1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Hickups

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door c0sm0s, 5 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Hickups geluid

    Het geluid van Ned. 1,2,3, op stereo gezet
    momenteel geen problemen met hickups bij stereo geluid:roll:
     
  2. Ja maar dat is een "work around" het geluid moet ook bij Dolby gewoon goed zijn.
     
  3. Geluid op stereo

    Dat ik het geluid op stereo heb gezet betekend niet dat ik met de situatie akkoord ga.
    Nauurlijk vind ik óók dat het dolby moet zijn.

    Ik en ik neem aan anderen zullen er voor gaan dat de gehele ontvangst van Ned. 1,2,3, HD normaal zal verlopen.
    We betalen hier tenslotte genoeg voor en hebben in die zin recht op een goede storingsvrijë ontvangst.

    Groet Ron
     
  4. Hick ups

    In postcode gebied 2332, nog steeds hick-ups.
    Kijk tv met Loewe Compose , aangesloten een Loewe Soundprojector.
    Tv voorzien van Alphacrypt 3.18.
    Als ik de soundprojector op stereo zet, geeft dat geen verbetering v.w.b de hick-ups, dat in tegenstelling wat Dhr v d Weyden constateerd.
    Heb overigens totaal geen last van uit de pas lopen van het geluid.
    Hopenlijk lost Ziggo het probleem snel op, want het wordt op een gegeven moment best vervelend.
    vr.gr Jan v d B
     
  5. Hallo allemaal
    Zou het iets te maken kunnen hebben met loewe en alphacrypt!!!
    Typisch dat het alleen op ned 1,2,3 HD is.
    Volgens mij moet een ziggomonteur maar eens naar het buurtkastje!!!:oyeah::oyeah::giveup:
     
  6. Hebben jullie wel de laatste firmware versie op de Loewe TV geïnstalleerd? Zie het volgende bericht op de gebruikers.tv website voor de firmware versies van juni 2009:
    http://www.gebruikers.tv/wordpress/?p=626
     
  7. Hick-ups

    Beste ArChie,
    Vandaag de nieuwste versie Alphacrypt getest i.v.m hick ups.
    Gaf geen verbetering.
    Type P/N 910082 R 10.
    Mijn TV is een Loewe Compose met Alphacrypt 3.18 en aangesloten op een Soundprojector.( ook van Loewe>
    De software in de TV is op dit moment Chassis V8.20 en DVB V7.70.
    Het chassis is een L 2710.
    Dus daar zit misschien het probleem.
    Heeft U zelf het probleem kunnen oplossen doormiddel van nieuwe software?
    Ik ga morgen even langs de Loewe dealer voor de nieuwe software op te halen aangezien ik niet zo handig ben om het zelf van het net te halen.
    Bedankt voor het advies.
    Jan v d B.
    Ps Gek dat het euvel zich alleen bij Ned 1-2 3.HD voor doet, en niet bij de overige HD zenders.
    Dan zou je toch denken dat er iets mis is met signaal?
     
  8. Ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat een andere firmware versie op de AlphaCrypt voor dit probleem de oplossing zou zijn. Een AlphaCrypt geeft namelijk niet het kanaal weer, maar de MPEG chipset in de TV.

    Gezien de versie nummers van juni 2009 loopt de TV wat achter qua versies:
    Chassis: V 8.3.0
    DVBi3: V 8.3.0

    Ik heb geen Loewe TV, maar weet toevallig dat er op de genoemde site versie nummers worden vermeld en dat Loewe actief bezig is met het verbeteren van de firmware van haar TV's. Ook heb ik wel eens de release notes doorgenomen en dan komen dit soort weergave problemen wel eens aan de orde.

    Dergelijke TV's kosten genoeg en in die prijs is de service inbegrepen. Wel jammer dat je hier als klant zelf achteraan moet. Misschien dat de huidige firmware versies niet direct dit probleem oplossen omdat Nederland 1, 2 en 3 HD nog maar kort uitzenden, maar dan zou de dealer deze problematiek in ieder geval moeten doorspelen aan Loewe zodat het in een volgende firmware release gefixd kan worden.

    Dat sluit ik nog steeds niet uit aangezien er ook problemen zijn met de synchroniteit van beeld en geluid op deze kanalen met de Samsung DCB-H360R. Mogelijk dat de Loewe TV de boel van tijd tot tijd synchroniseert door even de geluidsstream te resetten wat jij dan waarneemt als een hickup terwijl bij de DCB-H360R ontvangers de boel dan gewoon out of sync blijft.
     
  9. Hick ups

    Bedankt voor de snelle reactie.
    Ik heb een erg goede Loewe dealer en vind het eigenlijk wel leuk om het een en ander te doen. Dat is, gezien de tijd die ik daarvoor heb, geen enkel probleem.
    Bedankt voor de technische uitleg, ik heb weer wat geleerd.
    De Dealer heeft voor mij een probleem kosteloos opgelost, had n.l en defecte pixel, wat normaliter niet onder de garantie valt'. Heeft tijdelijk een zelfde TV geplaatst en het scherm van mijn tv laten vervangen door de tech.dienst v.d. Importeur.
    Dus ik vind het leuk als ik een handje kan helpen.
    vr.gr JanvdB
     
  10. Korte geluidsonderbreking bij Ned. 1,2,3, HD

    Sinds de invoering van Ned 1,2 en 3 HD heb ik ook last van korte geluidsonderbrekingen (tienden van een sec.). Aan het beeld is niets te merken , dat is prachtig.

    Tijdens het kijken naar de Tour ben ik eens gaan meten hoe vaak het geluid wegvalt. Het blijkt dat er een zeer regelmatig patroon in zit : om de 4 minuten en 47 of 48 seconden (iets daar tussen in, maar dat kan ik niet meten). Dat gebeurt dan 4 of 5 keer achter elkaar , vervolgens is er eenmalig een periode van 6 min. en 25 sec.
    Daarna weer 4 of 5 keer 4 min. 47 of 48 sec. , enz.

    Op Nederland 2 en 3 heb ik niet veel gekeken , maar ook vind ik daar een zelfde patroon , echter met iets andere waarden :
    Ned. 2 : interval 4 min. en 40 of 41 sec. en af en toe 6 min. en 14 sec.
    Ned. 3 : interval 4 min. en 37 of 38 sec. en af en toe 6 min. en 11 sec.

    Ik heb ook gekeken naar de signaalsterkte, kwaliteit en BER op het moment van geluidsonderbreking , maar daar is geen verandering te zien.

    Wanneer je naar een ander (Ned. HD) kanaal overschakelt lijkt het alsof de teller van de onderbrekingen weer opnieuw gaat lopen.

    Wanneer ik de "Audio-prioriteit" van mijn Humax 5050c wijzig van Dolby naar PCM dan zijn er geen geluidsonderbrekingen meer.
    Het is me wel opgevallen dat in de display van de Bose vorige week stond : "DOLBY DIGITAL 5.1" en gisteren "DOLBY DIGITAL 2.0".

    De Humax is verbonden d.m.v. een optische kabel met mijn Bose 3-2-1, de luidsprekers van mijn tv (Samsung LE37A656) staan uit.

    Ik woon in postcodegebied 8723 (Zuidwest Friesland), voormalig @Home.

    De grote vraag is : waar zit het probleem : Ziggo, Humax of Bose of een combinatie ?
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina