1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeldkwaliteit Ned 1,2 en 3 HD

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Tegels, 5 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dit klopt niet helemaal. Als je hier een NL uitzending opneemt in 1080i en met je PC omzet naar een .mkv bestand met de gangbare software, zal de re-encoder het altijd omzetten naar 720p of 1080p. Omzetten naar interlaced is vooralsnog niet mogelijk met de gangbare software die de meeste piraten gebruiken.
  Met wat inzet is het wel mogelijk maar niemand ziet daar het nut van in aangezien interlaced gewoon slechter is met snelle beeldverversing.

  Dus dat jij van internet een serie plukt in 720p, wil niet zeggen dat de bron ook progressive was. Dat had evengoed interlaced kunnen zijn.
   
 2. Ik dacht dat meer dan de helft van de netwerken in Amerika 720P60 uitzond. Maakt ook niet uit, ik wil alleen maar zeggen dat elke versie van HD een verbetering is tov SD
   
 3. In mijn reply zie je ook niet dat ik dat ter discussie stel.
   

 4. Hier een overzicht.

  Volgens dit overzicht zijn alleen ABC, FOX en ESPN in 720p, en de rest (de overgrote meerderheid dus) in 1080i.

  Wel is het zo dat veel van de series die populair zijn hier in NL om down te loaden van juist ABC of FOX komen, dus wellicht daarom de indruk dat het gros in 720P is.
  Maar een serie als Heroes (die in de VS dus in 1080i via NBC wordt uitgezonden) is idd ook vrijwel altijd alleen als 720P te downloaden (om de reden die Aristoteles noemt).
   
 5. Duidelijk :thumb up:.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina