1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Beeldkwaliteit Ned 1,2 en 3 HD

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Tegels, 5 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Jammer dat de NOS de Jackson memorial service niet in HD uitzond.
   

 2. Wat is volgens jou full HD dan?
   
 3. HD uitzendingen zijn maximaal in 1080i formaat.:wink: Lijkt wat dat betreft dus geen probleem.
   
 4. 1920X1080P (24). Er staat ook nergens dat tv uitzendingen fullHD zijn.
  De term full HD is het "turbo" van vroeger.

  Ik vind het beeld van de Tour ook wat tegenvallen. Vooral vanaf de motoren. Je ziet één of twee renners superscherp en de rest lijkt wat out of focus te zijn. Was gisteren bij de tijdrit goed te zien omdat ze dan mooi achter elkaar rijden (liggen:oyeah:).
  Bij de film van ome willem kwam er gisteren bij mij op HD een zwarte streep aan de rechterkant in beeld (ik keek 4:3) die er op SD (16:9) niet in zat.Dit was ook bij Jodokus kwak zo. Bij deze 2 programma's zie je wel de voordelen van HD hoor!!!
  Als ze de lipsync niet op kunnen lossen mag van mij het hele NED 1,2 en 3HD weer terug de kast in.
   
 5. tv

  Wij hebben thuis een samsung LE37A656A1FXXC met humax IRHD 5000c en heb nergens problemen mee mischien zou je die tv is moeten kopen :-P.. Mooi design en geluid en beeldkwaliteit. Nog nooit problemen gehad !!..
   
 6. full hd ?

  Ik heb prima beeld en geluid, dat is het probleem niet.
  Ziggo maakt in hun uitleg over hdtv op de website echter duidelijk (en terecht) onderscheid tussen 1080i en 1080p en dat er een full hd-signaal kan worden ontvangen (zit hier het addertje onder het gras ?).
  Als ik dan qua hardware en bekabeling aan alle voorwaarden denkt te hebben voldaan (en dat heb ik, geloof me), verwacht ik ook een full hd beeld, dus 1080p, zo simpel is dat.
   
 7. Nergens ter wereld worden TV uitzendingen in 1080p uitgevoerd. Vraagt domweg teveel bandbreedte. HDTV uitzendingen zijn overal ter wereld op zijn best 1080i. Op 1080p uitzendingen kun je dus lang wachten.

  Overigens: waar zie je dat onderscheid tussen 1080i en 1080p staan dat Ziggo maakt?

  Zie alleen dit staan:
  En, hoewel wellicht wat onvolledig, klopt deze tekst helemaal.

  Uitzendingen in 1080i hebben nml wel degelijk 1080 beeldlijnen. Verschil met p is dat bij i interlacing wordt toegepast en elke cyclus dus maar de helft van het beeld wordt gerefreshed.
  Het klopt ook dat een HD Ready TV wel 1080i kan ontvangen, maar dit signaal downsampled naar een 720i signaal omdat HD Ready TVs maar 720 beeldlijnen hebben.

  Kortom: nergens heeft Ziggo je verkeerd voorgelicht, hooguit wordt tehn onrechte de suggestie gewekt (maar als je goed leest staat dat dus nergens) dat de uitzendingen in Full HD zijn.
   
 8. Ik heb me nog eens in dat 1080i verhaal verdiept op de site van HDTV.nl.
  Het lijkt er op dat je gelijk hebt, maar overtuigd ben ik (nog) niet.
  Ik heb overigens ook niet gezegd dat Ziggo mij verkeerd heeft voorgelicht, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze graag goede sier maken met het full hd / 1080p -verhaal, maar het simpelweg niet kunnen waarmaken.
  Overigens bedank voor je reactie.
   
 9. Hij heeft gelijk.Vooralsnog is 1080i het maximale wat er via de kabel wordt doorgegeven. Je hebt wel een full-HD tv nodig om dit zonder extra rekenwerk 1 op 1 op je scherm weer te geven. De hoogste resolutie die je decoder uitgeeft is ook 1080i.
  Alle series echter die ik download in HD (CSI, House etc) en uit Amerika komen worden daar veelal in 720P doorgegeven.
   
 10. Nogal wiedus aangezien die beelden worden aangeleverd en de NOB daar geen enkel invloed op heeft.
  Het is dan ook extreem tenenkrommend dat het enige HD materiaal van Ned 1,2,3 ook de aangeleverde Tour de France beelden zijn. De commentaren van Smeets tussendoor, die ze zelf opnemen met eigen camera's, is in opgewaardeerd SD... wat zoveel zegt dat ze in die uitzendwagens vanuit Frankrijk voor de livefeed, er niks aan doen.

  Begin me serieus af te vragen of het geen amateurs zijn.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina