1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Tratec FRA-752

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door UltraSub, 7 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb nooit echt sterk signaal gehad in huis, ondanks het feit dat ik 2 jaar geleden alles splinternieuw top materiaal heb gelegd. Op de beneden verdieping 20% signaalsterkte, en op de bovenverdieping maar 8%, kantje boord genoeg om digitaal te kunnen kijken, maar RTL8 en de HD kanalen is drama mbt BER.

  Sinds een aantal weken schommelt het beneden ook tussen 8 en 20%. NED3HD blijft op zwart met de melding geen signaal. NED1 en 2HD doen het wel, met een hele hele lichte verhoging van de BER.

  Omdat het boven irritant begint te worden, zit ik er over te denken om de Tratec FRA-752 te bestellen. Maar daar heb ik enkele vragen over, misschien dat iemand me hier kan helpen.

  1. Gaat zo'n ding structureel betere signaal sterktes opleveren?
  2. Hoe sluit ik het aan? AOP > Tratec > 1e uitgang: kabelmodem, 2e uitgang decoder beneden, 3e uitgang decoder boven? Of AOP > dat splitterblok wat er nu al zit voor internet/tv/radio > Tratec?

  Wat zijn de ervaringen met zo'n versterker, en indien goed, kan iemand me verder helpen met correct aansluiten?

  Alvast bedankt!
   
 2. Niemand die ervaring heeft met dit dingetje?
   
 3. Die zit bij het Ziggo iTV (cisco) pakket erbij volgens mij (heb even geen zin om op te staan en te lopen, lol) maar het is wel een tratec dat sowieso ;) En hoe dan ook is het een versterker ;)

  Wat betreft je mogelijke oplossing, de versterker...
  Een versterker die zal het signaal idd versterken, althans afhankelijk van welke aansluiting (bij die tratec is hoe verder naar achter hoe meer versterkt).

  Maar goed, als er dus "slecht signaal" binnenkomt wordt dat natuurlijk alleen maar (mee) versterkt... Het zal zeker helpen in het signaal sterker maken maar of dat de oplossing is, is afhankelijk van de oorzaak ervan ofwel indien slecht signaal, dat wordt dan ook versterkt!

  Als je echt zeker weet dat het niet je eigen bekabeling is zou ik persoonlijk de helpdesk bellen want technisch gezien ondersteund ziggo tot 3 digitale TV's (max. aantal meter bekabeling) waarvoor je volgens de instructies geen verterker nodig zou hebben ofwel ziggo levert niet voldoende signaal aan...


  -----

  Zie hierboven ;)

  AOP > Tratec > 1e uitgang: kabelmodem, 2e uitgang decoder beneden, 3e uitgang decoder boven

  Met de versterker goed, met het signaal is een ander verhaal MAAR dat komt niet door de verterker! Dat ding is best goed en natuurlijk kan iedereen overal over klagen maar dat ding doet wat die moet doen en best goed!

  Aansluiten vroeg je toch al maar goed, je zou de ziggo handleiding itv kunnen volgen ;)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 jul 2009
 4. Hey bedankt!
  De aansluitingen waren dus inderdaad zoals ik eigenlijk had verwacht.

  Ik heb net sowieso de HD gebeld. Vind 20% signaal erg krap, maar heeft altijd goed gewerkt. Ze sturen volgende week vrijdag een monteur. Ben heel benieuwd, want twee vrienden hebben ook signaalsterkte problematiek, en die wonen op 100 en 150 meter afstand van mij. Zou me niks verwonderen als er wat aan schroefjes gedraaid moet worden in de wijkcentrale. Ik wacht nog even met de aanschaf van een versterker tot de monteur zijn oordeel heeft geveld. Voor hetzelfde geld schroeft hij het signaal op, en heb ik boven ook genoeg om zonder versterker te kunnen kijken. Ik vermoed namelijk dat het tekort aan signaal boven wel aan mijn (te) lange kabel ligt, ook al is die van goede kwaliteit. Maar goed, ik heb beneden met 4 meter kabel ook al problemen....

  We shall see... Bedankt voor je antwoord!
   
 5. Graag gedaan...
  Maar eh, mischien handig dat je vrienden dan ook ff bellen, mogelijk een groepsstoring en dat gaat sowieso wat sneller als het goed is ;)

  PS: Lengte kabel doet er niet zo heel veel toe, althans het gaat meer om het verlies per meter... teveel is teveel maar met "goede" bekabeling die dus en goed afgeschermd is en weinig verlies heeft heb je vaak echt geen versterker nodig.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina