1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

dolby of pcm?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door manfred!, 5 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. welk type geluid kun je nu het beste kiezen op 1,2,3 hd? toen ik vorig jaar geen geluid kreeg op dd werd aangeraden pcm te kiezen,kan men nu gewoon dd kiezen of krijg je dan geen geluid zoals toen?:sad:
   
 2. De makkelijkste manier om er achter te komen is om het uit te proberen. Hoor je niets dan werkt het niet, en anders wel. Het is namelijk ook afhankelijk of naast de decoder de rest van je installatie met dolby over weg kan.

  De samsung 360 - die ik in de slaapkamer heb aangesloten met het geluid via de boxen van de tv - komt met dolby daar aan niet verder dan het geluid van een stationair draaiende tractor. :?

  De humax - die is aangesloten via een AV receiver - heeft geen problemen met dolby.
   
 3. Inpreciepe zou (l)pcm beter geluid kunnen geven dan Dolby, aangezien pcm uncompressed audio is(heb je ook in 5.1), Dolby is compressed tot 448kbit/s en ook 5.1 wat natuurlijk voorkeur heeft bij de kabelaars aangezien het stukken minder bandbreete kost dan (l)pcm.
   
 4. Op de kabel wordt GEEN PCM doorgegeven. Het geluid en beeld worden beide gecomprimeerd met MPEG2. Voor geluid wordt MPEG layer 2 gebruikt. Er bestaat ook layer 3, en dat is beter bekend als MP3. Je decoder maakt van het gecomprimeerde geluid een PCM signaal voor op de digitale uitgang. Daarom geeft je versterker aan dat hij PCM geluid krijgt, maar dat is niet wat door de kabel doorgegeven wordt.

  Hier kan je zien dat de bitrate van het MPEG2 geluid 256 Kbit is;

  [​IMG]
   
 5. Dat weet ik, en even een correctie, beeld word in mpeg4 uitgezonden niet mpeg2.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina