustus binnen komen voor het nieuwe modem.

  Die weten ook niet veel :giveup:Eerst zeggen ze u had de mail al moeten krijgen, en daarna zeggen ze dat er nog veel e-mails worden verstuurd. :giveup:

  Mod-edit: Geen namen plaatsen. Lees de forumregels.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 jul 2009
 3. Ja, ik ook.
   
 4. Goh laten we het hele Docsis 2 verhaal er weer even bijhalen. Mensen lezen de bestaande berichten toch niet...

  Docsis 2 kan in theorie de 50Mbit/s halen, maar door de inefficientie zal dat in de praktijk blijven steken op een kleine 35 à 38Mbit/s. Dit omdat het gebruik van 1 kanaal gewoon niet het renedement oplevert welke er wel is bij het gebruik van 4 of 8 streams. Dit is ook de reden waarom men de abonnee's die nog geen nieuw modem hebben, nog niet upgraden naar de maximaal haalbare snelheid. Aangezien dit dus de stabiliteit van het netwerk, door alle volle streams, niet ten goede komt. Dit staat elders ook te lezen, maar men leest toch alleen maar datgene wat het meest positief overkomt.

  Nu zijn er natuurlijk wel weer dingen waar men over kan vallen en ja, dat is perfect voer voor de zeurders, maar goed... Perfecte keuze van Ziggo om die snelheid voor de Motorola bezitters, en dus alle Docsis 2 bezitters (voor hun dan max 38Mbit/s haalbaar) nog niet op te voeren.

  Moet je nagaan hoeveel klagers er dan zullen zijn door de stabiliteitswisselingen. Duidelijk?
   
 5. Nee, gek he na 60 miljoen berichten in een topic waarbij berichten continue spontaan naar andere topics verhuizen.
  Oftewel: teveel users in 1 collision domain, m.a.w. falend netwerk design van Ziggo.

  Hoe gaan ze dit dan doen met DOCSIS3 ? Naar max. 120Mbit en dan is het afgelopen ? Nog meer kanalen toevoegen ? Hoe gaat dit in godsnaam schalen straks als we over een aantal jaar naar gigabit en hoger gaan ?
   
 6. Falend netwerk design? En toch kunnen ze zonder veel problemen over naar docsis3 om meer bandbreedte te kunnen bieden? Docsis2 heeft zo zijn beperkingen, en het is maar goed dat ze die beperkingen niet te veel opzoeken.

  Ik verwacht niet dat Ziggo zonder drastische wijzigingen in de last mile gigabit kan gaan aanbieden. Is daarmee het hele netwerk van Ziggo niks waard? Nee, er zijn gewoon beperkingen, net zoals iedere infrastructuur die heeft. Als je een ADSL lijn hebt ervaar je die beperkingen nog veel meer.
   
 7. Een falend design van Ziggo? Er was toen nog geen vraag naar hogere snelheden en daarnaast Docsis 3 was nog niet eens uit. Nog meer te zeuren? Je berichten worden een beetje moedeloos. Niks is goed. Ga dan gewoon weg bij Ziggo als werkelijk niets je aanstaat. Dag.
  Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_0 like Mac OS X; nl-nl) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile/7A341 Safari/528.16
   
 8. Je weet natuurlijk vantevoren totaal niet dat de vraag naar bandbreedte gaat stijgen in de toekomst. Dat het netwerk niet ontworpen is om het max. uit de huidige techniek te halen is dus een beetje jammer.
  Tja, vind je het gek dat ik een beetje teleurgesteld ben in Ziggo ?
  Graag, zodra er iets beters is ben ik weg. Helaas is de rest van de ISP's nog triester.
   
 9. Natuurlijk heb je overboeking, anders zouden ze de prijzen drastisch moeten opschroeven omdat er veel meer kabels getrokken zouden moeten worden. En met docsis3 kunnen ze de vraag naar meer bandbreedte weer voor een tijdje goed aan. Dit alles over een kabel die soms meer dan 30 jaar geleden aangelegd is. In die tijd dacht NIEMAND aan internet of retourverkeer.

  Als je jouw redenering doortrekt dan kan je de PTT net zo goed verwijten dat je over de koperleidingen die ze in de 20e eeuw aangelegd hebben maar maximaal (en met moeite) 20Mbps haalt. Wat een slechte planning van de PTT! Hadden ze niet kunnen voorzien dat het onafgeschermd bundelen van duizenden koperdraden tot problemen zou leiden?
   

 10. Weet je hoe de usenet aanbieders zijn ontstaan ?

  juist, doordat één ( of meer personen ) het idee hadden dat het beter kon.
  toen was daar (ineens) in nederland PFcorner ( waardeloze eigenaar, maar super aanbieding )- prepaid usenet zonder problemen, in nederland te betalen via nederlandse banken

  daarna zijn er meer ( en soms betere aanbieders ) opgestaan.

  wat let je om een eigen ISP te beginnen, die het beter doet, kan en ook waarmaakt ?
  zet je idee op schrift, en ga eraan werken.

  met jouw instelling zal je de nr1 van nederland worden, hoge snelheid, weinig kosten, en superservice
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina