1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Signaal sterkte

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Woodsoft, 5 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Gisteren tijdens het kijken van de tour de france op eens Hickups en na een tijdje zelfs helemaal geen signaal meer en op analoog slecht beeld. Na contact met Ziggo en de nodige tests (kabel rechtstreeks, fabrieks instellingen, opnieuw zenders laten zoeken enz.) blijkt dat mijn signaal sterkte 8% is. Met Mr. Ziggo afgesproken dat donderdag een monteur komt.

  Vandaag weer alles ok alleen de signaal sterkte nog steeds 8%. Is het nog nodig dat de monteur komt? Hebben er meer mensen problemen in postcode gebied 6135?

  Bedankt voor eventuele reakties
   
 2. Hier in Oldenzaal(twente)is de signaal sterkte van ned1 en ned2 hd ook 8%
   
 3. 6049 had ik 17%. Sinds begin vorige week: 8%. Ned1 en 2 HD komen kantje boord door, met iets verhoogde BER. Ned3 HD meldt geen signaal.

  2 vrienden van me in 6049 zelfde probleem. 8%. Volgens mij mogen ze wel eens iets doen aan signaalsterkte. Ik ga maar eens bellen.
   
 4. signaalsterkte

  9675 De sterkte van het signaal is op meerdere kanalen slecht, maar wat erg is het kan wel goed. zie Ned 1 HD daar heb ik 90%

  Ik vraag me af waarom men daar niets aan doet.
   
 5. Omdat het probleem 9 van de 10 keer in de huisinstallatie van de klant ligt.
   
 6. Dus 10% kans dat het aan Ziggo ligt. In geen geval dus 0%.

  Er is trouwens ook best wel een kans dat het aan de ontvanger (merk, type) ligt. In feite wordt die mogelijkheid te weinig geopperd.
   
 7. Sterk wisselende kanaalsterktes op verschillende kanalen zijn vaak een indicatie voor staande golfvorming in het kabelsysteem. Dat kan zowel in het Ziggo gedeelte als is het huisinstallatie gedeelte zitten.
  Staande golfvorming wordt veroorzaakt door kabel of component aanpassings problemen. voorbeelden zijn:
  1. Water binnendringing in een buitenkabel.
  2. Geknikte kabels.
  3. Kabels met verkeerde impedantie.
  4. Niet volgens de regels (zelfs de mm's blank gemaakte kabel tellen!) aangesloten stekkers e.d.
  5. Bouwmarkt stekkers/splitters/antenneversterkers (vooral die met plastic buitenkapje)
  6. Kapotte ziggo-splitter (onweer met inslagen in de buurt is hier vaak een oorzaak)

  Om je eigen huisinstallatie in ieder geval uit te kunnen sluiten (d.w.z. om de schuld terecht aan ziggo te kunnen geven) is het het beste om de ontvanger direct na de officiële ziggo splitter of de officiële ziggo versterker/splitter (wanneer die er zijn anders direct op de AOP), met een korte en goede kabel, aan te sluiten op de AOP.
  Wanneer daar de signaal-waarden ook nog slecht zijn kan je er zeker van zijn dat je de monteur niet voor niets laat komen.

  Mees de Roo
   
 8. Dit is allemaal toch al min of meer en op allerlei plaatsen in het forum ooit gezegd? Wat wil je nu toevoegen?
   
 9. Ongetwijfeld Eduard08,

  Maar dat geldt inmiddels voor vrijwel elk onderwerp dat je bedenken kunt. Ikzelf ben hoofdzakelijk actief in de Internet groep en het zou me niet verbazen wanneer we de procedure voor het opbrengen van een nieuw MAC adres al meer dan 100x hebben omschreven. Desalniettemin zijn er nog steeds forumleden waar het na de 2e keer omschrijven in één draad uiteindelijk overkomt en goed verloopt.
  Verder is er buiten dit forum een ongelofelijk grote hoeveelheid informatie over elk denkbaar onderwerp aanwezig (alhoewel veel daarvan in het engels is, waar ook niet iedereen even goed in thuis is).

  De vraag is nu hoe je mensen wilt benaderen. Vertel je ze RTFM, zoek het zelf op op google, kan je niet lezen malloot en meer van dat soort termen (sommige fora staan er vol van) of accepteer je ze gewoon met hun eigenschappen en eigenaardigheden en probeer je ze te helpen.

  Ik persoonlijk voel me prettiger bij de tweede benadering, maar misschien komt dat omdat ik op mijn leeftijd niet zo nodig meer iets hoef te bewijzen.

  Mees de Roo
   
 10. Wat een aantal ervaren forumgebruikers ook niet altijd even goed beseffen is dat als je regelmatig van alles volgt, je wel een aardig beeld hebt van wat er allemaal speelt/heeft gespeeld. Maar ik geef je het te doen om nieuw te zijn op het forum en dan even te kijken wat er zoal gepost is. Ik reken mezelf ook tot de ervaren lezers, maar zit ook regelmatig te harken als het gaat om "tsja, heb ik ergens gezien, waar stond dat ook alweer?". Zelfs met de zoekfunctie is dat lastig soms.

  Voordeel is wel, dat als er op den duur wat meer vragen met dezelfde strekking staan, in verschillende bewoordingen en met doorverwijzingen, de trefkans ook steeds groter wordt. Niets is zo frustrerend als je na lang zoeken een post tegenkomt; "ja dat is exact mijn probleem" maar er staat verder geen verwijzing bij.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina